|
Свекрви |
Внеси реплика | страница <1 10111213> |
Автор | |
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имајки во обзир дека свекрвата не е мајка треба да се поштува онолку колку заслужува.
|
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...sramota...cccccc...pa uste se smejat breeeeeeeee...
...imashe ushte edna de... ...kao otishla svekrvata na gosti kaj snaata i edvaj se kandisala snaata da stai kafe...pa bashka i go napraila kafeto onaka po nejzino i koa probala svekrvata(poshto ne piela kafe so sheker) i zamerila i i kazala na snaata deka prvo od kultura opshta trebala da ja prasha kakvo kafe pie...a ovaa pa i odgovorila... ...ja, majku mu...pa ne e gezvevo moe so pregradi be svekrivo... ...leleeeeeeeeeeeeeee propast ziva se snaive... |
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
EmIIIjA
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
imam edna anegdota da vi kazam na ovaa tema:)
si bile svekrva i snaa.prviot den koga snaata dosla vo kukata svekrvata ja sednala da razgovaat i i rekla: slusaj snajke jas imam edna maana...ko ke stanam nasabajle moram da ispijam edno rakiice,pa kafence,pa posle uste edno rakiice pa uste edno kafence...i ako mi e kitkata na levata strana togas vo red,a ako mi e na desnata togas begaj podaleku! snaava ja islusala i i rekla,dobro svekrvo sega jas da ti ja kazam mojata maana..jas ko ke stanam nasabajle pijam edno rakice,posle uste edno,pa uste edno,pa 2 dupli...i ic nema da me boli na koja str tebe ke ti bidi kitkata!!! poucna e nema so |
|
|
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...slushaj kerko-seti se snao...heheheheeeee
...mamichke mila sto si mi go rodila... Изменето од ...Well... - 22.Декември.2007 во 02:57 |
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
je postuvam kako majka! Najiskreno! I se obratuvam so"mamo" kako i na svoja majka! Je pucituvam i ja soslusuvam. Sepak ima pojse projdeno vo zivotot.
Jas mislam mnogu zavisi i do mazot! Oti ako ne bi ja postuval i on mojata majka, togas mislam i jas ne bi ja postuvala svekrvami. Plus toa nikogas mi nema zgreseno. Sekogas se trudi da mi napravi kef. Edno nesto sto go vikam: Ne go zemas samo mazot, tuku cela familija, a ako familijata od pocetok ne ti pasuva... jas licno bi se razmislila dali bi go zela za maz. Oti sepak, ako cel zivot imas nekoj sto ti ja solit glavata, koga togas ke ima raspravii izmegu mazot i zenata. Sekoja "NEvesta" bi moralo da ja posuvat svekrvata! oti skoro sekoja zena ke bide na mestoto ¨!! PA TOGAS TAA DA NE BIDE " svekriva" |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Epten dobra fora za plashenje na majkite:
Ako me nerviras, vakva snaa ke ti donesam!!!!!!!!!!!!! Nema sila shto ke me natera da gi lutam sinovite!!!! Изменето од mamamd - 21.Декември.2007 во 14:01 |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Citas li mammo ? Ako me nerviras, vakva snaa ke ti donesam |
|
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
always look on the bright side of the life!
|
|
keti72
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 3353 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Свекрва - режисер на домашни сцени!!!
|
|
Keti72
|
|
...Well...
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...taka bre za majkata na ljubeniot a...cccccccccccc... |
|
bond....james b
Сениор Регистриран: 10.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kakva snaa....takva svekrva!
sekoj si go zasluzuva toa sto go pruza! |
|
You live only ONCE!
|
|
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мојата свекрва ја почитувам и сакам. Мислам дека чувствата ни се взаимни. Секоја прилика ја користи да му каже на маж ми дека треба да си го гледа првенствено новосоздаденото семејство и да ја почитува сопругата. Не се гледаме многу често, но секогаш кај нив се чувствувам добредојдена и како дел од семејството. Кога ќе имам деца ќе имам 100% доверба да ги оставам кај неа преку викенд или лето.
Не и се обраќам со "мамо" и нема ништо против. Доволно е паметна да разбере дека називот нема врска со вистинските чувства. Не би живеела со свекор и свекрва (ниту со сопствени мајка и татко, да бидам искрена) не затоа што не ги сакам, туку затоа што сметам дека семејството за да биде вистинско семејство треба само да се научи да ги решава проблемите и плаќа сметките, без странични намеси. |
|
Try again. Fail again. Fail better.
|
|
brigitte
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 133 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne ziveam so nea, ne ja sakam, ne ja ni mrazam, onaka se edno mi e ja gleam ednas u 3 meseci, a sin i nek si ide ako saka i sekoj den ic ne mu ja mislam, iskreno porano mnogu se zamarav i nervirav ama sea ic ne mi chue....ne ja cepkam, ne me cepka. dva razlicni sveta.
Изменето од brigitte - 18.Декември.2007 во 16:35 |
|
Внеси реплика | страница <1 10111213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |