![]() |
|
Македонија го призна Косово |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1011121314 46> |
Автор | |
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Кога бегале...јас ти одговорив... и на тоа изгледа си го утнала тоа, или пак погрешно си разбрала.. Оди прочитај ја За Македонцките Работи од Крсте Петков Мисирков, и оди прочитај кои наши преродбеници биле во Србија да студираат, па пребегнале поради жестокоста на нивната пропаганда.... Па прочитај за друштвото Св. Сава, за Стојан Новаковиќ, за четниците кои дејствувале на наш терен..агенти српски исто така. Не за друго за џабе Мисирков не збори дури и гркоманите кои отишле во Србија да учат, автоматски станувале србомани. Братство и Единство што ти прави м.м.е. Изменето од Vladimir88 - 18.Октомври.2008 во 10:19 |
|
![]() |
|
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
a i ti ne mi odgovori koga begale makedoncite kako zajci od Srbija vo Bugarija i zosto vo Bugarija a ne vo svojata zemja Makedonija
|
|
![]() |
|
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Кажи а?, како што ни е признаена црквата, така е признато и македонското малцинство во Србија.. А колку изнесува тоа македонско малцинство во Србија ме интересира?? Или пак поради тоа што е мала бројката го признаваат поради ништо друго.. Додуша не сум слушнал за македонско малцинство во Србија да е признаено но еве нека ти биде. А овие Македонци што се во Бугарија, се се со испрани мозоци(повеќето од нив) не ни сакаат признавање, си се декларираат како Бугари со туркомонголизирани мозоци се.. Но не ми беше поентата тоа, поентата ми беше да видиш со кои луѓе сме биле поблиски порано. Значи поблиски, но тоа не значи дека ние сме биле исти со нив. Изменето од Vladimir88 - 18.Октомври.2008 во 10:15 |
|
![]() |
|
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
ima mnogu...no nieden priznat, moze nekogas i ke ja svatis razlikata
|
|
![]() |
|
А што мислиш ти колку Македонци има во Бугарија, а колку има во Србија на пример? И како тоа бегале, не ли си читала за нашите преродбеници кои студирале во Србија и избегале поради жестокоста на нивната пропаганда во Бугарија.... Не ли си читала документи за дејствувањето на српските им четници во Македонија? Изменето од Vladimir88 - 18.Октомври.2008 во 10:11 |
|
![]() |
|
koga toa begale makedoncite kako zajci od Srbija vo Bugarija? ti ne znaes kolku makedonci ziveat vo Srbija i se renomirani gragjani tamu?
i sega mi tekna da prasam, a zosto tie zajci begale vo Bugarija , a ne vo svojata zemja , Makedonija? Изменето од butel2 - 18.Октомври.2008 во 10:11 |
|
![]() |
|
Не мора да значи дека Србите ни биле најблиски како народ во минатото, сигурна ли си дека Србите ни биле најблиски како народ и во минатото.. Јас сум слушал зборови од постари луѓе и од Мирослав и за теророт на Србите овдека. А ако ни биле Србите најблиски во минатото, Македонците немаше да бегаат како зајци од Србија во Бугарија. Изменето од Vladimir88 - 18.Октомври.2008 во 10:06 |
|
![]() |
|
Таква империја не е можна, нити пак некогаш ќе биде можна, прво затоа што Хрватите имаат едни гледишта, Србите имаат други, Македонците трети, со историјата немаме расчистено на Балканот... тоа е тоа.
a koi zaednicki gledista gi imame so site onie vo EU? a koi pak so onie vo Amerika? osven nivnite da im bideme kucence na kaivce? |
|
![]() |
|
pa tocno e i toa , srbite ni se najbliski kako narod, obicai, tradicii ... i zatoa i postoi toj izraz bratska Srbija
|
|
![]() |
|
Јас не сум слушнал дека досега Србите ги викале четници, сум слушал само зборови како братска Србија, Србинот и Русинот стално ќе ти помогнат, бла бла бла..... Ова зборувам додуша постарата генерација како Мирослав на пр. али добро ај не му замеравам на човекот, постар е колку-толку имам почит спрема него, а и друг калап е, јас сум друг калап тоа е тоа... Инаку ете што сакав да ти кажам.. Таква империја не е можна, нити пак некогаш ќе биде можна, прво затоа што Хрватите имаат едни гледишта, Србите имаат други, Македонците трети, со историјата немаме расчистено на Балканот... тоа е тоа. Изменето од Vladimir88 - 18.Октомври.2008 во 10:00 |
|
![]() |
|
kako ne vikaat, Draza da ne bil partizan?
|
|
![]() |
|
А зошто не викаат за Србите дека се четници? Изменето од Vladimir88 - 18.Октомври.2008 во 09:56 |
|
![]() |
|
zatoa sto del od hrvatite i bile ustasi , samo , zemi gledaj malku hrvatski programi, hrvatite realno i objektivno govorat za svoite negativnosti...
a i del od makedoncite bile probugari i se ... i toa e fakt, no groto ovde gi opravduvaat onie sto go prodavaat svojot identitet . samata vlast ni e premnogu licemerna, ke se bori protiv grci koi sakaat da go menuvaat identiteto, a gi tolerira domasnite izdajnici ... Изменето од butel2 - 18.Октомври.2008 во 09:57 |
|
![]() |
|
А зошто обично повеќето од Македонците кога ќе ги прашам за Хрватот на пример, одма ми одговараат со тоа дека они се усташи?? Изменето од Vladimir88 - 18.Октомври.2008 во 09:53 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1011121314 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |