|
Верска поезија |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 19> |
Автор | |
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти си првиот о Господе ДУХУ БОЖЈИ и Ти си последниот! Ти беше, си и Ти пак доаѓаш! Иншалах! Ме опиваш Господе како вино слатко В БОГА гледај народе - времето е кратко Ме опиваш Господе како вино слатко В Христа гледај народе - времето е кратко Ме опиваш Господе како вино слатко В Духот Негов народе - времето е кратко! . Изменето од spiros - 17.Август.2008 во 14:26 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Брате Дешат, зарем има друг Ислам, освен Чистиот Ислам кој Аллах с.в.т ни го прати преку најдрагоцениот, последниот божји Пратеник, миленикот Аллахов, Мухаммед а.с.(нека е божјиот мир врз него, неговата чесна фамилија, оние кои го следат неговиот пат и оние кои ќе поверуваат после заблудата очигледна). |
|
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Очи мои слепи се Уши мои глуви се Како извори пресушени пустински, суви се Кога не ја „гледам и слушам„ Милоста ГОСПОДОВА, Христос, секаде и во се ! |
|
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Овој Спирос тие припадник на совршениот Ислам,ако не си знаел.
|
|
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ќе ми објасни ли некој кој е овој Спирос, и во што точно верува |
|
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас немам веќе друга татковина,
Немам друг дом, немам роден крај нити во родно тетово Тој врз себе ја зеде мојта вина, Он е мојот Рај, во срцето Христово! Фален и Славен да е ДУХОТ БОЖЈИ - ОТЕЦОТ на Животот - Кој во ИСУС ХРИСТОС се отелотвори за спасение на сите! Алелујах! Халелујах! Елхамдулилах! АМИН |
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Фала о Господару Фала БОЖЈИ дару Фала о АЛА! |
|
|
gospel
Сениор Регистриран: 01.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ФАЛАТИ ИСУСЕ МОЈ ЗА СЕ
ЈАС БОЖЕ НЕ ЗНАЕВ ШТО СТОРИ ОД ЉУБОВ ЗА МЕНЕ И КОЛКУ ПОСТРАДА ЗА ДА ЈАС ИМАМ СЛОБОДА ОТФРЛЕН САМ НА ГОЛГОТА СО БОЛ И ТАГА ОСТАНА ФАЛА ТИ ИСУСЕ МОЈ ЗА СЕ ЖИВОТОТ ЗА МЕНЕ ГО ДАДЕ ЗА СИТЕ НАС УМРЕ И ВОСКРЕСНА И НА НЕБО ЗАМИНА ТАМУ НА ГОЛГОТА ПРАВЕДНА КРВ СЕ ИЗЛЕА БЕСЦЕНЕТА Е ЗНАМ И МИ ЈА ЧИСТИ ДУШАТА ОТФРЛЕН САМ СО БОЛКАТА НАМЕСТО МЕНЕ ПОСТРАДА ФАЛА ТИ ИСУСЕ МОЈ ЗА СЕ ЖИВОТОТ ЗА МЕНЕ ГО ДАДЕ ЗА СИТЕ НАС УМРЕ И ВОСКРЕСНА И НА НЕБО ЗАМИНА |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Убава е побратиме! Фален и Славен да е ГОСПОД!
ОД ЉУБОВ световите ги создаде Од ЉУБОВ и ги одржува Од ЉУБОВ Христа ни го даде Преку Него ги повржува За Него пеам За Него мислам За БОЖЈИОТ Христос живеам И Неговиот Совршен Ислам Изменето од spiros - 10.Август.2008 во 12:27 |
|
|
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Размислување...
Еј човеку, еј смртнику, почекај, дигни ја главата, заврти се, погледај, многу светови во бескрајот пловат, меѓу нив и една прашинка малечка, ете толкава е земјата твоја родена. На таа прашинка,земја твоја малечка, на подлога од кора тенка, сплоштена, ти се раѓаш, раснеш, живееш, се закопуваш, гниеш, сееш, и низ момент, горк, сладок, колку трае живот краток, викаш,хулиш,довикнуваш, не се плашиш, не стравуваш; "Нема,нема, не Го гледам! Не признавам, не Го следам! А световите си пловат горе низ небеското сино море, несфатливи, немерливи, бесшумни, недостижни, кој знае какви,кој знае каде, низ вселената, насекаде... |
|
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
EJ ALLAHU,POGLEDAJ ME Ej Allahu, Svjetlo duse i plavog neba Vlasnice kud god lice ja okrenem Tvoj Pogled me se dotice! Ej Allahu, ej Radosti nada svima radostima ja iskusih sve ljubavi ali ko Tvoje ne ima! U suzama kad se gusim kada srce tuzi, jeci, dozivam Te, oci susim, cujem Tvoje Svete Rijeci. Ej Allahu, pogledaj me dno duse moje Ti vidis koliko Te ona voli i koliko se Tebe stidi! Ti me nemoj ostaviti tako Ti velikog subhana ja cu Tebi tobu cinit grijesan, al dzana odana . Изменето од Omer El Faruk - 29.Април.2008 во 14:16 |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Above All
Above all powers, above all kings, Above all nature and all created things. Above all wisdom and all the ways of man, You were here before the world began. Above all kingdoms, above all thrones. Above all wonders this world has ever known. Above all wealth and treasures of the earth, There's no way to measure what you're worth. Crucified, laid behind the stone, You lived and died, rejected and alone. Like a rose, trampled on the ground You took the fall, and thought of me, above all. |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Босно моја,
земља твоја
постеља је
наших шехида!
Ова е еден мал прекрасен дел од една голема прекрасна песна!
|
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Петте рани Како ли ќе дојдам Боже, Правдата што Ти ја бараш, Петте рани Твои мене ќе ме бранат, Бог го помни оној ден (Велигден) Бог го помни оној ден, оној ден пред Велигден, Бог ја помни Голгота, таа страшна срамота: Сепак дојде весел ден, оној славен Велигден! Велигденски денови
На зимската мора крај и доаѓа Реф: На Велигден, на Велигден, Во Господа имај душо доверба: Реф: На Велигден, штом ќе чуеш поздрави: Реф: На Голгота На Голгота беше прободен, Кога небото ќе помине, Засекогаш си, во моето срце, |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Внеси реплика | страница <1 1011121314 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |