IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Свет
  Активни теми Активни теми RSS - Турција и Грција???
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Турција и Грција???

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 91011
Автор
Порака Обратен редослед
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Статус: Офлајн
Поени: 1294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2007 во 18:57
Originally posted by eurm eurm напиша:

Според BBC WORLD ,Апсолутно! Географската позиција на Грција е таква што нејзината авијација може да биде неутрализирана без ниту еден турски авион да полета - целата грчка територија е ко на послужавник за разните турски орудија од среден дострел. Обратното не важи - Турција досега дааалеку на исток и, во евентуален конфликт, турската логистика би можела едноставно да се фокусира подалеку од фронтот - луксуз кој Грците го немаат.

Грчкото ВВ е, вистина, по „шарено“ од Турското, но бројно е целосно инфериорно, како во машини така и во луѓе. 200-те F-16-ки би можеле буквално да ја прекријат цела Грција со се островите за неколку саати, а не зе за занемарување и околу 300-те F-4, од кои најмалку 50 се модернизирани во Израел и сите AMRAAM способни....

Mnogu interesna tema i bi sakal da znam poveke za ova..... намигнување

Od kade gi izvadi ovie informacii??????

Znam deka Grcite se spremaat za uste 3 dela da si prisvojat (od nivnata idea za "MEGALE" koja nastanala vo 19th vek) megu koi i toj del od Turcija
eden del od Albanija pa duri i USTE eden del od Makedonija - Bitola mi se cini deka bese.  лутина

Aj napisi uste nesto ako imas ili isprati nekoj link so sodrzina na ovaa tema.  среќа
Кон врв
eurm Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 10.Септември.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 12
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eurm Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2007 во 03:31
      Според BBC WORLD ,Апсолутно! Географската позиција на Грција е таква што нејзината авијација може да биде неутрализирана без ниту еден турски авион да полета - целата грчка територија е ко на послужавник за разните турски орудија од среден дострел. Обратното не важи - Турција досега дааалеку на исток и, во евентуален конфликт, турската логистика би можела едноставно да се фокусира подалеку од фронтот - луксуз кој Грците го немаат.

Грчкото ВВ е, вистина, по „шарено“ од Турското, но бројно е целосно инфериорно, како во машини така и во луѓе. 200-те F-16-ки би можеле буквално да ја прекријат цела Грција со се островите за неколку саати, а не зе за занемарување и околу 300-те F-4, од кои најмалку 50 се модернизирани во Израел и сите AMRAAM способни....

Изменето од eurm - 03.Октомври.2007 во 03:50
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 91011
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.