|
Критики позитивни/негативни на личните тв |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 46> |
Автор | ||||||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
од Пепе
ДОЈДИ ВО МОЈОТ СВЕТ. ЌЕ ТИ ПРУЖАМ ЧАША ПОЛНА НЕЖНОСТ. ЧИНИЈА ОД ЖЕЛБИ. КРЕВЕТ ОД МЕКА КОЖА. СОНОВИ ОД ДОПИРИ. И ТОПЛА ПОКРИВКА ОД ЉУБОВ. мноооогу ми се бендиса - кратко и јако, браво Пепе, ова ти е ремек дело Изменето од kejt-d-grejt - 29.Мај.2009 во 22:05 |
||||||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
еееее ми го разубави утрото, мноооогу е убаво
првин романтично, на крај симпатично смешно браво збунчи
Изменето од kejt-d-grejt - 03.Мај.2009 во 09:59 |
||||||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
тешко на тој што се задева со тебе убаво...интересно...многу убаво |
||||||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
|
||||||
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
||||||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
леа
Нов член Регистриран: 24.Февруари.2009 Онлајн статус: Офлајн Пораки: 4 Испратена: 11.Април.2009 во 22:37 Да можев да најдам збор Денес го разбудив денот со твојот лик, а не сакав... Денес го сокрив сонцето со дожд под очи, а не сакав. Чекорев по асфалтот како да е подвижна лента за да не ме носи никаде, додека одам, а не сакав. Во мене живее нешто што не го разбирам. Ех да можев бар да најдам збор. Нов член си а веќе ми го привлече вниманието со твоите стихови... Ми се допаѓа начинот на кој ја градиш причинско – последичната врска помеѓу строфите: елемнтот што содржи бесценето значење за нашето суштествување го поставуваш во функција на агенс кој предизвикува низа последици обоени со сивата боја на резигнацијата и апатичниот одност кон реалноста, а немоќни сме да му се спротивставиме на тој процес ... Дали е тоа причина некои присутности во нас да останат неразбирливи, или пак неможноста да ги именуваме го прави нивното присуство причина за нивната неразбирливост... |
||||||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||||||
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
КРАТКА ПЕСНА ОД ЕДЕН СТИХ
Лицето ти е светилник. .............. УШТЕ ЕДНА КРАТКА ПЕСНА ОД ЕДЕН СТИХ двете судбини имаат, денес, очи заврзани .............. Анакине, многу ми се допаѓаат твоите кратки песни од еден стих! Зборуваат кратко и јасно, а кажуваат премногу! Еднаш, мојот сакан Чехов рекол: “... и пократко, што е можно пократко пишувајте. Не треба да трошите премногу зборови, како (што) на палуба на воен брод, нема вишок работи...“ |
||||||
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
||||||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
zbunet
Сениор Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Онлајн статус: Офлајн Пораки: 12620 Цитирај zbunet Одговорbullet Испратена: 31.Март.2009 во 15:32 Ти нудам заборав ти го нудам рајот заборавен ти нудам крила и облаци само допри ме со оној допир за кој мислиш дека на него си заборавила за кој никој досега достоен не беше тоа е мое право знаеш дека е заслужено заради се она што сум каков ме знаеш заради се она заради кое се прилепивме нераскинливо заради онаа божествена светлина од тебе што зрачи толку топла и мила толку многу продорна разголен пред тебе постојам нема мисла моја која не е твоја тоа е твоето право заради тоа што си. http://jazbunet.blog.com.mk Многу работи во животот потиснуваме во тињакот на заборавот, но при една флотација, највредните од нив веднаш ќе испливаат на површината... Особено кога метеријата со која ја вршиме флотацијата е мисловно - сетилен екстрат од една кристално чиста љубов.... |
||||||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||||||
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
S'njam jed'n isti s'n (Stojadin Lord)
S'n samovilski s'n bajan covek i kozica bela... A ceka ona, ceka tako u belo ruvo pogled veran telo vruce devojacka bedra cetiri nodzice tanke rumene usnice dlakave, bele os'm prsta nestrpljivo skachu. Prsten na prednoj desnoj ruci eh, to je moja Stoja nevjesta moja kozica krasna nemir moje seljacke duse mala mi, bela nestasna kozica ukrade bojemsko srce moje. Sn chedan s'n nemir'n s'n jed'n te isti za navek ja i ona bojem i koza to je idila zivota moga.... ......................................................... Stojadine Lordu, vistinski lokum za ova gorko predizborno sekojdnevie! |
||||||
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
||||||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
|
||||||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Сакам да заминам.
Не, нема толку голема сила која ќе ја угаси оваа желба. Што е битно каде сум и која сум? И онака ништо нема крај ниту знаечење. Не, нема крај. Ништо нема смисла. by ekszi88... Prekrasno navistina |
||||||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
||||||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Да, да, и јас секогаш велам полека или step by step ...
|
||||||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Само полека и со пресметана должина на првите чекори
|
||||||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||||||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Време е да се осмислат работите
|
||||||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Прекрасно
|
||||||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||||||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |