|
КОЈА РЕЛИГИЈА Е ВИСТИНСКА? |
Внеси реплика | страница <1 910111213 55> |
Автор | ||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
КОЈА РЕЛИГИЈА Е ВИСТИНСКА?па нашата фала богу, која друга???
|
||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
||
vlad0
Сениор Титула нема поради неплатени сметки Регистриран: 18.Ноември.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 2263 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не постои такво нешто како вистинска религија. Секоја религија е ништо повеќе од перална за мозок која ја посетуваат поголем број од народот во светот, барем така се прокламираат.
Баш прочитав пост дека секој човек верувал во Бог и баш ќејфски се изнасмеав. Што станува со оние што не веруваме во Бог? Дали ние не сме луѓе? Дали нас не сметате како изроди на модерното општество? А што ако ви кажам дека во секое човечко општество има 20% прокламирани атеисти и уште 20% атеисти кои се прокламирале како верници? За крај, еве дефиниција од википедија за религија: - Религија, контроверзен поим што некогаш се користи како синоним за вера, се дефинира како верба во нешто натприродно... Фалачаопријатно!
|
||
Која е таа љубовна состојка која не држи поврзани за оние кои ги сакаме и покрај тоа што ни нанесуваат многу голема болка?!
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се’опфатното Слово БОЖЈЕ - Кое што Единствениот Вистински и Совршен БОГ за спасение на сите Го отелотвори во Исус Христос - е безкрајно поголемо од сите Ангели, сите Пророци, сите Мудреци, сите Вери, сите Религии ... сите Свети Писма и Книги во универзумот. Многу поголемо дури и од Библијата, која што прекрасно сведочи за Него и без Него воопшто не би постоела! Се’ стана преку Него и без Него ништо не стана, од она што постана! Ев. Јован 1:3 Изменето од spiros - 19.Декември.2012 во 22:17 |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
the stranger
Нов член Регистриран: 18.Декември.2012 Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ова ти се вика Библија против Библија!
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
,Зошто беснеат народите и луѓето намислуваат празни работи? Се дигнаа царевите земни и кнезовите се собраа заедно против Господ БОГ и против Неговиот Помазаник‘. Псалм 2:1-2 |
||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
23. Дури и тие кои слават други богови, принесуват жртви проследени со вера, и тие Ме слават Мене, иако тоа го прават незнаејќи. БГ. Книга 9
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Драга пријателке, навистина многу луѓе, многу традиции, многи нации, многу деноминации ... веруваат на БОГА, но во моментот кога тие Ја игнорираат или девалвираат единствената спасителна Милост БОЖЈА чиста - за спасение на сите отелотворена во Исуса Христа - тие веруваат спротивно на Вечното Евангелие, со што веруваат на начин кој што нее чист и е одвратен од Единствениот Вистински и Совршен БОГ! Дај БОЖЕ набрзо да дојде денот кога сите луѓе ќе Ја спознаат Совршената Вистина и само преку Неа/Него ќе Му се молат и ќе Му веруваат на Единствениот Вистински и Совршен БОГ! Амин Вие верувате дека има само еден Бог. Тоа е добро, но дури и демоните веруваат во тоа и се тресат од страв! Јаков 2:19 |
||
||
Pica pica
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mnogu luge,a i gospod ne bi se soglasil so ova shto si go napishal |
||
Belata Ciganka
Нов член Регистриран: 15.Декември.2012 Статус: Офлајн Поени: 37 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Na krajot na kraishtata sekoj chovek veruva vo Gospod. Samo sekoja kultura ima svoj nacin na religija i na veruvanje. Vo svetot ima lugje koi razlicno mu se molat na Gospod i razlicno baraat pomosh, proshka i sl, no sepak site sme lugje i site veruvame vo Gospod, bezrazlika na se!
Amin |
||
„Добрите луѓе завршуваат лошо во животот, а лошите завршуваат уште подобро“.
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
“Господ му дал на Човекот ПРАВО НА ИЗБОР(!)“, но поради Неговата голема Милост, за да го спаси од грешниот изборот (кој што е повеќе од погубен за човековата душа), тој - во Христа - му Ја дарил Неговата вистинска и единствено спасителна Мудрост, чија надприрода е Љубов! Среќен е секој кој нема да Ја одбие БОЖЈАТА понудена Љубов! А Исус му рече: „Вистина ти велам ... со Мене ќе бидеш во рајот!” Ев.Лука 23:43 |
||
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Амин !
И за тоа нема да бидете судени, казнувани, наградувани... |
||
|
||
mkd76
Група Регистриран: 02.Февруари.2012 Статус: Офлајн Поени: 45 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Многу луге ставаат Еднаквост помеѓу:
Верба и Религија Правда и Право Демократија и Избори и уште многу други компарации Ако тргнеш правдата да ја бараш во Правото(по Судови)биди сигурно дека нема да ја најдете.Законите се напишани да ги заштитат тие што ги напишале. Ако Јас се прашувам нивните услуги не ми се потребни. Ако не ѕирнеш во своето срце, и душа нема да ја најдете Вистината Вербата. Во библијата стои Осознајсе самиот себеси и ке се ослободиш. Една стара приказна вели Еднаш Бог се уморил од сите Човечки барања и молби. И ги свикал Ангелите да ги праша каде да се скрие. Еден од Ангелите му одговорил скриј се во Човечкото срце и Ум таму луѓето никогаш не погледнуваат. Така да џабе се сите постови и палење свеќи ако не се осознае Господ во своето срце. Што се подразбира под поимот Атеист? Да не се верува во Бога или Да не се верува во црква? Господ му дал на Човекот ПРАВО НА ИЗБОР со Што се разликува од сите останати Битија. Каков Избор ке направите тое е Ваше Право дадено од Бога. |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Итар си Златник, ама ќе морам да те разочарам дека сум неколку чекори пред тебе и одма знам што планираш и кон што алудираш, а тоа е она што најверојатно си го гледал во филмот Zeitgeist можеби би привлекле некој кој историја учел од филмови, но, нема да привлече некој кој малку повеќе проникнал во историјата преку читање книги, а не гледање пропагандни филмови. Доколку навистина можеш да докажеш дека тоа што си го навел се однесува на митовите за сите оние божества ( Митра, Буда, Кришна, Дионис и останатите на кои сега не можам да се сетам ) за кои најверојатно си слушнал токму од тој филм, но, цитирајќи релеванти историски извори, а не од некои млади левичарски ентусијасти - социјалисти, јас ќе се откажам од религијата и ќе ги прифатам веднаш сите социјалистички глупости кои ненаметливо се обидува да ги протурка Peter Joseph, а како знак на тоа, веднаш ќе напишан дека се извинувам и се откажувам од се што против социјализмот сум напишал на овој форум. Ама пак, ако јас ги докажам ги побијам оние твоите тврдења, ти ќе се откажеш од сите социјалистички невистини и од се што си напишал за религијата? Нормално, останува ти да го докажуваш твоето тврдење, а јас да го негирам. Го прифаќаш предизвикот?
П.С. Веднаш да ти кажам дека ќе стартувам со неколку чекори пред тебе, веќе имам пишувано за тоа на овој подфорум, иако е некаде во архивата и ќе треба да гo барам, ако не бил избришан во меѓувреме. А и пред да поставуваш ваков предизвик, требаше да прочиташ повеќе за режисерот на овој филм. Секако, за социјалистите не е грев да лажат, затоа што тие си лажеле, лажат и ќе лажат секогаш за да ги протуркаат своите идеи, затоа што друг начин немаат, ниту е прв, ниту последен пат ова. Тоа барем не треба да го докажуваме. Доволно е да се погледне како тие во минатото го убедувале народот дека е среќен и живее во најсреќното општество, истовремено уништувајќи го. П.П.С. Никаде не се тврди дека Христос е роден токму на 25- ти Декември. Црквата е таа која определила тогаш да се празнува тој ден, најверојатно затоа што изгледало логично овој празник да биде воспоставен точно девет месеци по Благовештението, а и за полесно да го засенат идолопоклонството на сонцето, што се славело тие денови. Во првите три векови Божиќ се славел заедно со Крштевањето Господово, на 19-ти Јануари. Ако го прифатиш предизвикот, една од тезите на кои се надеваше ти пропаѓа во вода и тоа прави 1 - 0 за мене. Ти си на потег.
Изменето од Македон - 17.Февруари.2012 во 01:13 |
||
Внеси реплика | страница <1 910111213 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |