|
Се храните ли здраво? |
Внеси реплика | страница <1 910111213> |
Автор | ||
Eleni
Сениор Регистриран: 19.Јануари.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 1872 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Go sledam Low GI rezimot na ishrana a hranata sama si ja podgotvuvam.Ubavinata na zdravata ishrana e i vo toa shto ne bara mnogu vreme za podgotvuvanje i pominuvanje cel den vo kujna:-)Hranata e najchesto varena,prigotvena na parea ili na skara taka da za toa ne treba poveke od 15-20min.A shto se odnesuva do zabeleshkata na vlechka,sekogash se trudam da jadam ovoshje i zelenchuk shto znam deka se vo sezona,a sekako tuka e i izborot na organic ovoshje i zelenchuk i free range proizvodi koi ne sodrzat nikakvi hemikalii.
|
||
Destiny is not a matter of chance,it is a matter of choice.It is not a thing to be waited for,it is a thing to be achieved
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se stana vestacko, soja, vitamini, silikoni . . .
|
||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A ima li nesto za koe sigurno znaeme deka e zdravo??
I sto "zdravo" ni ostana za jadenje?? Ama...vo sporedba so mesnata i suvomesnata hrana-ova mislam deka e pomalku opasno. |
||
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E neznam kolku se zdravi zelencukot i ovosjeto... so sila zreani...
|
||
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
So vakov nacin na ishrana ni uroci nema da mozat da te fatat BRAVO!!! I jas skoro isto samo ...cigariteeee.... |
||
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Leleee alal da ti e... A sama si go podgotvuvas, po planirano meni, kolku vreme ti odzema? |
||
Try again. Fail again. Fail better.
|
||
Eleni
Сениор Регистриран: 19.Јануари.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 1872 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Epten zdravo,imam tri glavni obroci vo denot,5 vrsti na ovoshje i so vecerata obavezno 2 vida zelenchuk sekoj den.Tri pati nedelno jadam riba,ednash pileshko,dvapati meso i ednash pasta.Uzivam vo zdravata ishrana,cigari,kafe i alkohol nikogash nemam probano.Rezultatot e odlichen,se osekash zdravo i energichno i imunitetot ti e super.Da ne se urocham neli |
||
Destiny is not a matter of chance,it is a matter of choice.It is not a thing to be waited for,it is a thing to be achieved
|
||
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Знааам, те сфатив и се сложувам со тебе. Ама и јас кога пијам Кола сакам Лајт, па викам да си ги одбранам сопијачите |
||
|
||
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Miriam mila-toa i jas go kazuvam ama na drug nacin.
Jadat kako nezdravi,ke gi napolnat ciniite so 100vidovi jadenja i na kraj baraat light coca cola za da ne se zdebelele-demek od sekerot. Sum bila sum videla ke se razbolev od gledanje samo!! No ima i takvi koi gi opisa-znaci kako i sekade. Koj pazi-pazi... |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Miriam
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
[/QUOTE]
Zarem vo USA imat zdrava hrana???? Bez ogled kolku se pazish.... [/QUOTE]Ооо да, има. Многу луѓе навистина се хранат здраво, спортуваат и изгледаат многу добро. Е сега ако мислиш на еколошки чисто, органско, негенетски модифицирано, непрскано - сигурно нема баш толку многу... Ама дури и во Македонија освен ако не си го береш од сопствена градина не знаеш што јадеш - скоро цела соја на пазарот е ГМ, кокошките ги хранат со што не, на кравите даваат антибиотици, јаболката се прскани по три пати. "Новите начини" за производство на храна не може да се избегнат, ама сепак знаејќи го тоа, пак донекаде може да внимаваме што јадеме. Мамма - како и да ја пиеш Кока-Колата, лајт или со шеќер, пак не е здрава храна :)) |
||
|
||
snegulka
Сениор Регистриран: 17.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 3201 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не се хранам здраво иако во последно време ја исклучив fast food храната,сепак малку треба повеќе да ги елиминирам и благите работи т.е барем летово да ги заменам со овошје и да си воваедам некој правилен ред на исхрана,иако ќе ми биде малку тешко да го почитувам сепак ќе се потрудам |
||
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tia Amerite kolku mi se smesni...
Ke se natepaat hamburgeri i pazat na sekerot isklucivo pijat coca-cola light. Toa eptem zdravo bilo |
||
cigare-migare taktika
Сениор Регистриран: 18.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 245 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zarem vo USA imat zdrava hrana???? Bez ogled kolku se pazish....
|
||
Внеси реплика | страница <1 910111213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |