IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дискусија на крстот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дискусија на крстот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 101112
Автор
Порака Обратен редослед
rice Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2006
Статус: Офлајн
Поени: 379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rice Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2007 во 10:53
Originally posted by Danyal1907 Danyal1907 напиша:

Исус:Вистина ти велам денес ке бидеш со мене во рајот

da navistina interesen razgovor od koj se gleda deka za nekogo ovoj zivot e samo mal test .

dali si videl nekogas starec pravoslaven koj iskreno ne se plasi id smrta?

dali vredno e carstvoto nebesno(rajot) vo sporedba so ovoj minliv zivot?

razmisli malce pa potoa davaj mislenje za razgovorite koi gi vodel Hristos Raspnatiot

Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2007 во 09:34
Originally posted by Danyal1907 Danyal1907 напиша:

Е сега прашањето е : Да ли е можно ,луге то се распнати на крстот, удрени им се на стапалата и на рацете шајки (ексери) ,вероватно крварат, устите им се суви ,без вода, целиот уморен и во зној, скоро мртов , сигурно на нив не им е до ништо ,да водат вака забавен пријателски разговор?

па уопште разговорот не бил од „забавен“ карактер... Едниот разбојник по секоја цена сакал да ја спаси својата душа, пред да умре...знаејќи дека крајот му е многу близу и дека во животот не бил добар човек... Што има тука забавно? Ouch
Кон врв
aladin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2043
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2007 во 00:37

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!

35. I ne budite kukavice i ne nudite primirje kad ste jači, jer Allah je s vama, On vas neće nagrada za djela vaša lišiti.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2007 во 00:32
ADRENALIN brate
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Danyal1907 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Февруари.2007
Поени: 44
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Danyal1907 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2007 во 00:21

Интересен разговор ама во Крстот

Ова приказна мозете да ја најдете во Библе.

Знаете Исус бил распнат на крстот со уште двајца разбојници ,значи Исус бил на средината од неговата десна страна еден разбојник и од левата уште еден разбојник ,и така распнати овие имаат интересен дијалог :

Лука 23:39-43

“А еден од обесените разбојници го хулеше:Зар не си ти Христос? Спаси се себеси и нас“ .А другиот во одговор го укори:Зар не се боиш од Бога ?,кога и ти си исто така осуден И ние сме праведно осудени зашто го примаме заслуженото од од тоа што сме сториле но овој не направил никакво зло“.И рече Исусе спомни си за мене кога ке дојдеш во твоето царство а тој му рече:Вистина ти велам денес ке бидеш со мене во рајот“

Првиот разбојник од десната страна вели :Ако си ти Исус спаси себе и нас

Другиот разбојник од левата страна :зарем ти не се плашиш од Бог ,кога и ти си осуден така

Сега двајцата разбојници велат: И ние сме праведно осудени сзашто го примаме заслуженото од тоа што сме сториле но овој не направил ништо

Тогаш тој од десната :Спомни си за мене кога кога ке дојдеш во твоето царство

И конечно Исус:Вистина ти велам денес ке бидеш со мене во рајот

Интересен разговор во крстот,да ли е можно таков пријателски забавен разговор да се води на крстот распнати?

Во почеток двајцата разбојници му предбацивале на Исус,ама едниот од овие  поконкретно десниот сепак совеста му се пробудила,пошто овој човек се нашол во лошо друштво и малце по малце паднал во грев,го фатиле и го осудиле на смрт.Сега веке кога го фатиле и го осудиле на смрт тој веке не се плашел од лугето ,во понашањето на Исус тој увидел дека стварно он е Бог.

Е сега прашањето е : Да ли е можно ,луге то се распнати на крстот, удрени им се на стапалата и на рацете шајки (ексери) ,вероватно крварат, устите им се суви ,без вода, целиот уморен и во зној, скоро мртов , сигурно на нив не им е до ништо ,да водат вака забавен пријателски разговор?

Covek koj ne pravi greski obicno ne raboti nisto-Phillips
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 101112
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.