|
Дискусија на крстот |
Внеси реплика | страница <1 101112 |
Автор | |
rice
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da navistina interesen razgovor od koj se gleda deka za nekogo ovoj zivot e samo mal test . dali si videl nekogas starec pravoslaven koj iskreno ne se plasi id smrta? dali vredno e carstvoto nebesno(rajot) vo sporedba so ovoj minliv zivot? razmisli malce pa potoa davaj mislenje za razgovorite koi gi vodel Hristos Raspnatiot |
|
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па уопште разговорот не бил од „забавен“ карактер... Едниот разбојник по секоја цена сакал да ја спаси својата душа, пред да умре...знаејќи дека крајот му е многу близу и дека во животот не бил добар човек... Што има тука забавно? |
|
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog! 35. I ne budite kukavice i ne nudite primirje kad ste jači, jer Allah je s vama, On vas neće nagrada za djela vaša lišiti. |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ADRENALIN brate
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Danyal1907
Група Регистриран: 27.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Интересен разговор ама во Крстот Ова приказна мозете да ја најдете во Библе. Знаете Исус бил распнат на крстот со уште двајца разбојници ,значи Исус бил на средината од неговата десна страна еден разбојник и од левата уште еден разбојник ,и така распнати овие имаат интересен дијалог : Лука 23:39-43 “А еден од обесените разбојници го хулеше:Зар не си ти Христос? Спаси се себеси и нас“ .А другиот во одговор го укори:Зар не се боиш од Бога ?,кога и ти си исто така осуден И ние сме праведно осудени зашто го примаме заслуженото од од тоа што сме сториле но овој не направил никакво зло“.И рече Исусе спомни си за мене кога ке дојдеш во твоето царство а тој му рече:Вистина ти велам денес ке бидеш со мене во рајот“ Првиот разбојник од десната страна вели :Ако си ти Исус спаси себе и нас Другиот разбојник од левата страна :зарем ти не се плашиш од Бог ,кога и ти си осуден така Сега двајцата разбојници велат: И ние сме праведно осудени сзашто го примаме заслуженото од тоа што сме сториле но овој не направил ништо Тогаш тој од десната :Спомни си за мене кога кога ке дојдеш во твоето царство И конечно Исус:Вистина ти велам денес ке бидеш со мене во рајот Интересен разговор во крстот,да ли е можно таков пријателски забавен разговор да се води на крстот распнати? Во почеток двајцата разбојници му предбацивале на Исус,ама едниот од овие поконкретно десниот сепак совеста му се пробудила,пошто овој човек се нашол во лошо друштво и малце по малце паднал во грев,го фатиле и го осудиле на смрт.Сега веке кога го фатиле и го осудиле на смрт тој веке не се плашел од лугето ,во понашањето на Исус тој увидел дека стварно он е Бог. Е сега прашањето е : Да ли е можно ,луге то се распнати на крстот, удрени им се на стапалата и на рацете шајки (ексери) ,вероватно крварат, устите им се суви ,без вода, целиот уморен и во зној, скоро мртов , сигурно на нив не им е до ништо ,да водат вака забавен пријателски разговор? |
|
Covek koj ne pravi greski obicno ne raboti nisto-Phillips
|
|
Внеси реплика | страница <1 101112 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |