![]() |
|
Гигантски знамиња за подигање на национална свест |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 910111213 18> |
Автор | ||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
svetot se naodja pred ekonomski kolaps ........... vcera gledam vesti na hrvatska TV kade vladiniot kabinet pod naznaka itno odrzal sostanok so direktorite na site firmi koi se pod drzavna kontrola ....... i kade bilo razgovarano za KASTRENJE na rashodite .......... za reklami i slicni raboti ......a seto toa vo namaluvanje na efektite od globalnata ekonomska kriza ....... site se odlucuvaat da ŠTEDAT ..... so namaluvanje na rashodi za reklami i razni drugi trosoci ........ velam SITE ....... samo ne nasiot 24/7 koj ne samo sto voopsto ne go zasegaat slucuvanjata vo svetot vo pogled na ekonomskata kriza , tuku se odnesuva kako da e sultanot od Brunei ....... trosi pari i toa ne licno negovi tuku pari od budjetot na RM ama za svoi potrebi i celi ......... sekoja negova zamisla e astronomski skapa i nepotrebna .......... kako primerot so znaminjata ...... " kje posluzele za podiganje na nacionalnata svest " .......... kje e citiram Andjelina koja ubavo veli
" нашите знамиња ќе се постават на места каде ионака веќе ги има,само ќе бидат повисоки и поскапи
![]() треба да ги стават во градовите во кои воопшто нема Македонско знаме да го подигнат моралот на тамошните Македонци да не се чувствуваат тие како да живеат во друга држава " ....... nie koi spored " patriotite " sme protiv , protiv sme no od razbirlivi pricini ......... Nacionalnata svest ne se podiga ili gubi so postavanje ili nepostavanje na znaminja , konji , magarinja i smizli ..... NACIONALNATA svest e po se izgleda popodlozna na EKONOMSKIOT efekt otkolku na vizuelno - reklamniot ......... samo kako primer kje go posocam slucajot so " aktivistkite na DUI od Štip " ............ zosto i od koi pricini stanale clenki na taa ednonacionalna partija pri eden kup MKD ednonacionalni partii ? ............ od nedostig na patriotska svest sigurno ne se resile na takov cekor ............ nesto drugo mislam kje e vo prasanje ........... EKONOMIJA , STANDARD i SOCIJALNA SIGURNOST ? .............. ili , mozebi vo Štip nemalo dovolno MKD znaminja , i toa od tie golemite koi cinat " skromni " 5.000 evra pa zenite ednostavno zaboravile deka se MAKEDONKI ............ Изменето од miroslav_g8 - 25.Февруари.2009 во 09:40 |
||
![]() |
||
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
|
[QUOTE=anastea]И што сега?
Треба да се остави да се веат слободно албанските знамиња, наши не ни мора да ставаме?!!! Зошто ви пречат толку државните знамиња? ![]() И тоа само 16, ееееј, во другите држави ги има на секој чекор и никој не се противи, па и по куќите си ги ставаат луѓето. Кај нас тоа е вистинска реткост... [/QUO па токму тоа го кажуваме ние цело време АЛБАНСКИТЕ ЗНАМИЊА ЌЕ СЕ ВЕАТ СЛОБОДНО И НАСЕКАДЕ,НЕМА ДА ГИ СИМНИ ВЛАСТА(ИАКО СЕ ЗНАМИЊА НА ТУЃА ДРЖАВА) нашите знамиња ќе се постават на места каде ионака веќе ги има,само ќе бидат повисоки и поскапи ![]() треба да ги стават во градовите во кои воопшто нема Македонско знаме да го подигнат моралот на тамошните Македонци да не се чувствуваат тие како да живеат во друга држава |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
![]() |
||
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
|
Зошто ви пречат толку државните знамиња?
мене ми пречат заради тоа што се поставуваат во време кога сите европски држави(кои патем владата ги слуша за“ се “освен за она што не им одговара)штедат пари а ние се расфрламе ми пречат заради образложението -да ни го подигнеле моралот зар треба да ми постават знаме за да ми го подигнат моралот треба да ми обезбедат пристојни услови за живот,а не живот на работ и ми пречат заради тоа што овие знамиња ќе се веат таму каде што веќе има Македонски знамиња кога веќе се поставуваат нека бидат поставени во местата каде на секоја куќа се веат знамиња на туѓа држава ЗАРАДИ ОВА МИ ПРЕЧИ ПОСТАВУВАЊЕТО НА ЗНАМИЊАТА А НЕ ЗАРАДИ ТОА ШТО НЕ СУМ МАКЕДОНКА НИТУ ЗАРАДИ ТОА ШТО НЕ ЈА САКАМ МОЈАТА ДРЖАВА И НЕ СУМ ПАТРИОТ Изменето од Andjelina - 25.Февруари.2009 во 21:43 |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
![]() |
||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
Јас поставив јасно и недвосмислено прашање: зошто ви пречат државните знамиња (за оние кои на темава се изјаснија против идејата)? Не знам зошто мешаш шмизли и страчки, коњи и магариња, кога ниту тоа е темата, ниту е одговор, ниту има смисла на секоја тема да се оддалечува дискусијата од конкретното прашање. Кога веќе ме цитираш, на кој се однесува вториот дел од твојот пост? |
||
![]() |
||
nelson ![]() Сениор ![]() ![]() НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
|
poopisno...zdravje...
![]() |
||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||
![]() |
||
Polar Bear ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
|
„Јарбол“ на твојот дијалект е МНОООГУ ГООООЛЕМ СТАП, па ти сега како сакаш сфати ме.
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
ama ocigledno e deka sekogas kako po nekoe pravilo , vo nedostig na opravdani i razumni argumenti se posegnuva po istiot odgovor koj poleka no sigurno stanuva klise .................. Зошто ви пречат толку државните знамиња?
![]() ![]() Изменето од miroslav_g8 - 24.Февруари.2009 во 20:36 |
||
![]() |
||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
|
nie ne zboruvame deka ni smetaat drzavnite znaminja, tie si se veat tamu kade sto treba, iako ne onaka kako sto treba, no toa e druga rabota. sto se odnesuva do albanskite znaminja, mnogu jasno e deka ttakvo zname moze da ima samo na albanskata ambasada ama i toa e druga rabota ...
nie zboruvame za znaminja koi skapo cinata a so cel da ni ja zgolemele svesta nekoj rece kolku ke se vrabotele so 5000 x 20 , ama ne se samo tie.... tuka se izborni livcinja koi mnogu poskapo cinat, zdravstvena karticka koja ke ja pravi hrvatska firma, spomenik lien vo Firenza , stanuva zbor deka nema kraj na vladinata alcnost i perenjeto pari , za nenasitnosta na Gruevski koj e kako smok vo kokosarnik |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
|
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
![]() |
||
|
jarbol e od vremeto na srbokomunjarskata drzava narecena JUGOSLAVIJA .......... inaku se koristi i vo MKD jazik onaka , po navika i vo nemoznost da se najde soodvetna zamena za toj zbor
![]() |
||
![]() |
||
da be ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
|
што значи "јарбол" - кай нас нева ваков говор |
||
![]() |
||
nelson ![]() Сениор ![]() ![]() НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
|
ne e najpametno...ama samo toa ni preostanuva...na zalost.
|
||
|
||
![]() |
||
Zajcef ![]() Сениор ![]() ![]() TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
|
Па најпаметно е тоа-смеј им се кога гледаш дека се овци...
После се чудат кога кепецон ги вика кретеноиди-е како да ги вика бе?!Леб немаат да јадат ама затоа споменици... |
||
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
||
![]() |
||
|
![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 910111213 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |