|
Петокраката е комунистичка а грбот не |
Внеси реплика | страница <1 910111213 19> |
Автор | |
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I nie znaeme koi sme zatoa taka i kazhuvame - LAVOT E MAKEDONSKI SIMBOL I JA PRETSTAVUVA MAKEDONSKATA DRZHAVA i Makedonskiot narod od sekogash.
Изменето од Анастеа - 08.Октомври.2009 во 13:41 |
|
lilica
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Посочената web страна немам намера да ја отварам, од причина што не дозволувам некој КОЈЗНАЕКОЈ да ми кажува чија сум. Точно знам како се чувствувам и од каде потекнувам. Ако некој си го изгубил ИДЕНТИТЕТОТ нека слуша суфлери. Дошол Турчинот- кажува вие сте Турци! Дошол Србинот-кажува вие сте Срби! Дошол Бугаринот-кажува вие сте Бугари! Сега дојде Груевски-кажува вие сте антички народ (а тој егеец)! Па знам белки кој сум! Вообичаено е за СИТЕ народи и народности и етникуми и ......сл. да поставуваат во своите национални обележја нешта (предмети, растенија, животни и сл) кои ги ИМА , значи секојдневно им биле на дофат на домородното население. Јас сум во години, ама на територијата на денешна РМ до денес не сум сретнала (освен во ЗОО) лав.Ниту дедо ми видел по планините, ниту баба ми одгледувала во племната. Значи - објаснете ми - на кој му текнало токму лав да постави на нечиј грб како знак на национално обележие. Разбирам да е РИС, ВОЛ, КРАВА,БИВОЛ,КУЧЕ-ЏУКЕЛА,.......ама лав! Не сме во Африка! Ве молам , секој сака да е силен како лав или моќен како лав или цар како лавот.......ама, ....па имаме бела кожа! Па ако партизаните на Тито направиле на овој простор ПРВА држава која постоела повеќе до 40 дневната Крушевска Република , која имала територија од ЕДЕН град (како во средниот век - град -држава), па каде е логиката на тие кои се против социјалистите,комунистите,револуционерите кои ни подарија држава. Генерациите по нас нека судат, ние само сме неми сведоци на едноумие. |
|
Кој бара ќе најде.
|
|
ВАЖНА
Сениор Оптимист Регистриран: 09.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
лавот се разбира!
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ace_boy не спамирај, за Груевски имаш други теми!
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
зошто не ме чуди иницијативата за менување на петокраката и воедно , нејзино прогласување за потсетник на едно “ лошо време ? “ ......
токму поради изјавите дека шарло “ od drzavava napravi super mesto za ziveenje “
|
|
ace_boy
Сениор BADBOY Регистриран: 04.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 158 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
izvini
btw go podrzuvam gruevski bidejki napravi mnogu izmeni vo obrazovanieto koi mi godat a isto taka napravi i na cela drzava da i bide dobro i e najdobar lider otvorete na internet procitajte deka gruevski e so najgolem rejting. A sega da kazam za lavot. Lavot simbolizira deka se borime i deka sme silni i jas sum za lavot. |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ace_boy, внимавај како им се обраќаш на членовите!
Изменето од Анастеа - 07.Октомври.2009 во 15:07 |
|
ace_boy
Сениор BADBOY Регистриран: 04.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 158 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
izvini ama ne e gruevski posran lider! I od drzavava napravi super mesto za ziveenje btw jas sum za lavot Изменето од ace_boy - 07.Октомври.2009 во 15:09 |
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не бе Маршале, не се хералдичари - носталгичари некои таму се собрале да раскопуваат по минати времиња и да бараат симболи, туууу срам да им е...
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ако се тие хералдичари кои и за сонцето од вергина тврдеа дека е “ наше “ , не ме ни чуди што на крај ќе ставиме магаре ........ ИМА СИ , има ...... не велам не
|
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЈОК .......... НЕ ......... НО .......... НАЈН ......... ЊЕТ .......... како за грбот така и за ставот и предлогот на “ твојот посран лидер “ кој од државава направи циркузијада ..............
|
|
mileg
Сениор Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од Анастеа - 07.Октомври.2009 во 14:51 |
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Маршале ако ти не знаеш, еве имаш извори од кај да се информираш.
Има си специјалисти за таа дејност, има си хералдичари, јас сум сигурна дека нивниот збор тежи и вреди повеќе од твојот (на оваа тема). Какво величање личности кои “биле во служба на бугарскиот цар“, какво делење на народот... за државниот грб зборуваме |
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ма ајде веќе со тој лав ........ ние воопшто не знаеме ни дали сме имале некој симбол ....... првин излезе глупоста со сонцето од вергина па сега со лавот на крај ќе треба да ставиме навистина свој заштитен знак ......... магаре .......
смениле другите па ајде и ние ....... бре ........ видела жабата се поткива коњот па и таа кренала нога ....... мизерија ....... да се поништи нешто само поради омраза кон некој кој СОЗДАЛ ДРЖАВА ...... некој кој не дозволувал да се случува ова што се случува сега ........ РАСПРОДАВАЊЕ НА НАЦИОНАЛНИОТ ИНТЕРЕС ПО ПАТ НА ДЕЛЕЊЕ НА НАРОДОТ ........ БРУКА ...... СРАМОТА ........ ајде да ги величиме личностите кои беа во служба на бугарскиот цар ........ БЉАК
|
|
Внеси реплика | страница <1 910111213 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |