|
Кој е Груевски? |
Внеси реплика | страница <1 910111213 100> |
Автор | |
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само екстремни ГЛУП-човци ...губат девет пати на Избори...едно по друго. |
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Колку треба да си ГЛУП, за да излезеш на прес и да ми заблагадораш на Заев затоа што со лепените, сечени и монтирани разговори докажал дека всушност власта нема ништо со смрта на Младенов....
|
|
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
немааа...се е напредна технологија.
Ние сме Атлантида на Балканот |
|
д4 б3
Сениор Регистриран: 17.Јули.2014 Статус: Офлајн Поени: 1206 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.mkd.mk/makedonija/politika/jankuloska-mediumite-da-gi-predadat-snimkite-od-protestite-za-polesna
Медиумите да ги предадат снимките од протестите за полесна идентификација на насилниците бреее медиите кай вас многу убаво соработват со владата - гледам дека медиата веке е ставила една снимка Изменето од д4 б3 - 06.Мај.2015 во 13:35 |
|
old d4b3
|
|
д4 б3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://alsat.mk/News/192443/jankuloska-povredeni-38-policajci-privedeni-30-demonstranti
breee што направихте бе Изменето од д4 б3 - 06.Мај.2015 во 13:30 |
|
old d4b3
|
|
д4 б3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
еее
нема ли нешто по просто како за мене |
|
old d4b3
|
|
Alekxandar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само квантно програмирање се бара,бидејки од наредната година планираме производство на квантни процесори...
|
|
д4 б3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ако барате програмери - обадете
|
|
old d4b3
|
|
Alekxandar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имаме Фантастична економија и сега најголем проблем ни се емигрантите од Америка,Австралија,Швајцарија,Јапонија ..
|
|
д4 б3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
диктатор диктарор ама имаате топ икономика
http://lider.mk/2015/05/06/ekonomijata-na-zdravi-noze-rastot-najbrz-vo-evropa/ |
|
old d4b3
|
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве нешто за неписмениот премиер кој и виц не знае да каже ако не го чита... Да, Никола, родителите обично ги подржуваат своите деца. Тоа е така од век и веков. Обично зад нив стојата нивните двајца родители, а некогаш само таткото или само мајката, сеедно. Тоа е природен порив кој најчесто е добар предуслов за успех на децата, како што впрочем знаеш и ти самиот. Нормално е родителите да ги подржуваат децата кога се сигурни дека се борат и прават нешто добро и големо. Но, неретко е сосема нормално да им помагаат и да бараат помош од своите пријатели кога и децата знаат да згрешат. Како што знаеш, така е на пример кога некое дете носи нешто недозволено преку граница и полициските кучиња тоа ќе го откријат. Секое дете заслужува од својот родител пред се помош да добие втора шанса, за пред се да извлече поука од тоа. Но, ќе се вратиме на децата подоле. И самиот знаеш дека тука не се работи за математика. Јас сум ја засакал и ми оди математиката, барем онаа економската, и воопшто не мислам дека мене или некој сличен, тоа го прави супериорен. Ти не си бил никогаш по математиката а доказ ми беше покрај другото онаа емисија во која тешко ти одеше кумулативното пресметување на БДП. Ама тоа не те спречува 10 години да царуваш на свој начин со оваа држава. Математиката не се научува во средно, Никола. Ден денес им се поклонувам до земја на мојата учителка Радмила Трпевска и наставникот Рогановиќ од О.У. Иван Горан Ковачиќ (Петар Поп Арсов) кои цела моја генерација ја натераа да ја сакаат и да ја научат математиката. Потоа се е само тренинг односно вежбање. Никогаш неможеш да научиш математика па макар сите години во средно го учиш само тоа, доколку во основно немаш такви учители како моите и некои слични. Затоа, доколку си искрен околу математиката, зајакот лежи во основното училиште, и никаде на друго место. Затоа е сосема јасно дека екстерното и задолжителната математика имаат друга цел. Како и со многу други твои потези Никола, целта е да го уништиш духот на овие млади генерации. За да не се расфламе со цитати од книги да земем нешто од сценаријата на филмовите. Се надевам си го гледал „Мирисот на жената„. Во еден монолог, Ал Пачино во улога на слепиот генерал кој го застапува обвинетиот ученик чии родители не се во можност да „застанат позади своето дете„ вели парафразирано: Сум се изнагледал млади луќе кои во војните го изгубиле својот вид, слух или им биле ампутирани раце или нозе. Но не постои пострашна слика кога ќе видиш млади луѓе на кои им е ампутиран нивниот дух. Не, Никола. Тоа нема да дозволам да му го направиш на моето дете. Ќе стојам зад него и неговите другари и другарки се додека сами не одлучат подруго. Дури и ако остане последен, и сам, и реши да не се повлекува, и тогаш ќе го подржувам. Слободно може да повторува и да изгуби една година ако самиот така одлучи. Па и цела наша генерација ( како и ти) изгубивме една година служејќи го војниот рок во ЈНА па ништо не ни фали. (Впрочем, човеку, со тебе изгубивме цели десет години). Една година – па тоа е најмалата цена која што може да ја плати а за возврат да остане со бунтовнички дух. Овие млади луѓе дури треба да бидат среќни дека така рано ќе научат дека бунтот и борбата за своите права имаат цена. Дека противењето против било која сила и неправда, мора да те чини. Дргиот пат е полтронство, лигавење, коленичење кое на краток рок на многумина им се исплаќа, ама е тоа нивен избор. Сега на овие деца изборот им е подруг и знам дека тоа те боли. А треба да се радуваш Никола. Треба да се радуваш затоа што ако не го ампутираш овој бунтовнички дух, истите овие деца утре ќе се бунтуваат против било која власт и ќе те штитат тебе доколку некој ти врши неправда. Затоа Никола, договори се и прифати ги нивните барања и остави ги на мира. А ние? Ние се гледаме на 17 ти. Ти затворен во своите 4 ѕида во владата и во 40 те прстени на обезбедување и специјалци, а ние на улица. Ќе биде мирно и само ќе побараме да ти помогнеме остатокот од убавите години да ги поминеш посветувајќи се на семејството и пред се на своите деца. Кире Наумов – Фејсбук статус |
|
Ninja 35
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Овој е бре луд....уште сака и да го жалиме... и нормално, типично во негов стил...за ништо не е Тој крив, туку заморените што нормалне е да бидат сменети... НИКОЈ НЕМА ДА МИ КАЖЕ ФАЛА Во говорот после реизборот за лидер на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски раскажа лична случка: „Еден пријател неодамна ми вика: Кој ќе ти каже фала за загубеното време, кое никогаш нема да можеш да им го надоместиш на твоите деца. И кој ќе ти каже фала за истрпените навреди, клевети, омаловажувања, понижувања, местенки и монтажи, на кои човек и да е од железо не може да остане рамнодушен. Јас велам никој нема да ми каже фала и не очекувам да ми каже фала. Многумина ќе ме мразат затоа што не си реализирале некоја нереална амбиција, а вината не ја бараат кај себе, туку кај мене. Се нафатив на оваа работа за да им помогнам на мојот народ и мојата држава". По оваа, лична исповед, делегатите на конгресот станаа и со овации го поздравија. Со 528 гласа за и едно неважечко ливче од делегатите, Никола Груевски беше реизбран за претседател на ВМРО-ДПМНЕ на 15. Конгрес на партијата што викендов се одржа во Куманово. |
|
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
Ninja 35
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дека е полуписмен и дека и виц не знае да каже без да чита, тоа е општопознато....
Туку сега му го слушам говорот од митингот во Охрид...Јас на овој не би ми дал ни лекарско за возачка дозвола а не пак држава да води...тежок психијатриски случај....полн со омраза и фрустрации |
|
Внеси реплика | страница <1 910111213 100> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |