IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Вехабии во Македонија - верска дискусија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Вехабии во Македонија - верска дискусија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 16>
Автор
Порака Обратен редослед
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Статус: Офлајн
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2010 во 23:17
Знаеш што Дешад... немам ВОЕНА ОБУКА  за размена на ЛП...голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2010 во 23:15
...............................смеење

Во кој суд да идам ... во овие од “рамковен договор“.......

ќе им дојде крајот на сите... има време,...

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2010 во 23:15
Okean-Ljubavi,

go chitash mojot potpis?

Dogmata na bilo koja vera ne ja prifakjam zatoa shto sekoj mig na zhivotot e razlichen i ne e ist so onoj sto minal ili onoj shto kje dojde.

Dogmata ne ja prifakjam, no ne go orfrlam nitu edno veruvanje i ucham od site niv zatoa shto sekoe sozdrzhi del od Bozhjata mudrost.

S'e dodeka ja gledash samo svojata Kniga kako Bozhja, samo svojata vera kako edinstveno vistinska, s'e dodeka mi priogjash da mi gi pokazhuvash nepravilnostite, namesto ubavinite na moeto zhiveenje, s'e dodeka se vooruzhuvash protiv mene, govorejki deka sum protiv tebe i istovremeno sekogash gi opravduvash svoite sovernici, nikogash nema da najdeme zaednichka osnova za dijalog.

Zatoa shto togash ne mi priogjash od ljubov, tuku od interes i so konflikt na umot, iako od usnite mozhat da ti izlagaat najblagi zborovi kako skapoceni biseri i dragi kamenja.

Ako se slozhime za onoa shto go navedov vo prethodniot komentar, togash nema nitu da ima potreba od bilo kakov dijalog. Togash kje bideme Ednobitie, togash s'e kje bide kazhano i razbrano.

Spored posledniot komentar gledam deka s'e ushte ne si spremen za neshto takvo. S'e ushte razlikite ti se pomili od zaednichkite neshta, s'e ushte ima "moe" i "tvoe", s'e ushte se druzhish za da ja otvarash tvojata Kniga i so toa da gi posochuvash tugjite "nepravilnosti" i svojata "chistina" i "sovrshenost", s'e ushte "nevernicite" gi povikuvah da letaat so TVOJOT orel.

Изменето од Messenger - 04.Февруари.2010 во 23:16
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
deshad Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Мај.2008
Поени: 1350
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2010 во 23:14
Originally posted by Tetratka Tetratka напиша:

Лов на вехабии

Лов на вехабии во Босна и Херцеговина. Околу 600тини припадници на
полицијата утрината влегла во селото Горња Маоча, своевидна држава во
дражва, оаза на најрадикалниот ислам, заедница која живее по строгите
шеријетски закони.

Токму поради таканаречениот територијалниот интегритет на ова село
во БИХ се уште не се укинати визите. Горна Маоча е село во непристапен
терен помеѓу Брчко и Тузла.

Освен жителите до денеска никој не влегол во ова село, доколку не е
дел од заедницата. До селото да се стигне е многу тешко, прво поради
теренот, второ како проблем се патоказите напишани на арапски јазик.

Вака го раскажале полицајците кои учествувале во акцијата. Во
селото има училишта, но тука децата учат на јордански јазик и не е под
министерство за образование, а џамиите не се под контрола на исламската
верска заедница.

http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=103&egId=20&eventId=57328

deshad
   Сениор
   Сениор
   Лик
   <table width="100%" cellpadding="0" cellspacing="0"><t><tr><td style="width: 35px;"></td><td style="width: 105px;">Локација:Palestine</td></tr></t></table>
   Онлајн статус: ОнлајнПораки: 1251<table ="tableBorder" style="table-layout: fixed;" align="center" cellpadding="3" cellspacing="1"><t><tr ="msgableRow"><tr ="msgableRow"><td ="msgLineDevider" style="border-top-width: 0px;">
   <!-- Start Signature -->
    <div ="msgSignature" style="overflow: auto; : left;">
     "Ако питаш који сам странац, поносно кажем:ЈА САМ БОСАНАЦ!"

<!-- End Signature "'' -->
</td></tr></tr></t></table>и сега некој се чуди зашто некои членови демократски се борат за оваа тема...личностите се случајни... а и БОЛДИРАНОТО.... е случајно...

Охохоооо, еве го видовњакот. Еурека, Дешат е еден од нив! Ајде сега ова финализирај го во некој од медиумите, или како што ти пишував по лична порака, биди храбар и да размениме податоци и да излезиме пред суд, па таму убаво да пресудат кој,што е и каков е.

Или комотно ти е да обвинуваш сокриен зад никовите кои ги имаш?

Ајде биди маж и прифати ја мојата понуда, двајцата со вистинскиот идентитет да застанеме пред судските инстанци, јас како твој тужител за повреда на честа и клевета, а ти како тужител дека си пронашол терорист во македонија?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2010 во 23:09
Секако дека не поучува!Но насилството раѓа насилство,омразата омраза, тероризмот, тероризам.

Еве јас јавно ги осудувам таквите грозоморни чинови, не само во Чеченија туку секаде во светот каде што се застапени.

Но, дали ти КИНГДАВИД, ќе ги обвиниш Русите дека прават терор во Чеченија, Американците во Авганистан, Израелците во Палестина итн?

Дали ти ќе им укажеш на твоите браќа по вера дека тоа што го прават е спротивно од христијанските норми, и дека најбедна, најмизерна тактика е пленот да се прикажува ловец а ловецот плен?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2010 во 23:06

Лов на вехабии

Лов на вехабии во Босна и Херцеговина. Околу 600тини припадници на полицијата утрината влегла во селото Горња Маоча, своевидна држава во дражва, оаза на најрадикалниот ислам, заедница која живее по строгите шеријетски закони.

Токму поради таканаречениот територијалниот интегритет на ова село во БИХ се уште не се укинати визите. Горна Маоча е село во непристапен терен помеѓу Брчко и Тузла.

Освен жителите до денеска никој не влегол во ова село, доколку не е дел од заедницата. До селото да се стигне е многу тешко, прво поради теренот, второ како проблем се патоказите напишани на арапски јазик.

Вака го раскажале полицајците кои учествувале во акцијата. Во селото има училишта, но тука децата учат на јордански јазик и не е под министерство за образование, а џамиите не се под контрола на исламската верска заедница.

http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=103&egId=20&eventId=57328

deshad
Сениор
Сениор
Лик
Локација:
Palestine
Онлајн статус: Онлајн
Пораки: 1251

"Ако питаш који сам странац, поносно кажем:ЈА САМ БОСАНАЦ!"

и сега некој се чуди зашто некои членови демократски се борат за оваа тема...

личностите се случајни... а и БОЛДИРАНОТО.... е случајно...

Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9425
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2010 во 23:03

Ne sakam da kritikuvam nikogo ovde na forumot, ubavo e da se razgovara, da se zapoznaeme eden so drug.

No, tesko moze da razberam deka nekoj gi odobruva ovie ekstremisti koi talozat oruzje za da se borat protiv onie sto " navodno" ja napagaat nivnata religija.

Zarem zborot ISLAM ne znaci MIR? Zarem onie prekrasni muslimani sto gi poznavam ne se Vistinski Muslimani, tuku ovie sto sakaat da ubivaat?

Okean-Ljubavi, prijatele, sakam da te prasam nesto: Rece deka gi odobruvas Cecencite i ona sto tie go pravat.

Go odobruvas li secenjeto na glavata(kolenjeto) na momceto koe ne sakase da go izvadi krstot sto go nosese ?

I eto toa snimano na kamera i postaveno na youtube?

Ili na ona mlado detence sto go naucile kako se sece glava na ziv covek. Dali e toa covecno?

Taka li poucuva Islamot???
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2010 во 22:57
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Osnova za dijalog nema nikogash da najdeme dodeka ne se slozhime deka site lugje, bez obzir na rasna, nacionalna i religijska opredelba se apsolutno ramnopravni vo sekoj aspekt.

Првин да ти обрнам внимание дека темата е Вехабии во Македонија,за да не шараш лево десно, и да не излегуваш надвор од рамките на истата.

Со ова потполно се согласувам и од верски и од хуман,морален аспект. Е сега прашањето е: Дали оваа рамноправност ја имаме и тука во Македонија или некој тегне повеќе на својата страна? Се надевам дека ќе бидеш искрен во одговорот.

Nema nikogash da najdeme zaednicha osnova za dijalog dodeka nekoj propagira ljubov, a zad grbot krie oruzhje.

Ова се сериозни обвиненија и потребни се црвсти докази за истите, во спротивно се работи за клевета или подвргнување на сериозна вина. Значи барам од тебе да посочиш, пошто реплицираш на мојот пост, каде јас сум пропагирал или напишал такво нешто?

Ако ми речеш дека поентата ти е на постот од Океан љубави, веднаш ќе ти речам дека не да не си го разбрал, туку намерно си го испревртил неговото објаснување.

Ако ми речеш дека тоа се однесува за случајот во Босна, тогаш должен си да ми објасниш зошто сето тоа го поврзуваш со Македонија, поточно со нас членовите муслимани на овој форум, кога убаво уште на почетокот ви посочив дека оваа тема има злобни, скриени, полни со тензии намери?

Nema nikogash da najdeme osnova za zaednichki dijalog dodeka nekoj gleda drugiot da go konvertitra vo svojata vera za da go prifati kako ramen na sebe.

Милион пати сме објаснале дека верата НЕ СЕ НАМЕТНУВА СО СИЛА! Ако постои некој член на форумов или надвор од него каде ние муслиманите сме го употребиле методот кој ти го опишуваш, слободно нека се јави, а јас слободно ќе ја сносам целата вина, а ако нема такви тогаш, станува збор за уште една клевета од твоја страна и монтирано сценарио.

Nema nikogash da najdeme osnova za dijalog dodeka edniot se smeta za povreden i pomil na Boga samo zatoa shto veruva vo svojata Kniga.

Конечниот суд го има Бог, и само Тој знае кој,каков е! Од друга страна ова е вероисповед а не некоја чајџилница и нормални се такви теми.Или постојат такви припадници на религиите кои велат дека туѓата Книга е подобра од нивната, или туѓата религија подобра од нивната?

Ако има посочи ми барем една, за да го потврдиш твојот став, во спротивно, повторно клеветиш и неоправдано обвинуваш.

Nema nikogash da najdeme osnova za dijalog dodeka edniot sekogash veli deka e nepopgreshliv i sovrshen vo svojot zhivot.

Тоа можеби го мислиш ти за себе, зошто јас до сега не сум прочитал од ниту еден член на форумот од било која религија и деноминација дека го рекол за себе.Ќе те замолам повторно за поддршка на твојот став со некој цитат или во спротивно по незнам кој пат ќе те обвинам за клевета и лажни квалификации.

Nema nikogash da najdeme zadnichka osnova za dijalog dodeka najostro ne se osudat svoite sovernici koi ne gi ispolnuvaat pogore navedenite neshta i ne se prevzemat konkretni chekori toa da se smeni.

Е сега, откако видовме дека тие нешта се само твоја фантазија и обид на клеветење и лажни квалификации, пробај по втор пат и биди појасен во поентата ШТО САКАШ НИЕ МУСЛИМАНИТЕ НАЈОСТРО ДА ОСУДИМЕ?

Ако мислиш на случајот во Босна, тој веќе е осуден од моја страна, ако мислиш за тероризмот и тој исто така е осуден од моја страна, ако мислиш на радикализмот ,исто така е осуден од моја страна,бидејќи Исламот не е и не смее да биде ниту АНАРХИЈА ниту ЕКСТРЕМИЗАМ.

Е сега фино лепо, кажи што мислиш да кажеш?

Nema nikogash da najdeme zaednichka osnova za dijalog dodeka edniot postajno tvrdi deka drugiot e protiv nego.

Па тоа ТИ токму го правиш! Наместо заеднички да вложиме напор и да посветиме повеќе време и внимание за објаснување на неминовноста на соживотот и меѓуверската толеранција, како и издавање на јавен проглас односно апел до верските заедници да бидат поактивни и повеќе да се занимаваат со оваа надојдена буица која што од ден во ден расте во државата, овде губиме време во поддржувањето на членовите кои отвараат повеќе политички отколку верски теми, и со надчовечки напори се трудат да го прикажат Исламот и муслиманите како водечко зло и причина за сите страдања во светот.

Модераторе, за дијалог се потребни двајца ( милион пати ова заеднички сме го констатирале) ама до тоа нема да дојде се додека некој ужива да води монолог. Па види сега ти, кој на што стои.

Изменето од deshad - 04.Февруари.2010 во 23:01
Кон врв
Okean-Ljubavi Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 25.Јануари.2010
Поени: 88
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Okean-Ljubavi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2010 во 22:46

Osnova za dijalog nema nikogash da najdeme dodeka ne se slozhime deka site lugje, bez obzir na rasna, nacionalna i religijska opredelba se apsolutno ramnopravni vo sekoj aspekt.

za sevo ova,Messenger,treba od sebe sekoj da trgne.
Za razlika od vas... vo Islamot ima veruvanje deka pred da dojdeme na ovoj svet,site dushi bea isto pred Sozdatelot. So toa,lugeto ne gi cenime po vera i nacija,tuku po dobar i losh. Ako ne sme braka po vera,braka sme po covestvo.

Цитирај
Nema nikogash da najdeme zaednichka osnova za dijalog dodeka nekoj propagira ljubov, a zad grbot krie oruzhje.

Ima i takvi... ti se umilkuvaat a koj znae sto ti mislat. Ako nekoj javno i iskreno ti ja kaze vistinata,nemaj gajle od nego.

Цитирај
Nema nikogash da najdeme osnova za zaednichki dijalog dodeka nekoj gleda drugiot da go konvertitra vo svojata vera za da go prifati kako ramen na sebe.

Da mu ukazes na nekogo deka Qur'anot e Allahova objava e sevap. A da go prisilis da veruva,ne postoi sredstvo.
Za ova,istorijata ni zboruva.

Цитирај
Nema nikogash da najdeme osnova za dijalog dodeka edniot se smeta za povreden i pomil na Boga samo zatoa shto veruva vo svojata Kniga.

Sekoj ima pravo da se gordee so svojata Vera. Pazi,SEKOJ. Poimot NAJDOBAR mu pripagja samo na Vozviseniot Allah dz.s. Sekoj musliman vo obavuvanje na molitva go uci citatot "Ihdine siratel Mustekim-Upatine na prav pat". Nikoj ne smee da pomisli ni na sekund deka vistinata e vo negovi race.
Muslimanite znaat deka zaradi zborot : "Jas sum podobar od nego" Lucifer-Sejtanot izbrkan e od Dzennetot-Rajot.

Цитирај
Nema nikogash da najdeme osnova za dijalog dodeka edniot sekogash veli deka e nepopgreshliv i sovrshen vo svojot zhivot.

Covekot e roden da gresi. Goleminata e vo kaenjeto.Pobaraj gi ovie raboti,da ne ti lezat na srce.

Цитирај
Nema nikogash da najdeme osnova za zaednichki dijalog dodeka postojano se baraat nekakvi nepravilnosti vo nachinot na zhiveenjeto na drugiot.

Ako e ova Forum,verovatno za nesto treba da se diskutira.
Цитирај
Nema nikogash da najdeme zadnichka osnova za dijalog dodeka najostro ne se osudat svoite sovernici koi ne gi ispolnuvaat pogore navedenite neshta i ne se prevzemat konkretni chekori toa da se smeni.

Sekogas napagate,ako nekoj vi napise kontrareplika,togas za buntovnik go smetate. Sekogas,mnogu odavna sum go sledel ovoj Forum,sekogas Muslimanite bile pristojni vo nivnite poraki,za razlika od nekoi clenovi,kako eden Orto,Templarus.... taka mislam deka bea....

Messenger,Rumi veli: Od okoto treba krvavi solzi da ti protecat dodeka beganjeto od sebe go izvadis.
Ako edna malecka raska ti padne vo oko,nemozes da gledas jasno... ako sakas da gledas pojasno togas treba da burickas onamu kade sto si naj osetliv.

Цитирај
Nema nikogash da najdeme zaednichka osnova za dijalog dodeka edniot postojano tvrdi deka drugiot e protiv nego.

Koga na drugi Forumi bi me cital,ke reces deka ne se raboti za istata osoba. Ne e nitu malku dvolicnost.
Znaes kako uste veli Rumi: Tesko onoj na kogo teloto mu e kako kafezot na pticata.
Taa ptica ne znae za drugi vodi sem onaa koja vlasnikot vo fildzan mu ja tura.

Dodeka si na zemjava,veli Mustafa Mahmud,nemozes da primetis deka taa se vrti. Ako odnadvor ja gledas,ke primetis deka Sepak se vrti.

Izlezi i ti malku od sebe,prijatele Messenger,mnogu se zamisluvas.

Изменето од Okean-Ljubavi - 04.Февруари.2010 во 23:04
Кон врв
Marko sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 08.Ноември.2008
Поени: 887
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2010 во 22:32
Neznam shto se chudite, radikalniot islamski fundamentalizam se shiri, beshe vo blag pad posle 9/11 2001, no pak si zema zamav, toa e poznato , pa svetov se otepa od medjunarodni konferencii, eden kup izjavi od ochevidci i sl...
Zemjite vo koi preovladuva islamot, radikalnite strukturi ne miruvaat dodeka vo tie zemji ne se dostigne nivoto na demokratichnost i civilno opshtestvo kako na zapadov, spored mene kje trae ushte edno 100 - ina god.

Изменето од Marko sk - 04.Февруари.2010 во 22:38
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2010 во 22:27
Од досегашната дискусија слободно може да кажеме дека последниве години  ваквите структури и ова учење масовно се шири...

Па крај на краиштата... не сме слепи што гледаме по улица...
а како што гледам... може и да читаме... само прашање е кој колку го уклучува мозокот.............................

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2010 во 22:24

Nema nikogash da najdeme zaednichka osnova za dijalog dodeka nekoj propagira ljubov, a zad grbot krie oruzhje.

Nema nikogash da najdeme osnova za zaednichki dijalog dodeka postojano se baraat nekakvi nepravilnosti vo nachinot na zhiveenjeto na drugiot.

Nema nikogash da najdeme zaednichka osnova za dijalog dodeka edniot postojano tvrdi deka drugiot e protiv nego.

Изменето од Messenger - 04.Февруари.2010 во 22:28
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Okean-Ljubavi Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 25.Јануари.2010
Поени: 88
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Okean-Ljubavi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2010 во 22:20
Originally posted by fiks fiks напиша:

Може ти е забрането но со тоа што го пиша погоре,ти директно даваше поддршка за нешто што промовира насилство врз секое човечко суштество без разлика на религиски убедувања.

Ne e tocno.
Protiv sum napadite vrz WTC-STC. Zatoa sto se ubieni civili,ubieni se nevini luge.
Ama Mudzahidite vo Cecenija,vo Palestina... sekako deka gi poddrzuvam i sum na nivnata strana.

Цитирај
S'e e izmisleno i skrivolkolcheno shto ne e onaka kako shto kje naredat vahabistite. Celiot svet e protiv Islamot koga se kritikuva vahabistichkata sekta, oti samo taa e onaa shto gi osvestuva lugjeto i ne im dozvoluiva premnogu da se zanesuvaat.

Okean-Ljubavi, spored s'e onoa shto go napisha do sega, zakluchuvam deka si glasnogovornik i podrzhuvach na Vahabizmot.
Od prekrasnata ljubov na sufite ne gledam nishto vo tvoite zborovi... samo demagogija - opravduvanje na vahabizmot so pakuvanje vo sufistichka zlatna hartija.

Mnogu providno i razocharuvachki.

Messenger,uporno pokusavas da isprevrtis nesto so tvojata filozofija.
Toa mnogu jasno se primetuva vo tvoite postovi,vo koi nepostoi nitu eden dokaz nitu pak saglam replika na ona sto prethodno ti se objasnuva.

Vsusnost,koj si ti da doneses zaklucok ? Mislis deka klucot e vo vashi race ? Neli e ova malku oholo od vasa strana ?
Kazavme deka ne se negira grupa koja se smeta za "Vehabii" (od vasa strana,vie takvi gi gledate) a nemaat vrska so "Vehabiite". Istite smetaat deka Vehabiite se gresnici. Vikam,ste pomesale nekoi raboti... ama dzaba e koga si se'znaen.

Ti napisav kako eden Golem Sufija gleda na "razlikite" kaj Muslimanite.

Pogledni Messenger vo Ljubovta tvoja prema ostanatite,pogledni vo poslednata poraka....

Цитирај
Tokmu taka, opashuvanje so bombi vo odbrana na islamot i krevanje vo vozduh na site onie koi nema da se slozhat da zhiveat spored propishanata doktrina. Toa e dolzhnost na sekoj musliman. Zatoa Alah mu ima obezbedeno najubavo meso vo Rajot.

Kakva drzhava, kakvi bakrachi, kakva ramnopravnost, kakva sloboda na izbor, kakvi drugi religii, kakva ljubov...

Ne e ubavo vaka sto pisuvate Messenger. Samo tolku mozam da ti napisam. Posto uporni ste sekoja misla da mi ja iskrivite,ne bi sakal da prodolzam na temava.

Изменето од Okean-Ljubavi - 04.Февруари.2010 во 22:23
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2010 во 22:16

Изменето од maria_magdalena - 08.Февруари.2010 во 12:26
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 16>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,563 секунди.