IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Општа-Смешна Историја
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Општа-Смешна Историја

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 26>
Автор
Порака Обратен редослед
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Статус: Офлајн
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2007 во 23:10
Кога ги признале Циганите во Бугарија незнам јас за оваLOLLOL
Кон врв
venstar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Јуни.2006
Локација: Germany
Поени: 93
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај venstar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2007 во 16:30
Тукидид, какво си се напушил?

радвам се, че се сещаш за мен, ама не разбрах в каква връзка, след като не съм писал по тази тема повече от един месец. Напоследък имам много работа.

По отношение на коментара ти за българите в Хайд парк.

Не разбрах какво лошо има да се чистят тоалетните. Няма срамен труд. Всеки един лев изкаран с честен труд е по-ценен от хиляда изкарани с измама.

Според БиБиСи, там живеели заедно българи и румънци. Аз не съм видял репортажа, но четох, че онези българи всъщност били роми, което обяснява съжителството с румънските роми. Не ми се отваря приказка за това колко много и какво работят ромите в България. Онези там събирали стари шишета и желязо за пари, защото по закон не могат да работят на заплата, но пък могат да стоят в страната. Ей такава цигания досега не съм видял от българин.

А ти Тукидид би трябвало да правиш разлика между ром/циганин и българин, турчин, македонец или какъвто и да е друг. Някои от тукашните форумци ходят да мърсуват с циганки от България и после се хвалят, че таковали българки за две червени. Супер постижение. Само за хвалбаLOLLOL А пък се оказа, че и циганките отдавна не пускат за две червени. Явно това е само във фантазиите на неколцина "супер мъжаги".LOLLOL

Освен това БиБиСи после си призна, че преувеличила в репортажа си и интервюираните били подучени какво да кажат.

Поздрав,
Венелин
Всичко изпитвайте,
дръжте доброто!
(1 Сол. 5:21)
Кон врв
m__g__ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2006
Поени: 591
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај m__g__ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2007 во 16:24
Гледам се за Пирин говориш
ПИРИН - от де иде?

Изменето од m__g__ - 02.Мај.2007 во 16:26
Кон врв
TukidiD Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 07.Март.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај TukidiD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2007 во 16:00
Иначе ние македонците расчистивме со србите ако тоа те интересира а тоа што уште имаме србомани не претставува проблем братче. Нашата работа е света и секој тоа го знае само вие и Јужњациве т.е. ХЕЛЕНИТЕ неможете да се помирите со фактот дека Македонија ја загубивте. вас ви е пишано да неможете да не владеете. Пак ке кажам на форумов и ова го кажав дека 1945 г. ги колевте "ВАРДАРСКИТЕ БУГАРИ" т.е. Македонците за кои сега викате дека се Бугари и дека сме биле ЕДИН НАРОД ВЛВ ДВЕ ДРЖАВИ. Епа кој таков лудак ке го признае за брат. Ај ти уби некој романец у северна Бугарија и после син ти нека неговиот си го нарече земјак ??? Па ке те начека негде у Софија и ке завршиш исто како и останатите ваши министри кои ги испотепавте по Софија. Така да НЕ ТИ ДРЖИ МУАБЕТОТ.

Друго, Венелине барем, немој ти да ми се јавуваш во врска со Србите. Расчисти си со вашите бугарчиња кои спијат во најпознатиот парк во Лондон и кои викаат "КЕ ЧИСТАМ ЛОНДОНСКИ ВЕЦИЊА САМО ДА НЕ СЕ ВРАТАМ ВО БУГАРИЈА...." па после кажувај ОК ????

А ти бе СМОТАН ( м_г_ ) барем јас и се кладам уште многу други МОИ МАКЕДОНЦИ имаат потекло од ПИРИН,.... и ДА, сум бил и сум пиел кафе и сум разговарал со тие луге кои ги третирате за ГОМНА и кои ви бараат барем јавни вециња да им ставите па и тоа неќете, и ти пренесувам срдечни поздрави од нив, оти бев во АВГУСТ кога почина мојот ДЕДО, а ти у Бугарија си и не си запознаен. мене повеке ми личи дека сакаш да се конфротираш со нас отколку реално да ги согледуваш работите.

ПОЛИТИКАТА ЕЕЕЕЕЕЕ МОЈ СЕЉАКУ ТИ ГИ МАГЛИ ОЧИЧКИТЕ И НЕ МИ ТИ ДАВА РЕАЛНО ДА ГЛЕДАШ. Ама ние си знаеме какви ви се мислењата оти ве научивме.

..........А и да не заборавам да ти врачам поздрав од еден ЕВРЕЈ, мој пријател на кого дедо му завршил во ТРЕБЛИНКА.

Поздрав, ТукидиД

Изменето од TukidiD - 02.Мај.2007 во 16:02
TukIdiD
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај m__g__ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2007 во 12:34
Originally posted by TukidiD TukidiD напиша:

EDNAS NA FORUMOV IZJAVIV DEKA EDVAJ CEKAM DA DOJDE DENOT KOGA MAKEDONSKOTO MALCINSTVO VO PIRINSKA MAKEDONIJA KE GO RAZVEE MAKEDONSKOTO 16 KRAKO SONCE I KOGA NIE OD VARDARSKA MAKEDONIJA KE OTIDEME NA KAFE VO GORNA JUMAJA

Pozdrav od vasiot TukidiD.

Е па то и сега има едни дето се дакларират като македонско малцинство в Пиринско и го развяват 16кракото сонце - оди да си пиеш кафето с тях

после да разкажеш како сте поминали
Кон врв
tanas Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 26.Јануари.2007
Поени: 59
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tanas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2007 во 12:26
Originally posted by TukidiD TukidiD напиша:

JAS momce da mi te ispravam deka na forumov si zgresil nesto, IMA OKOLU 5-6 BUGARCETA a ima poveke MAKEDONCI koi nesakaat da vi dokazuvaat zosto se umorni veke gledajki ve so toa ZELKITE sto vie si gi vikate glavi. Glavi ili neglavi mozok imate kolku sto ima stapot u pantaloni.

EDNAS NA FORUMOV IZJAVIV DEKA EDVAJ CEKAM DA DOJDE DENOT KOGA MAKEDONSKOTO MALCINSTVO VO PIRINSKA MAKEDONIJA KE GO RAZVEE MAKEDONSKOTO 16 KRAKO SONCE I KOGA NIE OD VARDARSKA MAKEDONIJA KE OTIDEME NA KAFE VO GORNA JUMAJA

Ходи си в Белград нали там ти е татковината. Докато не изгонят всички сърби в Македония няма да се оправите да знаете.
Кон врв
TukidiD Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 07.Март.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај TukidiD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2007 во 12:11

JAS momce da mi te ispravam deka na forumov si zgresil nesto, IMA OKOLU 5-6 BUGARCETA a ima poveke MAKEDONCI koi nesakaat da vi dokazuvaat zosto se umorni veke gledajki ve so toa ZELKITE sto vie si gi vikate glavi. Glavi ili neglavi mozok imate kolku sto ima stapot u pantaloni.

TukIdiD
Кон врв
eagle Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Април.2007
Поени: 0
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eagle Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2007 во 11:21
Originally posted by m__g__ m__g__ напиша:

На война не са важни войниците а войникътWink
С маршалски жезъл в раницата!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај m__g__ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 18:07
На война не са важни войниците а войникътWink
Кон врв
eagle Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Април.2007
Поени: 0
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eagle Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 17:55
Originally posted by m__g__ m__g__ напиша:

Буги гледай какво доживях да видя в Музика -> Българска Музика

Originally posted by sweet esc. sweet esc. напиша:

od deneska ja obozavam ,mnogu mi se dopadna edna pesna od preslava:laja e, cel den ja peam.LOLaj ako nekoj ja znae neka mi go napise tekstot ama original na bugarski!!!!!TU KAKO NE SE RODIV BUGARKA,ha,haLOLLOLLOL

Ще мине време и от темата ще отпадне -смешна. Времето ликува.Просто трябва да мине още малко време.То като гледам в този форум има 5- 6 "македонци".
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 17:55
LOLLOLLOLLOLИ јас сакам да сум се родил како Константин ама не сум се родил таков Wink
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај m__g__ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 17:41
Буги гледай какво доживях да видя в Музика -> Българска Музика

Originally posted by sweet esc. sweet esc. напиша:

od deneska ja obozavam ,mnogu mi se dopadna edna pesna od preslava:laja e, cel den ja peam.LOLaj ako nekoj ja znae neka mi go napise tekstot ama original na bugarski!!!!!TU KAKO NE SE RODIV BUGARKA,ha,haLOLLOLLOL

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај m__g__ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 17:08
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Ова ми звучи како братството и единството на ТИТО - сите југословени - заедно.Искрено се надевам дека и новата Бугарска федерација нема да заврши како старата југословенска федерацијаWink

ама гледай - ако видиш да забегваме кон Титова Югославия - обаждайLOLLOLLOL

Сега чекаме Българите от Татарстан да се обадат
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Мај.2007 во 15:38
Ова ми звучи како братството и единството на ТИТО - сите југословени - заедно.Искрено се надевам дека и новата Бугарска федерација нема да заврши како старата југословенска федерацијаWink
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 26>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.