IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Уметност , култура и традиција
  Активни теми Активни теми RSS - Прочитана книга што оставила длабок впечаток
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Прочитана книга што оставила длабок впечаток

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 19>
Автор
Порака Обратен редослед
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2008 во 23:49
ИДИОТ НЕЗАБОРАВНА ЦЕЛ ЖИВОТ КЕ ЈА ПАМЕТАМ И КЕ МЕ СЛЕДИ
Кон врв
Irenica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
SIC ITUR AD ASTRA!

Регистриран: 20.Февруари.2008
Поени: 2899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Irenica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 20:26
"Parite se otepuvacka"-Risto Krle
Понекогаш токму она што го бараш е она што не можеш да го видиш!
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 17:45
Јади, моли се, уживај Елизабет Гилберт е една од многуте
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
nena34 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Март.2008
Локација: Macedonia
Поени: 1435
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nena34 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 17:22
Zahir - Paulo Koeljo

Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 12:11
GI IMA TOLKU MNOGU..STO KE MI TREBA CEL DEN..NO EVE NESTO..     ...evrything from..DOSTOYEVSKY..BUKOWSKI..JAKOB EME..KANT..NICHE..PRUST also like poetry..PABLO NERUDA..JACQUE PREVER..JEHUDA AMIHAJ..JESENJIN..but i recomended u to check this books..1984 by George Orwell, AN AMERICAN TRAGEDY by Theodore Dreiser, TROPIC OF CANCER by Henry Miller, THE MALTESE FALCON by Dashiell Hammett, THE SATANIC VERSES by Salman Rushdie, LOLITA by Vladimir Nabokov, THE FRENCH LIEUTENANT'S WOMAN by John Fowles, AND one of my favourite..THE HITCHHIKER'S GUIDE TO THE GALAXY by Douglas Adams,Erih From......koga ke se setam na ostanatite ke vi kazam obozavam da citam

Изменето од Andjelina - 17.Август.2009 во 14:27
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
Eli Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 1968
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 11:33
Kletnici-Viktor Igo
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Март.2008 во 02:27
"Leksikon na hronicni forumdzii sto krenale raka na sebe"
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Март.2008 во 23:53
Сега ми текна на една многу убава книга “Остани каде што си“-ама никако да се сетам на авторката ох(Италијанка). Делото беше и филмувано (Пенелопи Круз ја игра главната улога и оттогаш многу ја засакав бидејќи токму така и ја замислував хероината додека ја читав книгата).

Нема да згрешите.

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
irenka2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2008
Поени: 1954
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај irenka2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2008 во 22:37
"Quo Vadis" od Henrik Sjenkjevic za site vreminja, "Розата од вода" од Едни Македонци, "Светот на Софија" Јустејн Гордер, "Демијан" Херман Хесе, "Страданијата на младиот Вертер" Гете, "Идиот" Достоевски, "Двобој" Чехов, се од Ремарк, па се и од Достоевски и Хесе.
Многу многу многу убавиот роман "Животот занает најтежок" од нашиот Бошко Смаќоски.Се од Петре Андреевски.
И сега "Мајсторот и Маргарита" Булгаков.
Кон врв
star Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2008
Поени: 260
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај star Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Февруари.2008 во 17:01
Тешко е да се направи избор на книгa што ми оставила длабок впечаток,посебно кога ги има толку многу.Па и не знам од каде да почнам.Еве еден список,редоследот не е важен,како ми доаѓаат на памет...
-Сите дела на Ремарк,Хесе,Толстој,Достојевски,Кундера,Петре М.Андреевски,Данили Киш,Маргерит Дира,Маргерит Јурсенар,Исак Башевис Сингер...
-“Кратка историја на времето-Стивен Хокинг
-“Космос”-Карл Саган
-“Името на розата” и “Баудолино” од Умберто Еко
-“Кад је Ниче плакао”-Ирвин Д.Јалом
-“Хазарски речник”-Милорад Павиќ
-“Читачот”-Бернхард Шлинк
-“Новела за шахот”-Стефан Цвајг
-“Доња Барбара”-Ромуло Гаљегос
-“Љубав у доба колере”-Г.Г.Маркес
-“Норвешка шума”-Харуки Мураками
-“Canone Inverso”-Пауло Мауресинг
-“Бујно лето” и “Библија отровне маслине” од Барбара Кингсолвер
-“Разговорливи ветрови”-Билјана Станковска
и многу други....
Кон врв
doriangray Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Опсесивен компулсивец

Регистриран: 03.Јануари.2008
Поени: 1460
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај doriangray Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2008 во 22:23
Сидарта ~ Херман Хесе
Демијан ~ Херман Хесе
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change.
And if you're talking about my life you're only wasting your own time!
Кон врв
Itilija-Lucina Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Февруари.2008
Поени: 38
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Itilija-Lucina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Февруари.2008 во 18:56
Memoari na edna gejsa: odlicna tematika, besprekorni opisi na likovite i se ostanato, lesen stil na pisuvanje, ednostavno kniga za vosh*t i za relaksacija od zamornoto i dosadno sekojdevie...
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Февруари.2008 во 00:02
Да Нинче...убава е Пајажината на Клементина, и јас понекогаш читам лектири од моите деца, а и филмчето не ме остави рамнодушна
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
NiNa1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Love and peace

Регистриран: 07.Август.2007
Поени: 13795
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NiNa1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 23:42
pajazinata na Klementina
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 19>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,191 секунди.