IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Акција “ПУЧ“ и бомбите на Заев
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Акција “ПУЧ“ и бомбите на Заев

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 69>
Автор
Порака Обратен редослед
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2015 во 16:04
Лично од устата на Јоханес Хан, без интерпретирање од македонските медии: 

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2015 во 09:01
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

Што се плашиш бе да ме цитираш, па ме ословуваш со Nomen nescio ...
Јас свесно стојам зад тоа што е напишано и го бранам како став....и наместо да се освестувам (според твоето размислување), Јас сум секој ден се поубеден дека сум во право...
Туку...работиве ми стојат дека ВИЕ другите ќе треба да почнете да се освестувате....

намигнување

Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2015 во 08:22
Што се плашиш бе да ме цитираш, па ме ословуваш со Nomen nescio ...
Јас свесно стојам зад тоа што е напишано и го бранам како став....и наместо да се освестувам (според твоето размислување), Јас сум секој ден се поубеден дека сум во право...
Туку...работиве ми стојат дека ВИЕ другите ќе треба да почнете да се освестувате....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2015 во 22:00
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Македонската трагедија е што тоа одамна групно не си случува, а ние активно партиципираме.

Отсекогаш толку лесно сме паѓале и слепо соработувале на истиот трик од туѓинците:  однадвор креирана криза - однадвор понудено решение !
Originally posted by НН НН напиша:

Опозицијата не смее да се врати во парламентот и на тој начин да му даде легитимитет на изборниот грабеж, за кој има еден куп докази поткрепени со признанијата од телефонските разговори помеѓу припадниците на власта....
Не смее да се врати во парламентот се додека не се договори формат на некаква власт која ќе спроведе избори во текот на наредниве десетина месеци откако претходно ќе се спроведе попис, ќе се среди изборниот список и ќе се ослободат од контрола на ДПМНЕ неколкуте клучни институции, Обвинителството, МРТВ и Судството....
И на крај, не смее да дозволи на чело на преодниот формат на власт да остане Никола Груевски...оти погнасна личност не постои во поновава македонска историја....

Еееее... а за „овега„ ...УШТЕ колку време  е потребно ..односно се очекува а?
 За да се ....(о)свести„ де?
намигнување
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2015 во 21:23
Македонската трагедија е што тоа одамна групно не си случува, а ние активно партиципираме.

Отсекогаш толку лесно сме паѓале и слепо соработувале на истиот трик од туѓинците:  однадвор креирана криза - однадвор понудено решение !

Kако што веќе реков, ние нема да бидеме зрели за државност уште 3 пати 25 години. А можеби ниту тогаш.

P.S. Се сеќавам на еден дамнешен муабет со македонец, род на човек кој предал македонски јунак на турскиот аскер. Предавството не била семејна тајна, па кога го прашале предавникот зошто го сторил тоа oвој налутено им одговорил - јас направив фер трговија!

Трагедијата е што таквата свест за "фер трговија" с'е уште се негува меѓу нашите сонародници. тага

Изменето од Messenger - 04.Јуни.2015 во 22:35
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2015 во 21:01

На кого Геро му кажа:    („овие)пак ни го начукаа

По лидерската средба со комесарот Хан, чиј исход се очекуваше по повеќе часовни разговори Бранко Геровски по обеледенувањето на решението и постигнатиот договор да се оди на избори кои би се одржале во април и дополнително да се разговара во Брисел за модалитетите и механизмите кои би обезбедиле доверба од сите страни за одржување на изборниот процес, било присутно разочарување кај соросовите новинари.сршено срце

намигнување

Изменето од novace - 04.Јуни.2015 во 21:03
Кон врв
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2015 во 17:29
Европската Унија ако слушнавте убаво и јасно кажа...
Додека трае овој процес ниедна од двете криминални банди не
смее да дава изјави во однос на истите.Освен она што тие
ќе им дозволат.
Понатаму само едно е јасно,Заев и Груевски нема да лежат затвор.
Овој народ ќе си остане тоа што и досега бил...Кутре пред месара.
Кој ќе му замафта со мевцето,на тој со опашката и подзинат
јазик слепо ќе му верува...
Кон врв
Alekxandar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јули.2012
Поени: 1029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekxandar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2015 во 17:17
Нас не интересираат украдените пари од државата .
Кој,Како и Кога ке ги врати е најголемиот приоритет.
А договорот помегу двата најголеми квислинзи , уништувачи на македонската нација и држава сигурно ке се објави еден ден и ке биди осуден но тогаш товарот ке го понесат и сите оние кој ги подржувале договарачите.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2015 во 17:01
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2015 во 14:50
Потпишаниот „договор„ помеѓу скараните македонци и европјаните засега...најверојатно е во фаза на „киснење„ .
Нешто налик на тесто-то...како за мекиците од Стража..

И (на) крајот..сигурно дека ќе има ОХОХОО уште место... за уште многу други работи кои ќе се додаваат , а за кои секој државотворен и совесен граѓанин на „оваа„ земја досега (ги) нема ниту помислено!.
Затоа (и) се тука...т.н. „олеснувачи„ нели?.
пс
Како „филм„ ...досега веќе (е) виден , и не знам дали е тоа крајот?!.
Затоа и кај нас некои си таквите маќедонци (си) ги нарекуваат и како „недоквакани„.....а гледам и дека (ни) се баеги на број!?.
намигнување

Изменето од novace - 04.Јуни.2015 во 14:56
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2015 во 14:35
А да го видиме документот што го потпишале преговарачиве?

Се работи за народот, зошто јавно не се објави и не се расчистат сите работи?

Прашањево е само реторичко, јасно ми е зошто вакви документи, додека траат преговори, никаде не се објавуваат…

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2015 во 14:24
ЕУ ГО ПОТОПИ БРОДОТ НА СДСМ

Заев е во нервоза, техничка Блада било чиста небулоза...тага

намигнување
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2015 во 06:02
Незнам Меси што предвидува Ефтов ама ова што се случува воопшто не ми се допаѓа. Вакво лигушење и мекушење од боксерот не сум очекувал. 
Ќе почекам уште малку, ако се продолжи со судскиот процес Пуч и на обвинетите им биде докажана кривицата и бидат осудени тогаш ќе бидам мирен. Ако судството подклекне и се направи намутаво под притисок било чиј, тогаш моја подршка оваа власт веќе нема да има, ниту од мене ниту од моето семејство.

А за снимката каде црпнатиот отворено бара мито и признава дека и од други земал мито во огромни суми досега веќе требаше да биде притворен и веќе пресуда донесена, по јасен и чист случај досега не сум видел.

Ако Грујо се согласи црпнатиот да не лежи ќорка после се, онда им турам пепел на сегашнава власт засекогаш.

"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2015 во 00:43

Дали Васко Ефтов го “предвиде” сценариото што ни се случува?

На 16 мај новинарот Васко Ефотв произнесе анализа:

1. Поднесени се три оставки на тројца од петте најблиски соработници на Груевски. 

2. На прашањето дали ке има нови оставки Груевски не одречува, но не ни потврдува. Само одговара ако има ке бидете информирани. 

3. На прашањето дали тој размислува да поднесе оставка Груевски одговара: Народот на избори одлучува кој ке биде премиер.Што ке рече Груевски не размислува да поднесе оставка. 

4. Во својот говор на Конгресот во Куманово Груевски не ја спомена Русија. Тоа покажува дека Груевски остава отворена врата да се откаже или малку да прикочи за македонската подршка за Турскиот тек и евентуално да ја преиспита македонската позиција да не бидат воведени санкции кон Москва. 

5. Идниот месец во Македонија ке допатува грчкиот министер за надворешни работи. 

6. Али Ахмети препорачува потемелна реконструкција на владата, но останување на Груевски на премиерската функција. Тешко дека Ахмети може да излезе самиот и без консултации со меѓународната заедница и да стави на маса таков предлог. 

7. За време на вчерашната лидерска средба Али Ахмети и Мендух Тачи беа цело време заедно, како Васил Рингов и Дарко Панчев во најдобрите времиња. Пораката е: Ние сме координирани, не се согласуваме со политиката на Заев и тоа е порака до нашите албански гласачи да не излегуваат на митингот или митинзите на СДСМ. 

8. На Заев му е вратен пасошот. За да може да оди во вторник на завршните разговори или преговори во Стразбург. Драфтот на договорот, кој ке го потпишат во Стразбург, ке им биде поделен и усогласен во понеделникот на 18 мај. 

9. Пред два дена на Заев му бесе пуштено видео за барање мито. После такво видео е јасно дека е Заев пуштен низ вода. Прашање е на техника дали ке му пуштат усте едно или две видеа со слична содржина или ке му ги извадат како сведоци некои струмички бизнисмени кои во споменатото видео се посочени дека веке платиле “К*рсни разлики” во менувачницата на Вицето. 

10. Груевски ке направи нова реконструкција на Владата. 

11. СДСМ ке се врати во Парламентот. Ако Заев одбива тоа да го направи во наредните 10-тина дена ке му пуштат една од анкетите кои ги прават во ИРИ, каде јасно се гледа дека рејтингот на СДСМ е тешка ораница и ако денес има избори ке биде Џандар збира во корист на ВМРО. 

12. Странците ке инсистираат и ке вршат силен притисок врз Груевски да се откаже од судскиот процес за ПУЦ. Зошто? Бидејки е јасно дека ако има судење за ПУЧ тогаш најмалку еден, а најмногу двајца од амбасадорската шесторка ке мора да бидат прогласени за персона нон грата во Македонија. Странците ке пробаат да се пазарат со Груевски: Заев нека лежи затвор за евентуално направениот криминал како градоначалник на Струмица, но не и како дел од судскиот процес за ПУЧ. 

13. Груевски нема да прифати да поднесе оставка на премиерската функција и ке оди до крај со судењето за ПУЧ. Повеке ке преферира да биде сменет и потоа преку масовни протести да се врати на голема врата во власта. 

14. Еден по еден ке почнат да се “пензионираат” сите пленуми и протести. 

15. Во СДСМ ке почнат да се јавуваат размислувања дека стратегијата на Заев се покажала како неуспешна. 

Сума сумарум, вака некако ке се одвива политичката разврска во наредниот период.

Изменето од Messenger - 04.Јуни.2015 во 00:43
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 69>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,344 секунди.