|
Компјутер за секое дете |
Внеси реплика | страница <1 910111213 15> |
Автор | |
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ma ne e bas dobro sekoe dete da ima pred sebe kompjuter vo klupa, gi zalam parite koi ce gi dade i gi dava drzavata za kompjuterite bidejki ne sme civilizirani za mnogu kratko kompjuterite ke bidat za vo kanta za odpadoci....
|
|
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве кај нас во Мирче Ацев ставија компјутери на секоја маса во секоја училница.Сега училниците се пренатрупани и претерано загушливи и едвај чекаме да имаме настава во кабинетот по физика(каде нема компјутери)за да дишнеме малку воздух.Освен тоа на часовите нема никаква прегледност(+за учениците,-за наставниците).Ни кажаа дека годишно треба да ги користиме само во 30% од наставата и дека со користење ќе почнеме во Фебруари годинава.А во врска со крадењето(кое се сметаше за невозможно )да ви кажам дека веќе почнаа да недостасуваат подлоги за маус,мауси,копчиња од тастатури,помали жици и т.н.
|
|
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
|
CRESA
Сениор Регистриран: 18.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 134 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A...I USTE NESTO....GI KRADAT MAUSITE OD KOMPJITERITE I NEKOI KABELCINJA....KOLKU PAMETNI DECA IMA VO DRZAVAVA....BREEEE
|
|
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе доста плачете....јас работам на компјутери....сам си ја направив мрежата.....врзани се во група по 6......имам слајдови...имам блог ...го симнав со ХТТ трак го инсталирав во куќиштата и групата од по 6 го гледа декстопот на едниот и тој им пушта........и.т.н.
|
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
абе требаше покасно да ги стават... овака професорите се во постојан страв нешто да не им се случи, оти тие се криви... и нема место ни за тетратки ни за книги... само еден компјутер на маса што не го пуштаат... епа ајде веќе нека ги пуштат, зошто ги ставија
|
|
An4i
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
so ke ni se kompjuteri koga ne rabotime na niv
so samo ednas godisno ke gledame nekoja prezentacija i tolku a i treba + da se sredam malku ucilnicite dobro de malku poveke |
|
...i taka sega princezite go baraat princot koj demek bil zaba i nekoja princeza trebalo da go bakne za toj pak da se pretvori vo princ...
Pred da go najdes princot, treba da baknes mnogu zabi :D |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... se soglasuvam potpolno so ova, bidejki realno vo nekoi ucilishta so dobra infrastruktura moze da se sredat ucilnici so kompjuteri, no vo nekoi kade decata nemaat osnovni uslovi za rabota, kade prokisnuva, WCinjata se totalno unishteni, ima provev od site strani zaradi stari i ispokrsheni prozori najprvo treba da se sredi seto toa pa potoa da se nabavat kompjuteri.... i kako shto kaza Butel...treba maksimalna zashtita. Vo moeto ucilishte dadena e donacija od roditeli i se postaveni sigurnosni kameri, no toa go nema sekade. Изменето од mamamd - 09.Септември.2008 во 12:29 |
|
dark
Сениор Регистриран: 28.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 247 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
moze bi bile dobri koga site od profesorite bi znaele da gi koristat i da pocnevme od 1 septemvri so niv a ne sega nema mesto kade da stavam tetratka a oni baraat da pisuvame a da ne zborime za knigi plus i zabeganiot toa sto go kazi na mesto e zasto nie vo skolo se prepecuvame i poceli casovi so tetratkite se ladime i se moli sot pobrzo da zavrsi casot za da odime vo hodnik kade sto e poladno
|
|
faster then light :D
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo denesno vreme bitno e da znae ucenik da koristi i da raboti so kompjuter! jas tie uslovi ne gi imav vo moeto vreme ( i ako ne sum tolku stara ) a sega sekoj dnevno so kompjuterot rabota, ne bi mozela da zamislam sto bi pravela da go nemam i na rabota i doma!
A za iskrsenite i ostetenite klupi.... toa mislam deka e problem do decata! Treba malce da razmislat i da ne gi ostetuvaat!
Sepak, podobro na iskrseni i oseteni klupi da se nauci nesto za kompjuter od kolku da sedis na iskrseni i osteteni klupi i samo teoretski da imas moznost nesto za kompjuter da naucis
|
|
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
|
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ауу најлошо нешто што направиле до сега....ги ставија и како украс ни седат...не даваат да ги уклучуваме,со исклучок на некои професори...немаат инсталирано такви некои програми,нема ова,нема она...ништо нема...нема да почнеме со работа до крај на година...ама баш ми е гајле последна година ми е оваа...
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Uste edna brza i nepromislena odluka na vladata preku koja nekoj ke profitira. Vo naseto uciliste ima edna uzilnica so kompjuteri, pa ne znam kolku pati do sega e ograbuvana, poslednata krazba bese letoska ,,,, a koga celo skolo ke bide komjuterizirano kako mislat da gi sprecat togas krazbite koga ucilistata nemaat ni cuvari?
sosema druga rabota e pak kolku i na sto ke licat casovite i nastavata ... |
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
море да ставеа по еден клима уред во секоја училница, наместо компјутери
инаку многу сметаат и зафаќаат простор компјутериве, а немаат голема корист, плус повеќето од професорите не знаат да ги користат ако мислеа предавања да имаше преку компјутери, се излажале плус кај мене веќе имаше три-четири кабинета со компјутери од кои два со читка нови компјутери, така да мислам дека воопшто во некои школи не беа потребни |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
epa ne gi krsete......
|
|
CRESA
Сениор Регистриран: 18.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 134 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SPORED MENE, MISLAM DEKA PRVO TREBASE DA SE SREDI IZGLEDOT NA UCILISTATA PA POSLEM KOMPJUTERI, ZATOA STO NA ISKRSENI I OSTETENI KLUPI NE STOI KOMPJUTERI..........
|
|
Внеси реплика | страница <1 910111213 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |