![]() |
|
Омилена книга од детството |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1011121314 19> |
Автор | |||
Drlja ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 3373 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
од книгите би ја издвоил ’’Зоки Поки’’, но најчесто читав стрипови како ’’Загор Тенеј’’, ’’Алан Форд’’, ’’Блек Стена’’, ’’Капетан Мики’’, ’’Хулк’’, итн...
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
BarbB ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 149 |
||
Многу книги ми беа мои омилени, би ги издвоила Том Соер - му се восхитував на палавштините, зашто јас бев мирно дете (во моето детство), па Хајди, Шеќерна Приказна, Возот в снед, Децата од Павловата улица.
|
|||
![]() |
|||
moon88 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 178 |
||
zemjata na snegovite-j.kavabata
|
|||
![]() |
|||
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
||
"Vozot v sneg"
"Druzinata bratsko steblo" |
|||
![]() |
|||
Lolita ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Ноември.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 135 |
||
Shekjerna prikazna, zoki poki i Mostot na Drina |
|||
Your sweetest nightmare
|
|||
![]() |
|||
IQ ![]() Сениор ![]() ![]() Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
||
aaaaaa jasno
![]() |
|||
![]() |
|||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
||
Во една книга се и двата дела - Хајди во градот |
|||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|||
![]() |
|||
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
||
"Golemi i mali" od Bosko Smakoski
"Siljan strkot" od Marko Cepenkov "Hajdi" od Johana Spiri |
|||
![]() |
|||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
||
Во програмата за македонски јазик од петто до осмо одделение се имплементирани навистина прекрасни наслови од најрепрензетативните автори за деца од светот и од Македонија. Многу од нив кога јас бев ученик ги немаше. Но, сепак, на мислење сум дека недостасува една, која е вистински бисер меѓу бисерите - Децата од Павловата улица од Молнар. Се надевам дека во блиска иднина ќе биде вратена таму кадешто и е вистинското место.
|
|||
|
|||
![]() |
|||
SummerLove ![]() Сениор ![]() ![]() verliebt Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7174 |
||
"MARTA" ne se sekavam na avtorot no mnogu mi se dopadna
![]() |
|||
![]() |
|||
IQ ![]() Сениор ![]() ![]() Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
||
ne znaev deka ima vtor del ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Za prviot del na Hajdi se soglasuvam deka e genijalen, no vo vtoriot Spiri po;nuva da ja gubi innvetivnosta i romanot dobiva beleg na anga\irana literatura, no so ogled na toa deka sepak e roman za najmladata publika, didaktikata i ne mu pre;i tolku mnogu za da se zacvrsti na listata na najsakanite ;etiva za deca vo celiot svet. Koga se 'e se sobere i odzeme vredi da se pro;ita i na povozrasni godini. Ako ne za drugo, 'e te vrati malku vo detstvoto. |
|||
|
|||
![]() |
|||
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
||
http://www.online-literature.com/bronte/
...dosta raboti od nejze do 11 godini nekade ja chitav, ne sum siguren bash koa prestanav, ali mi e megu omilenite avtori...pogotovo poezijata nejzina e markantna poveke za mene od prozata...taka mislam jas... ![]() |
|||
![]() |
|||
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1011121314 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |