![]() |
|
Влијанието на медиумите врз младите |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 910111213> |
Автор | ||
tuturutka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Април.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1131 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ne mora da znaci deka vlijaat . . . tuku mislam deka mnogu zavisi kako roditelite ke im prenesat za mediumite . . .
Pr. : ne smees da gledas xxl i op deteto od ljubopitnost na xxl . . .
![]() ![]() ![]() |
||
STRUGA
|
||
![]() |
||
Tattoo Beauty ![]() Сениор ![]() Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
|
и влиае марче(дајпобрзај) заедно праиме лудории
||
![]() |
||
BiG_kIsS ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
|
Кој ти кажа дека не се интересни? Еве јас сум дете па интересни ми се
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
||
![]() |
||
kseni ![]() Нов член ![]() Регистриран: 01.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 2 |
|
mediumite se neophodni , a toa sto vrz decata vlijaat negativno vinovni
se nivnite roditeli sto im dozvoluvaat da pravat sto sakaat i da
gledaat sto treba i sto ne treba.
![]() Mediumite plasiraat dost interesni i poucni raboti ![]() |
||
![]() |
||
gocefbn ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 270 |
|
- E ima,ama tie ne se interesni za decava,sakaat nesto drugo da gledaat za da se pocuvstvuvaat taka malku povozrasni ![]() |
||
Make love and respect your profession
|
||
![]() |
||
gocefbn ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 270 |
|
- Kolku i da ne sakaat da vidat ke zirnat slucajno vo Winamp-ot koga ima instalirano nekoj nekoe mini spotce od onie "zabranetite"vo nekoe 2net caffe. Изменето од gocefbn - 30.Април.2007 во 23:33 |
||
|
||
![]() |
||
|
- Mediumive (elektronskite mediumi pretezno) i toa kako vlijaat vrz psihata na mladiot cvek ...negativno se razbira,do besvest .
|
||
|
||
![]() |
||
black-eyes ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: -1 |
|
јас сум за филтер...нон-стоп ние неможеме да светиме врз децата...
![]() |
||
![]() |
||
MaVnaTa ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 165 |
|
mediumite pa mediumite,ne prasuvate kakvi sajtovi otvaraat decata na net
|
||
![]() |
||
BiG_kIsS ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
|
Може да биде позитивно... Ако гледате Discovery
![]() ![]() ![]() ![]() Изменето од BiG_kIsS - 21.Април.2007 во 12:37 |
||
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
||
![]() |
||
marence ![]() Сениор ![]() Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 365 |
|
Mnogu gledanje televizija go unistuva seksualniot zivot, za toa vi preporacuvam da si legnete porano nema nisto na televizija
ги намалив буквите Изменето од Dogi - 20.Април.2007 во 14:46 |
||
![]() |
||
Александар_А ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
|
Позитивни работи?????!!!! Денес? Што знам нешто тешко ми текнуваат, порано можеби да, ама сега?!
Бранко Коцкица, нели тоа беше еден од најдобрите детски сериали и образовни програми, но денес за жал изгледа дека нема ни кадар а ни спонзори кои што ќе спонзорираат нешто слично, "ќе фрлаат пари за детски програми а нема мишто да им се врати". Јас мислам дека така размислуваат, ако грешам поправете ме.
Кога сме кај "Коцка коцка коцкица" дали знаете случајно каде би можеле да се најдат тие серии?
|
||
![]() |
||
Александар_А ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
|
Убава тема. Иако не ги прочитав сите коментари (ќе го направам тоа подоцна), мислам дека дефинитивно медиумите многу, а можеби нема да згрешам и ако кажам премногу влијаат на младите но за жал и не само на нив, туки и на постарите и оние кои се веќе оформени како личности.
Мене не ми е јасно како можат се што ќе витат да си го врзат во крпче и да прифаќаат. (не зборам за сите но со повеќето мислам дека е така).
А дополнителен проблем е тоа што ги трујат со се и сешто.
Во глобала мислам дека влијанието е негативно, се сложувам со тебе мона лиза дека повеќе има лоши отколку добри работи. ЗА ЖАЛ.
|
||
![]() |
||
natalija ![]() Сениор ![]() ![]() Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
|
Јас мислам дека е трка за медиумска гледаност..Зашто??а која Тв сервира полоши вести таа и ќе биде погледана..
Некако не изманијачија како гледам само се бараат ударни вести...А зашто е тоа така не ми е јасно..Гледам јас барем скроз да се исклучам од тој медиум.. не ме интересира кој кого уапсил па зашто, па да аплаудирам..Кажав помпезност..За тоа, а ваму има милион работи кои и немаат намера да ги средат..Отануваме на она аха еве ќе биде.. За кој да не се изразам вулгарно ме интересира колку педофилијата е застапена..не ли размислуваат дека тоа деца го гледаат??Или не дај боже скренати умови со милион фикс идеи во глава.. Ништо паметно не гледам..А ударни, а бизнис економија, да ги плачеш оние што се трудат леб на државата и зеленчук и овошје да и обезбедат..за месо и живина веќе не ни зборам тоа оддамна изумре кај нас.. Дали ќе гледам, свет ми е гајле кај паднала бомба земјотреси и поплави и ете ти пак негативизам..Леле глобално затоплување отиде се у три лепе..дај да направиме нешто дур не дојде Армагедон.. Не реков дека треба да отупеме не гледајки и не прикажувајки ништо..Ама брате со усул... Дај позитива, кој што паметно направил, кој спасил деца, стрци кој донирал кебе за јаднине во демир Хисар а не дека секој ден умираат се повеќе..И?? Каде позитива тука да видам... Негативност негативност и само негативност..И од тоа ќе направат таква помпезност па иди свати што е реалното ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 910111213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |