|
Слобода на медиумите |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 22> |
Автор | ||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
тоталитарна слобода..можат политички да се определат и да си заземат страна во политичкиот живот и никому ништо..само да перат мозок...на останатите.
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
јас сум збунет од оваа вест и не ни намеравам да ја коментирам или пак да основам некакво мислење околу неа...
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
patat od kompleksi......bozem koj znae koi se...oni naj glavni a nie sto ne sme novinari nemozeme da barame prava...samo tie mozat... |
||
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не ми е јасно зошто новинарите во МК си мислат дека целиот свет се врти околу нив
|
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во една политички длабоко поделена средина...
како нашава... каде што медиумите се во иста мерка... како и политичарите виновни за таквата состојба... дегутантно е да се зборува за... слобода на медиумите... ако во медиумите по default работат новинари... или барем оние кои се сметаат за тоа... и тие исти новинари ја заборавиле основната новинарска задача... известување... па во своите написи било во електронски или пишани медиуми... го кажуваат своето лично мислење... или пак мислење кое е по диктат на некој друг... се разбира за пари... тогаш кај нас слобода на медиумите е непостоечка категорија... еднаш на една расправа на Латас со Мирка Велинова... каде што патем двајцата се изнавреѓаа по секоја основа... Латас изјави, неможам буквално да цитирам, но нешто во смисол... "јас работам во медиум и работам за пари, а парите ми ги дава газдата, па затоа ќе кажам тоа за што ме плаќаат"... мислам дека со ова тој даде вистинска слика на македонското новинарство и медиуми... секоја чест на малкуте медиуми кои само известуваат... само кои беа тие...? |
||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
e pa za toa sekogas treba da postoi pozicija i zdrava opozicija.....
i razlicni mislenja i stavovi kaj graganite......za da se pravi balans... inaku ako vladee ednoumie tesko....za site... megutoa ne e dobro nadvor od drzavata pred strancite da se kodosi..nesto sto ne e.....ili pak nesto kako sto go dozivuvaat trojca novinari....a ne site... ne e sve rozevo...ne ziveeme kako aristokrati...nemame moznost site da uzivame kako sto sakame......megutoa nemora i se da se isprevrti neka se razgranicat dobrite od losite raboti... |
||
||
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи ти си една од ретките тука која успева да ме насмее ама онака убаво да се изнасмеам . Свесна ли си шо пишуваш жити се па ти си еден совршен примерок за слепо следење на толпата . Ако си вработена од дпмне или некој твој близок е вработен по заслуга за партијата можам да те разберам ако имаш било каква егзистенцијална причина да глсасаш за нив . АМА немој бре не труеш со тоа шо тебе те отруле. "Ние како кутриња сме исполниле `СВЕ`" е дијагноза од премногу гледање Шител И сеа тука правиш муабет као се ни е супер ама овие клетиве само бараат влакно во јајцево. |
||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
||
MyWay
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
-јас не мислам дека сме удавени во калта....
И ако добро ги следиме состојбите во регионот...и се она што правиме за Брисел и со се она што ни враќа повеќе од јасно е дека не ни е баш пријателски настроен......исто како што ги снајде и нашите северни соседи....За тоа тие ги користат нашите огорчени новинари само за да најдат некоја негативна работа за извештајот..оти инаку ние како кутриња им исполнивме све..ама секогаш нешто мора да кочи...и ај да не биде само името..ќе си најдат уште нешто... Без разлика кој и да е новинар...не дека јас па многу ја сакам Мирка или Миленко гајле ми е....Меѓутоа срамота и жално е кога ќе видиш дека нашите македонци јасно и гласно зборуваат против Македонија, надвор од неа.. Да немаа слобода, дали ќе го правеа ова што сега го прават, и што го правеа секогаш... |
||
||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас немам комент ниту за едните, ниту за другите.
Борјан и компанија отишле да ги критикуваат состојбите во медиумите- тоа е очигледно, а очигледно е и дека за тоа биле поканети во Брисел. Брисел, од некоја причина, САКА да слушне таков муабет, и да напише таков извештај за Македонија. Состојбите во медиумите се навистина очајни, но не верувам дека Борјан и компанија се повиканите да зборуваат за тоа. Тоа што ги поканиле и другите да зборуваат, односно им дале збор, е пак некаков демократски знак дека сакаат и двете страни да ги чујат. А пак, кога ќе помислам кои ликови се тие, после гордоста што ни ја донесоа кошаркарите, ми доаѓа да се напикам во земја. Тоа што отишле со намера да направат скандал, и го направија на најнизок можен начин, им потврдува на Брисел со кого си имаат работа. Брисел со право ќе даде негативен извештај. Груевски од друга страна, ќе го искористи моментот да ни раскажува колку Брисел е антимакедонски настроен и ни поставува сопки- на кои ние очигледно паѓаме, т.е. поточно да кажам, со потегов се удавивме во калта. |
||
MyWay
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nema da ve citam nadolu...ne mi e ni bitno samo sakam da go kazam slednoto.....
LUGE KOI ZA PARI JA PREDAVAAT MAKEDONIJA TREBA DA SE STAVAT NA CRNA LISTA NA DRZAVATA I DA SE PROTERAAT OD OVDE EDNAS ZA SEKOGAS..... Ekspertite od A1 ....se nasle vo Brisel samo dva trojca da kazuvaat za slobodata na mediumite....I ako se nosi odluka za sostojbata na sloboda na mediumite vrz osnova na nivnite stavovi sme zaglavile site..... Istite tie koi sami ne se sakaat a ne pak nekoj drug...Se uverivme denovite i od Sekulovska i od Milevska..predavnici........a i toj Borjan...i Belicanec.... No comment.........ne se dostojni za da gi komentiram... |
||
||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ај ве молам помогнете ми да решам во која тема да ги ставам следниве линкови.Во:
- Што прави оваа влада? - 20 години демократија? - Слобода на медиумите? - На столбот на срамот? - Непотизам? - Македонија и се е можно? Скандал во Брисел- http://www.plusinfo.mk/vest/16095/Jelko-Kacin-Skandalot-so-novinarite-vo-Brisel-nema-da-pomine-bez-posledici- http://www.plusinfo.mk/vest/16105/Foto-Mirka-Velinovska-ovekovechena-vo-Brisel http://www.youtube.com/watch?v=6BwWFmy9LRc Тешко е да се одлучи, не? Се е некако верижно поврзано, не? Тоа е политиката на оваа влада. Оваа дрскост нема граници. Не се знае што е потажно, ’’панелистите’’, или ’’патриотиве’’. Се изгубија мерките и границите за пристојност, па камоли за нешто повеќе. Во депресивна држава како Македонскава, некои навистина мислат дека се поголеми од папата. Изменето од Kali - 21.Септември.2011 во 13:23 |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сите не опоменуваат, сите не критикуваат и ни вртат грб само и само заради медиумите
Клинтон до Попоски: Еднаква правда за сите и почитување на човековите права |
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Секое тело...
потопено во течност... станува полесно за онолку... колку што тежи од него истиснатата течност... и ако некој праша каква врска има ова... со слобадата на медиумите... ќе му кажам... секој медиум... потопен во прегратките на власта... станува послободен за онолку... колку што тежи од него прифатената прегратка... или обратно е... хм... |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па можеби од ваквото јадење меѓу себе ќе и ловење на маани ќе се подзамислат малку и да се подобрат [/QUOTE]добро, сепак има и добра страна на тоа... али ептен се забегани, ако не другите, барем весниците, имаат превземано слики од форуми и лични фотографии на членови без дозвола, ставајќи ја сликата сосе жигот на форумот, или пак со исечен жиг |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |