![]() |
|
ПОСТЕЊЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1011121314 50> |
Автор | ||||||
Maran Ata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
Aјдееee, кога тоа не јадете? Колку време не јадете? Од која причина не јадете? п.с. а за адвентистите кои постат в сабота прашај некој од нив, мене не ме интересира што тие прават и не одговарам во туѓо име. Изменето од Maran Ata - 07.Ноември.2008 во 05:30 |
||||||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||||||
![]() |
||||||
Maran Ata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
|||||
Ев, кај мене е од ден поден, ама кај тебе провери колку е саат! Да не го зборуваш ова за себе? ![]() Изменето од Maran Ata - 07.Ноември.2008 во 05:29 |
||||||
|
||||||
![]() |
||||||
makarios ![]() Сениор ![]() Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
|||||
Е кажи сега де, кој е полош, јас или маран ата? Внимавај, јас сум најдолната гадинка, паразит, лицемер, безобразен, недостоен за ништо човечко. Ти пак, оти се правиш самопрогласен полицаец? Ги судиш и модераторите. Јас и Маран Ата сме забегани, ама и модераторите се забегани? Еј, пошто очигледно имаш лошо мислење за мене (во суштина не ме сакаш), кога ќе се сретнеме во живо, ќе ми удриш ли ќотек? п.с. Прашањето има голема врска со постот. |
||||||
![]() |
||||||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|||||
Благодарам. Истото го мислам и јас за тебе и Maran Ata.
Мојата иронија има исклучиво разобличувајчки карактер на вашите клевети од причина што моментално немаме активни модератори на форумов, додека пак вашите клевети, фаќање кривини, пишување оф-топик, лични обраќања, расипувања на темите итн. се од чисто невоспиатан карактер и од лукави намери да се замати темата кога се нема одговор. Не залудно се рекло: "паметниот кога не знае, молчи."
|
||||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||||
![]() |
||||||
makarios ![]() Сениор ![]() Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
|||||
Мислев дека си посериозен, ама не си ништо повеќе од Љубо - манијакалното човече. Дури можам да кажам дека си полош од него. Секоја чест.
|
||||||
![]() |
||||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|||||
Maran Ata, почна да бладаш и ти сестро
![]() ![]() Прашањето што ми го постави мене, го одговорив во горниот мој коментар. Бидејќи не ти се гледа, еве ќе ти го повторам:
Ај сега одговори ми, зошто вие "чудните адвентисти" постите само во сабота и тоа само на ананас и црн чај? ![]() Изменето од EvAngelos - 07.Ноември.2008 во 04:03 |
||||||
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
И?
Има време, млад си, ќе станеш православен.
Си чатуваме и приватно, но си чатуваме и на форумот.
Не си полицаец, ниту пастор.
Ова е форум и секој има право да одговара. Уште ли сум истата личност со Маран Ата??
Ова се смешни работи кои ги прашуваш, и нема да ти одговорам, се додека не почнеш озбилен начин на комуникација. Јас пак би те прашал. Ме љубиш ли? Зошто Каин го уби брата си Авел? Православен сум - ќе горам ли во пеколот? На првите две прашања веќе ти дадов одговор (пребарај, дозволено е препишување). Третото прашање е бонус за повисока оценка. |
||||||
![]() |
||||||
|||||
А бе не се прај сега на тошо. Вие сте вие изворните баптисти. Ај сега кажи зошто не постите? Некако многу ми го избегнуваш прашањето. |
||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|||||
Прво, не знам за кои тоа "вие" мене ми зборуваш. Дали ме персираш, или пак преку мене им се обраќаш на некоја група на верници? Како и да е, те молам оваа прашање, бидејќи нема врска со постот, пренеси го или во темата Општо и Неврзано, или пак на лична порака. Воопшто не можам да најдам твое прашање на темава упатено до мене и затоа не знам за какво избегнување ми зборуваш?
![]() Да ти покажам каква е мојата вера во однос на постот? Прашањево ти е од конфузно поконфузно. Воопшто не сфаќам што и како сакаш да ти покажам. Ако ме прашуваш дали јас верувам дека треба да се пости, мојот одговор е ДА, треба да се пости. Како? Онака како што постеле библиските личности, без јадење, а не со селектирање на посна-мрсна храна и приготвување на посни гозби за време на пост како што убаво се накркав еднаш кај еден поп
![]() |
||||||
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
Па и ние имавме прашања - зошто вие не постите? Ајде тоа објасни го. Или го избегнуваш одговорот за да не се најдеш ти во тесно?? Ајде, покажи ни каква е твојата вера во однос на постот?
Изменето од Maran Ata - 07.Ноември.2008 во 03:51 |
||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|||||
Како што можеш да видиш makarios, јас знам доста работи и за Јеховините Сведоци, и за адвентистите, и за православните, и за мормоните и за муслиманите... но сепак информативното знаење не ме прави мене ниту сведок, ниту адвентист, ниту мормон, а скраја да е пак православен. Што велите да се вратиме на темата а? Или повторно се најдовте во ќорсокак па посегнувате по лични обраќања? Зарем немате MSN или Skype за да си се чатувате? Зарем немате ЛП за да си праќате лични пораки? Зошто мора сите теми да ги упропастувате?Искрено се надевам дека администраторите ќе врбуваат некој привремен модератор за да ве доведе во ред
![]() За да се вратиме на сериозната дискусија, јас ќе ги повторам моите прашања и најмалку очекувам вие (Maran Ata и makarios) да ми одговарате на нив.
Зошто толку е ублажен постот кај православните во споредба со оној кај христијаните?
Зошто православните заповедуваат неопходен пост како предуслов за земање причест? |
||||||
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
Колку е навистина апсурден и комичен со неговите изјави. ![]() ![]() |
||||||
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
Ти од кај знаеш дали баптистите постат? Та нели ти си изворен христијанин со динамички преводи?
|
||||||
![]() |
||||||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
|
||||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1011121314 50> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |