|
Турција и Грција??? |
Внеси реплика | страница <1 91011 |
Автор | |
borec
Сениор Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mnogu interesna tema i bi sakal da znam poveke za ova..... Od kade gi izvadi ovie informacii?????? Znam deka Grcite se spremaat za uste 3 dela da si prisvojat (od nivnata idea za "MEGALE" koja nastanala vo 19th vek) megu koi i toj del od Turcija eden del od Albanija pa duri i USTE eden del od Makedonija - Bitola mi se cini deka bese. Aj napisi uste nesto ako imas ili isprati nekoj link so sodrzina na ovaa tema. |
|
eurm
Нов член Регистриран: 10.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Според BBC WORLD ,Апсолутно! Географската позиција на Грција е таква што нејзината авијација може да биде неутрализирана без ниту еден турски авион да полета - целата грчка територија е ко на послужавник за разните турски орудија од среден дострел. Обратното не важи - Турција досега дааалеку на исток и, во евентуален конфликт, турската логистика би можела едноставно да се фокусира подалеку од фронтот - луксуз кој Грците го немаат.
Грчкото ВВ е, вистина, по „шарено“ од Турското, но бројно е целосно инфериорно, како во машини така и во луѓе. 200-те F-16-ки би можеле буквално да ја прекријат цела Грција со се островите за неколку саати, а не зе за занемарување и околу 300-те F-4, од кои најмалку 50 се модернизирани во Израел и сите AMRAAM способни.... Изменето од eurm - 03.Октомври.2007 во 03:50 |
|
Внеси реплика | страница <1 91011 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |