|
Закон за забрана на пушење на јавни места |
Внеси реплика | страница <1 910111213 36> |
Автор | ||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
....bi sakal da znam kako se sproveduva zakonot vo kazinata po Gevgelija... da ne slucajno na grkot kockar so kuferot pari mu vikaat aj nadvor ako sakas da pusis!..popat zemi si gi i parite,da ne ti gi ukrade nekoj.
se e veter i magla...samo si go krkame nie...obicnite smrtnici...
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eh..od prijatelite si patime |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
aman be vishe od vas !.. .ako ne drugo,...sega ste sigurno, barem ,...pozdravi !.....mislam,...samo od glavata pa,...nadole!
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Reakciite za nepodobnosta na zakonot odnosno negovata prerestriktivnost nema nikakva vrska so "ekonomskata licna mokj" i odenje na cigara do Vranje. Nekoi se protiv zakonot a odat vo Solun na kafence. Ideite za otvoranje kafani z apushaci ili dozvola na prostorija za pushaci se realni i normalni od edna osnovna pricina i nepushacite ke bidat zashtiteni od truenje i pravoto na izbor na "truenje" na pushacite ke si bide zastapeno. Ama vo nash mentalitet si e da se meshame vo zivotot na drugiot i d mu kazeme kako da zivee. Pushacite svoeto porocko pravo go ostvaruvaat i taka i vaka. Sega si pusht odejki po ulica so tuturki vo raka, Nekoi razmisluvaat da si zemat i pepeljari so sebe. Ubava slika bi bilo odenje po ulica so pepeljari. Reshenie ima za se, samo ako se saka |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Некои овде постојано не убедуваа, дека овој Закон ќе донесе последици, дека нашиот народ е сиромашен, дека нема пари за кутија цигари и слично, но штом оди во Врање на пушење цигари, тоа покажува дека има пари кога е во прашање задоволување на страста за цигари, а тоа покажува дека доколку се совесни таквите, нема зошто да бараат промена или дополнување на законот во име на некаква економска оправданост. Угостителите пак, предложија измени и дополнувања на Законот |
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ја до женски пазар, па успат онака човечки си пијам кафе по стара навика, со цигарче.
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
..ja idam do Vranje na kafe i zabava
|
||
|
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ма не треба да одиме до Црна Гора, доволно е само да ги преминеме мостовите и да со седнеме во кафулињата отаде Вардар. Се почитува законот, нема пепељари, се тресе во тацна
На наша страна се пуши |
||
dimigor
Сениор Регистриран: 02.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 102 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пред некој ден се врати еден другар од Црна Гора и во муабет раскажува како си поминал и вика...таму иначе се пуши секаде
Тоа ме натера да размислам дека народов,како и секогаш, се адаптира на сите забрани и правила што се носат,без разлика дали се добри или лоши.Прашање на време кога цигарчето во кафич ке стане само симбол на минатото! Изменето од Македон - 13.Февруари.2010 во 17:49 |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас колку што знам никој не појде од желбата градот да е почист при донесувањето на Законот за забрана на пушењето на јавни места, туку се појде од желбата за заштита на здравјето на непушачите. Во однос на појавите кои ги наведе, многу лесно може да се искоренат, доколку се применат казните предвидени во Законот за јавна чистота. |
||
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...treba da se raboti ,ne samo zakon da se donese. ..sto mislea,ako se donese zakon gradot ke e pocist!ama ,ni za nijansa ne se zabelezuva deka e pocisto nesto..duri e poprljavo otkolku sto bese..
pikavcite sega, namesto da zavrsat vo pepeljarata na biroto,se zasaduvaat vo saksiite pred izlog...okolu klupite vo parkot..vo kosinjata od lokalite..po ulicata gledas kako odat so cigara vo usta...
zatoa li bese seto ova ....?
|
||
|
||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема збор се осети и Скопјево троа почисто...но муабетов ми беше дека повторно каде и да влезеш од бурекџилница па до поголемиве маректи кесите нималце не се намалија во употребата е сега биле незнам колку микронски овие...аха да тоа ми иде ко пушач да се теши оти пуши ultra light па демек не му биле многу штетни.И на тој закон со кесите и на овој со цигарите јас барем гледам низ таа призма дека целта е да сенешто се оданочи а не дека некој се грижел за екологијата или здравјето... |
||
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...hmmmm,mi zabranija da pusam cigari ,sum go narusuval zdravjeto na drugite..taka li?
..e sega nema da pusam ,zatoa sto nabrzina izduvana cigara e duplo poopasna od onaa na raat,pa ne sum glup so pola kutija zooloska da otvoram vo telovo moe..zatoa ke se "dezinficiram "odsega i ke pocnam da pijam...i toa samo rakii i vina...
taka nema da mi se pojavat visok sredtsva vo domasniot budzet ,za koj i onaka nemam izdrzliv biznis plan,a i drzavava nema da bisde skusena po osnov na sleana akciza od moite 20 evra mesecno..
ke si pijam namesto dosegasnive 2 litra rakija so 5 litra vino mesecno ,6 so 15 vina i toa natenane...pa duri i na klupite pred gradinkata i ucilisteto..
namesto da stetam po zdravjeto na drugite,ke bidam opasen po zdravjeto...na istite..namesto vozdrzanost i smirenost...agresiven i zol...
namesto da me kaznat za frlen otpusok,nuzda ke mozam da vrsam na sekoj agol i do sekoe drvo...obostrano zadovolstvo na site,a i ne e propisano so zakon..kolku jas znam.
..tuku,daj da mu sipam 1-2 litra ulje na PEUGEOTOT i da se provozam vaka malku "pod gas" niz centarot na gradot kade sega ,po vospostavuvanje na zonskoto parkiranje voopsto nema guzva i metez od vozila niz ulicite...
voziii Miskoooo....
|
||
|
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Некако законов ми мати ум со поделбата и казните на физички и правни лица. Сметам дека по соодветно ке беше казни за машки и женски односно казни по полова припадност. Зошто? Па затоа што мажите ( според шпекулациите на злобниците-во име на своите бремени жени) го донесоа овој закон само да им ускратат уште една слобода на жените. И не е ова феминизам туку ’’откривање на Америка’’. Ама ај да не прераскажувам, да не пренесам нешто погрешно убаво сами прочитајте. Алал вера на авторката на текстот. Факелот на слободата |
||
Внеси реплика | страница <1 910111213 36> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |