|
На море во Бугарија |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 16> |
Автор | |||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Несебар, Златни песоци, Кранево, Албена. Не ли е тоа Блгариа?
А ти? Си прошетал/а по јадранот или по егејот, било грчки било турски за да споредиш... мислам знам дека секој си го фали своето, ама треба човек да биде малце реален. Црното море не чини само во споредба со претходно наведените. Иначе, сигурен сум дека е подобро од балтичкото или северното. |
|||
putyo
Нов член Регистриран: 22.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Епа като си почнал, кажи ги сите критериуми:
------------------------- Та ти тврдиш дека: Црното Море е природно прљаво, така да имало/немало индустриски капацитети или санитарни чворови на плажата и не е толку битно. :D Не ти е било големо личното искуство... Али си бил на некое друго место, не во Бугариа |
|||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Сега, 8 или 9? Невермајнд, критериумите на Блу Флаг ми се смешни.. Данска има 216 БФ плажи, Јамајка само 3, а Бахамите 0 (нула). Значи ли тоа дека Северното/Балтичкото Море се подобри за капење од Карибите? Еве некои од критериумите за да ни биде појасно: - A minimum of 5 environmental education activities must be offered - On the beach there will be no unauthorised camping or driving and no dumping - Regulation concerning dogs and other domestic animals on the beach must be strictly enforced - There must be safe access to the beach - The beach area must be patrolled - A supply of potable drinking water must be available on the beach - A minimum of one Blue Flag beach in each municipality must have access and toilet facilities provided for disabled persons Во Преспа уште е дозволено кампирање на диво. Зато не ни даваат БФ. :D:D:D Од критериумите е очигледно дека БФ не го одразува природниот квалитет на морето/плажата, ами подготвеноста/достапноста за дочек на туристи и секако, евиденција на коралните гребени. :D ! Да не ме сфати некој погрешно, немам ништо против лицата со хендикеп, ама присуството на јузер-френдли инфраструктура на плажата баш и не мора да значи дека морето е спектакуларно. :D ! Црното Море е природно прљаво, така да имало/немало индустриски капацитети или санитарни чворови на плажата и не е толку битно. :D ...на крај, споредба на БФ плажи на неколку земји во наша близина: Bulgaria 9 Croatia 125 Cyprus 52 Greece 430 Montenegro 18 Romania 1 Slovenia 7 Turkey 258 останатите добитници на блуфлаг.орг ...ептен на крај, споредбата во претходниот пост ја направив врз база на лично искуство. Изменето од fichot - 02.Јули.2008 во 09:48 |
|||
putyo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Си погрешил нешто ... Има Blue Flag у Преспа? Во Бугариа са 9 ! Eight Bulgarian Beaches Awarded with the “Blue Flag” for 2008 |
|||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...абе фино. ги прегледав линковиве набрзина и не видов баш некаде квалитет на море каков што има во близина (Јадран, Егеј, Јонско, Средоземноморие...). Факт е. Црното море не го бива. Ако оди човек за забава, ондак во ред. Тука нема замерки. Ама морето... бљуткаво, матно, прљаво, бранови, струи, медузи.. Преспа е БораБора за Црно Море. :D |
|||
putyo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Можете само да си мечтаете за такава "катастрофа": Бугариjа Бугариjа Бугариjа Бугариjа Бугариjа Бугариjа Бугариjа Изменето од putyo - 25.Јуни.2008 во 23:07 |
|||
bla bla
Сениор Регистриран: 27.Мај.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 421 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас не сум била на одмор во Бугарија, а и немам намера да одам. Сите што биле до сега, рекле дека морето е катастрофа, така да немам што да барам таму. Убави плажи и кафичи може и на друго место да се најдат.
|
|||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sum bila samo ednas na odmor vo Bugarija -1995 godina
Na Sonchev Breg
Mestoto prekrasno....
Plazite ok..
ama moreto ne mi se dopadna...
temno,razbranuvano i mnogu,mnogu meduzi
Mozebi takov bese periodot,nemam poim...
|
|||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|||
sherril
Нов член Регистриран: 29.Мај.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ma kakva Bugarija...ajmo u Italia
|
|||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...epa, blagodaram, iliti merci...isto kako da sum doshol, ke razmislam sekako fala... |
|||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ами
изволи ова лична покана ше да е |
|||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...znaesh Vagichke, za mene i ne e bitno kaj ke idam, bitno mi e mnogu so kogo ke bidam tamu, poshto ako mi e interesno-sekade ke me sobere mesto-mestoto ne e problem za mene... |
|||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ахахаххахахаха
не са изсечени уште изволи |
|||
...Well...
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...ja ne sum bil, u Bugarija na odmor, ali ako me vikne nekoja cura, moz da idam natamu, da vidam sho e muabetot za pesocite, gorite i shumite, toa pod uslov sko se ne isecheni, ali ako se isecheni moze i na pesocite samo...
|
|||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |