|
ПРАТЕНИКОТ МУХАМЕД |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 34> |
Автор | ||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
може ли да ми ги дефинирате неверниците? кои се неверници според к*ранот?
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ova veke pokazhuva zoshto muslimanite zazemaat stav koj za hristijanite e diskutabilen. Dodeka hristijanite se povuikuvaat na Isusovata preporaka "ljubi go svojot neprijatel kako blizhniot svoj", tuka imame ajet koj parafraziran veli "ljubi go blizhniot svoj, a ne onie koi se nevernici". Veli, bidite polni so milost megju sebe, a ne so drugite. Tochno diskriminira pomegju "nas" i "tie" spored verskata pripadnost. Ova treba sekogash da se ima na um koga se diskutira za bilo koja megjuverska tema. Vo sekoj sluchaj, otkrovenie za mene. Sega mi stanuva potpolno jasno neprifakjanjeto na zborovite od Rabija i netolarantnosta za se onoa stro ne e islamsko. Ajetot otvoreno veli "bidete vistinski strogi i nepokoleblivi so nevernicite". Изменето од Messenger - 18.Јануари.2008 во 23:11 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Brat efendija, utre e Jeumu Asura, islamski praznik? Ce mozes nakratko da mi objasnis sto prestavuva desetiot den od mesec Muharem, zosto se slavi, i kako pravilno se slavi(cisto islamski kako sto toa go pravel Pejkamberot i negovite ashabi),, zatoa sto sum malce laik, znam samodeka 1O i 9 den od mesec Muharem Pejkamberot i ashabite gi postele, i kazal deka ima golema korist za onoj sto ce go pravi toa,,inace deka proizleguva od toa sto na ovj den Faraonot gi oslobodil na podanicite na Musa a.s.,, no imam procitano i deka na ovoj den go ubile na vnukot od Pejkamberot s.a.w. Husein? Vo nekolku recenici, nakratko, dokolku ti dozvoluva vremeto bi sakal da se navratis na moeto prasanje.
Allah da te nagradi Изменето од Pustinski-Lav - 18.Јануари.2008 во 23:21 |
||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Go prasale ashabite Muhammeda a.s. koi dela se najdobri,a toj im odgovoril:"Bogoplaslivosta i dobriot moral."(Muslim)
|
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da,mislev na ajetot,no,ne vo celost,tuku samo parafrazirana forma,inaku ajetot mie kristalno jasen,no,sepak ti blagodaram na sugestijata!
|
||
|
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Brate mala ispravka . Misles na ovoj Ajet : مُّحَمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاء عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَا? (Muhammed e Allahov pratenik,a onie sto se sonego se vistinski strogi i nepokoleblivi prema nevernicite,a polni so milost izmegu sebe..) 48:29 Изменето од khaleefah - 18.Јануари.2008 во 22:40 |
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"MUHAMMED E NAVISTINA ALLAHOV PEJGAMBER,A ONIE STO SE SO NEGO POJAKI SE OD NEVERNICITE"
|
||
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Muhammed a.s. rekol:"Ludjeto ce se zanimavaat so razni prasanja dodeka ne dojdat do prasanjeto:Allah gi sozdal stvoreniata,a koj go sozdal Allah?-Koj ce naide na takvo nesto,neka rece:"Jas veruvam vo Allah!"(Muslim)
|
||
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da, Anthony - Prosti im! Na toa e akcentot!
Nikoj ne bara od tebe da go smetash Muhammed za prorok, ni jas ne go smetam. Ako go smetav, kje bev musliman odamna. No ne ni dava za pravo da gi napagjame nivnite chuvstva. Ushte polosho - vo isto vreme barash od niv da go pochituvaat tvojot stav deka Isus e Sin Bozhji. Vo toj sluchaj ti imash dvoen standard. Se iskluchuvam od diskusijava... dovolno beshe... |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Anthony, bidi ubeden deka na site im e jasna tvojata poraka.
So poln respekt, te molam, povlechi se sega za nekoe vreme od podforumov za da imame shansa da podobro da ja sogledame situacijata. OK ? |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Anthony
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Gledaj - Muhamed ne prorok - pa toa go kazuva i crkvata - zarem ne?!? Taka mi kazale duhovnite otci.
Aj sega da go parafraziram Isus Prosti im Gospodi zatoa shto neznaat shto zboruvaat, i blagoslovi gi zatoa shto ti ni kaza deka blazeni se bednite po duh! Chisto Hristijanski - neli? |
||
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"Muhamed ne bil nikakov pejgamber", neshto shto go kazha i prethodno, a i na drugi postovi. Toa shto tie pishuvaat isto tolku loshi ili poloshi raboti za neshtata koi na nas ni se sveti, toa ne e opravdanie i ti da go pravish. Ako si Hristijanin, izdigni se nad tie raboti i nauchi da prostuvash, pa ostanatite nekap potonat vo svojot gnev, neznaenje i greshnost.
|
||
Anthony
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Te molam zemi go mojot posleden post i posochi mi koj del e navredliv - za da svatam...
|
||
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Anthony,
Te zamoluvam da gi respektirash i onie veruvanja koi ne se identichni so tvoite. Toa znachi deka si go zadrzhuvash svoeto pravo slobodno da go iznesish tveto mislenje, no na korekten nachin i podobro odbrani zborovi. Ne sme tuka da se karame i da se negirame, ushte pomalu da sozdavame inflamatorni situacii. Ako nekoj ni posochi deka nashiot odnos ne e korekten tuku navredliv, mislam deka chovechki e da se koregirame. |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |