![]() |
|
Проблемот со македонците од Егејска Македонија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1011121314 15> |
Автор | ||
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Предатор.
Јас горе ти објаснав. А за словените има уште многу да се докажува дали воопшто дошле на балканот.Ама еве дури и да дошле на балканот пак ние сме се испомешале со нив..... А тоа со словените многу масовно се користеше во времето на комунизмот со цел нашите народи да се зближат со СССР (или Русија) и со цел да бидат "робови" на руската империја.Само што Тито го заеба Сталин а тоа ќе резултираше со конфликт. Денеска баш русите испитуваат тоа кој биле словените, кој го преминувале Дунав со трски и со сплавови за да се населат на балканскиот полуостров. Тоа кога го учев само се мочав од смеа..... Така да ништо не ме чуди ако подоцна испадне руска пропаганда. А и да имало преселби пак ние сме се испомешале со Македонците.. така да ..... |
||
![]() |
||
PREDATOR ![]() Група ![]() Регистриран: 12.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 56 |
|
|
||
![]() |
||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
|
mojata logika veli , vo mojata kuka jas i samo jas sum gazda. sojuzite sekogas znacat sila , mok i clenkite na tie sojuzi sekogas se na nekoj nacin zastiteni i pobezbedni. megjutoa nikogas clenikite ne se celosno ramnopravni. da bea, nikoj nemase da mu nalozi na slovenecot da ne oslovuva so BJRM, koga negovata drzava ne priznala kako Makedonija.
Sto ke svirne USA i EU , toa pravime.. tokmu taka, samo sto jas ne sakam da pravam kako sto nekoj drug ke mi sviri vo mojata kuka. |
||
![]() |
||
Neonic ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
|
ne, tuku tvojata logika ne e bas vo red [/QUOTE] Momentalno vo EU odluki se donesuvaat so 100% konsenzus bez razlika na toa dali drzavata kako subjekt ima 400milioni ili 2 milioni ziteli.Glas protiv Glas na nivo na drzava.Pretsedatelstvoto se rotira na sekoi 6 meseci. Ne veruvam deka Makedonija vo EU, bi bila vo polosa pozicija od sega, koga ne e nisto poveke od Banana Republika koja e slikovito pretstavena kako "malo dete na koe SAD i EU sekoj den mu gi tegnat usite, da si gi zavrsi domasnite zadaci koi tie mu gi davaat,".. I jas se prasuvam koga ke bide poloso, ako sme veke vo EU kako ramnopravna clenka, ili ako ostaneme kako sega, nekoi kvazi-politicari kako Fuere i Solana da si igraat so nas,i razni OBSE strukturi da ni haraat po instituciite, dali bile efikasni i stabilni ili imalo moznosti za potencijalni krizi. Tolku za mojata logika, ama te sovetuvam da ja preispitas tvojata logika Makedonija nikogas nemoze da bide poveke omalovazuvana od den denes.Vo EU barem ke imame glas i dostoinstvo, a kade e toa sega??? Sto ke svirne USA i EU , toa pravime.. |
||
![]() |
||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
|
![]() ![]() ![]() ne, tuku tvojata logika ne e bas vo red |
||
![]() |
||
KikoMC ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 11.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 178 |
|
Абе предлагам да видат модераторите или админите од која ИП пишвам јас од која Неоник..па не можи истовремено тој да е во Чешка јас во Македонија..Борец, немој брат..немој...Секој ден ми потврдуваш каков си и што си..Си реков дека можи грешна слика имам , ама тоа е ....
Изменето од KikoMC - 24.Декември.2007 во 22:00 |
||
![]() |
||
![]() |
||
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
|
Ignorirajte go i ne mu zameruvajte na malicioznosta, i prostete mu zatoa sto navistina ne znae sto zboruva!
|
||
![]() |
||
KikoMC ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 11.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 178 |
|
борец ти стварно не знаеш што зборуваш
|
||
![]() |
||
![]() |
||
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
|
Не разбираат некој луѓе..
Отворив тема на Историја за тоа кој се всушност грците денеска. Дури и да имало преселби на словените пак ние сме се помешале со македонците што живеат на овие простори и пак тоа не прави единствени наследници на таа историја зошто еден дел од тие македонци е наш... |
||
![]() |
||
borec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
|
Ne zboruvaj vo mnozina, ili toa ti si se broish dva pati - ednash kako neonic ednash kako KikoMC??? Site kodoshi se prodavaat za eden Bugarski pasosh ili odmor so Dora Bakojani - mene nitu pasosh mi treba nitu Dora e moj tip, a na Aboriganive im e gajle za Makedonija taka da "shupak eden" ti vchera se zachleni OVDE pa sega ODMA SE I SITE GI ZNAESH PA KE KAZUVASH KOJ BIL ILI NE BIL POZHELEN!!!!!
ILI TI SAM SO TOA SI STVARASH ELIMINACII koi nemozeshe da gi postignesh pod drugo ime. Ova sega gledam KONJAK TI E????
![]() |
||
![]() |
||
|
Вулгар ти кажувам какво значење има кај грците.Грците сите словени ги викаа вулгари.
А тоа горе ти е еволуција на зборот.... Вулгари биле словените, византијците сите така ги викале,србите, македонците, па дури и босанците(иако се подоцна муслиманизирани). Demosthenes Greek Orator "... not only no Greek, nor related to the Greeks, but not even a barbarian from any place that can be named with honors, but a pestilent knave from Macedonia, whence it was never yet possible to buy a decent slave" - Demosthenes, Third Philippic, 31. The famous words that this Greek orator from Athens used to describe the Macedonian king Philip II, the father of Alexander the Great, prior to Philip’s conquest of Greece. We know for a fact that the ancient Greeks stereotyped and called all non-Greeks barbarians. These included the Persians, the Thracians, Illyrians, Macedonians, etc. The modern Greeks however, claim that Philip was Greek, and that Demosthenes called him "not only no Greek, nor related to the Greeks" and "barbarian", onlyin "rhetorical context", which was aroused by the political anger that existed between Macedonia and the Greeks states on the south, although it is very clear from Demosthenes’s words that he regards the Macedonians and their king Philip II as non-Greeks. This modern Greek position is easily debunked, however, when we consider the following two points: If the Macedonians were Greeks but still called barbarians and nor related to the Greeks, why is then no other Greek tribe called barbarians and nor related to the Greeks in "rhetorical context"? There were many examples when that could have happened, it’s enough to point to the long Peloponesian War, or any of the many constant wars between the Greek states. Yet no Spartan, Athenian, Theban, Epirote, was ever called non-Greek or barbarian during any of these political and war conflicts! Not ONCE! П.С. Оди види во Историја темата Грците однесени од виорот?? да видиш што работи постирав ![]() PREDATOR на темата што е во историја(Грците однесени од виорот) има еден научник германски кој ја руши теоријата за Хеленизмот и вика дека и денешните грци се словени. А дури и да имало преселби на словените пак сме се испомешале со денешните македонци што значи пак ние сме наследници на тие македонци кој воопшто не биле грци Изменето од Vladimir88 - 24.Декември.2007 во 17:53 |
||
![]() |
||
PREDATOR ![]() Група ![]() Регистриран: 12.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 56 |
|
|
||
![]() |
||
Калпазан ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Јуни.2006 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 466 |
|
АЈ ДА НЕ СЕ КАРАМЕ, СИТЕ АРНО И МИСЛИМЕ НА мАКЕДОНИЈА.
ЕВЕ, И ЈАС ПРЕТЕРАВ, ИСКРЕНО ГИ МРАЗАМ ГРЧИШТАНА, ШТО ПОТЕПАА ТАМУ И МАКЕДОНЦИ И БУГАРИ И ВЛАСИ И ТУРЦИ И РОМИ И АЛБАНЦИ И ЕВРЕИ.
Има право Неоник, треба да се смириме. Борец, арно мислиш на Македонија, ама овојпат Неоник е во право, признавам!
|
||
Македонија - Моја Дежела
|
||
![]() |
||
|
Држи тезата на HRW!!Ама убаво е што една таква институција застанува зад Егејците..Македонците се познати како одлични стратегисти Борец, да..Ама судејќи дека ти немаш 0%стратегиски можности, многу влијаеле на тебе Австралиско-Океанските затупени хормони, и ти ги затупиле Македонските..Како не ти е мака на секоја тема те гледам само сериш, наместо за темата да зборуваш ти си запнал како пијан за плот..Си знајме сите "колкав" македонец си, знајш дека си од кодошкиот вид!!Седи си таму со океанските остај не да си живееме во мир во Македонија, оди на плажине таму, не си застанал овде тураш сол во секоја манџа, шупак еден!!Камен да беше ќе научеше дека си непожелна личност!!Господе прости му не знае што прави, за сите изнесени невистини, клевети и се друго..Сепак не е тој крив!!Австралија го има таков напраено!!!
|
||
![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1011121314 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |