IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Желба за болка?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Желба за болка?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 26>
Автор
Порака Обратен редослед
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2010 во 16:54
Ako si siguren deka site stavat "gresehn input", togash treba da se pomislish dali mozhebi toa e refleksija na tvojata proekcija vo ovaa diskusija? Ili treba podobro klarificiranje od tvoja strana ili treba da se soochish so faktot deka drugite ne go spodeluvaat tvoeto mislenje.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2010 во 16:41
karikiranjeto ne e voopsto polezno vo edno razmisluvanje.

Pa sto e loso ako kazam deka gresen imput vo glava se stava....голема%20насмевка
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2010 во 16:39
Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

Mnogu na pogresna nasoka mi ja nosite temata...namerno ja ostaviv da lezi da vidam dali nekoj ke ja svati sustinata.Celta ni najmalku ne mi e da solam pamet...tuku da ja vodime temata vo nasoka na nasite razmisluvanja za istataнамигнување

Која контрадикторност.
Целта ти е да ја водиме во насока на нашите размислувања за истата, а велиш на погрешна насока ја водите, што значи дека ти сметаш дека ние погрешно размислуваме?.....еееееееее Џош....
Знаеш, мислењето е како задникот ( да ми извиниш на израз ) - секој го има. Ти се допаѓало или не.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2010 во 16:30
Problemot e,Lithium,vo toa sto lugeto ne se svesni za taa zelba.So toa mu dozvoluvaat na edna ista da se sluci poveke pati bez da se osoznae.Definicijata "ZELBA ZA BOLKA" odi vo nasoka na nase nejzino celosno osoznavanje i prekin na lanecot od posledovatelni isti takvi....среќа
Mnogu na pogresna nasoka mi ja nosite temata...namerno ja ostaviv da lezi da vidam dali nekoj ke ja svati sustinata.Celta ni najmalku ne mi e da solam pamet...tuku da ja vodime temata vo nasoka na nasite razmisluvanja za istataнамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2010 во 16:27

Problemot so temata i so ona sto sakam da se dosegne vo nea e toa sto koga ke im se spomne bolkata kako poim gi vodime svoite misli vo pogresna nasoka.

ZELBATA ZA BOLKA NEMORA DA BIDE SAMO FIZICKA,NELI?

Може да биде и ПСИХИЧКА такоџе.
Ма да јас лично до сега сеуште не сум запознала ниту еден човек кој сака да биде намерно психички повреден.
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9425
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2010 во 16:26

Problemot so temata i so ona sto sakam da se dosegne vo nea e toa sto koga ke im se spomne bolkata kako poim gi vodime svoite misli vo pogresna nasoka.

Stom e ZELBA ZA BOLKA togas mora da e psihicka neli? Zelbite poteknuvaat od umot. Toa e problemot.

Bolkite ne moze nieden covek na Zemjata da gi izbegne. No, razmisluvanjeto za prijatni raboti, za srekja i za zadovolstvo mu pomaga na covekot da se raduva na zivotot i da gi prebrodi bolkite i stradanjata sto ponekogas , neminovno, go pogoduvaat vo ovoj svet vakov kakov sto e.

ZELBA ZA ZIVOT, NASPROTI ZELBA ZA BOLKA, toa e vecnata borba vo ovoj nesovrsen svet.

Zelbata za bolka se narekuva MAZOHIZAM i toa ne e normalno.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2010 во 16:24

KING,zelbata za bolka e edinstveniot pat kon naseto spoznanie.Ostavi gi reklamite za tolpata...смеење

Како може човекот да сака и да успее да се спознае себе си ако кај него се јавува желба за болка, желба за самоуништување изненадување
Така нема да се спознае, така ќе се уништи и крај. Ди енд.

П.С Доколку сака да ги спознае другите, дали тоа значи дека и на нив треба да им нанесува болка?
.....................................NOT

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2010 во 16:20

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2010 во 16:12

Objasni...zosto ne se soglasuvas?

Zelbata za bolka e zelba za samounistuvanje. Ako se samounistuvas, kade e tvojata volja za zivot?

Jas se soglasuvam so toa  deka bolkata ponekogas  te prinuduva da prezemes nekoja akcija za da go resis problemot, no da imas zelba za bolka, toa ne e zdravo.

Toa e mazohizam.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2010 во 16:04
Objasni...zosto ne se soglasuvas?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2010 во 16:02

KING,zelbata za bolka e edinstveniot pat kon naseto spoznanie.Ostavi gi reklamite za tolpata...смеење

Ne se soglasuvam so tvojata konstatacija.

Naprotiv, zelbata za zadovolstvo i srekja e ona sto go motivira covekot da odi napred.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2010 во 15:53
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2010 во 15:42

Zelbata za bolka se narekuva mazohizam, neli ?
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2010 во 15:32

Bi ti preporacal da otvoris vo filozofija klub za gushkanje narecen UTOPIJA pa mozebi i nema da ti repliciramнамигнување

Nema potreba da mi replicirash na nitu edna tema. Nema potreba od otvaranje posebna tema tokmu za toa.

Onoa shto ti go podrazbirash kako "utopija" e samo refleksija od tvoeto razbiranje na Kreacijata, kako i od tvoeto lichno iskustvo.

Toa e kako na eden afganistanec da mu govoram deka ima mesto vo ovoj svet kade shto sekoe dete besplatno uchi kakvo saka uchilishte i toa kolku shto saka, deka mozhe da postane shto saka, deka zhivee vo kukja so garazha vo koja se parkirani dva ubavi avtomobili, deka ima svoja lichna soba so kompjuter i televizor, deka mozhe da jade sendvichi ili pechena kokoshka 24 chasa vo denot za ne povekje pari od eden dzheparlak i t.n.

Na vakviot opis, afganistanecot kje mi odgovori tochno onaka kako shto repolicirashe i ti:

Bi ti preporacal da otvoris vo filozofija klub za gushkanje narecen UTOPIJA pa mozebi i nema da ti repliciramнамигнување
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 26>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.