![]() |
|
Дали треба да се јаде месо или не? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 910111213 14> |
Автор | ||
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
И јас сум повеќе на морска храна, и на бело месо...
Од црвено не се откажувам, ама не јадам во големи количини и не често. Плус, внимавам да е квалитетно и добро спремено, печено. |
||
![]() |
||
Гостин ![]() Гостин ![]() |
|
мамма јас и не сум толку неодлучна , точно знам што сакам
![]() а овде си правам муабет и сакам да прочитам мислења само од
луѓе кои ми се драги и кои вистински ги почитувам...
![]() и ти знаеш дека си една од нив...
![]() ![]() |
||
![]() |
||
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
|
blashka,gledam deka se dvoumish...
Sepak,najdobro ke e da se posovetuvash so nekoj lekar ili nutricionist ili pak poveke da prochitash od internetov (dobro e shto go ima ),pa krajnata odluka da e tvoja. Tuka nie ...sekoj ke si pishuva kako misli,ponekogash i pishuva kako ne misli,no sepak pishuva....i,seto toa moze da te stavi vo nedoumica vo kakva si i sega. Tochno e deka e potrebno meso za chovechkiot organizam,i jas ne sum apsoluten vegeterijanec-no upoznavajki se se poveke i poveke za shtetnosta na mesoto vo deneshno vreme koga znaeme deka se e zaga- deno pa i toa...osven ribata koja ja jadam vo neogranicheni kolichini,i toa iskluchivo morskata, mesoto gledam se poretko da mi e na trpezata. Kako i da odluchish neka toa e tvoj izbor. |
||
![]() |
||
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
|
Не, не, и јас си јадам месо...што ни е гајле
![]() |
||
![]() |
||
|
Кали сега и ти ќе ме предомислуваш
![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Црвеното процесирано месо содржи пуно канцерогени материи, тоа е докажано. Исто како и конзерва печурки, со адитив Е330 и Е300.
Ама не се откажувам од месо, сепак ![]() |
||
![]() |
||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
|
![]() ![]() |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
![]() |
||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
|
нема врска крвната група со месото!
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
![]() |
||
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
|
onie koi se krvna grupa nulta treba da jadat meso ... samo ne svinsko ... bidejki sme so svinjite mnogu slichni ... toa e kako kanibalizam ... mesoto da e dinstano ... a ne skara ... |
||
![]() |
||
![]() |
||
SummerLove ![]() Сениор ![]() ![]() verliebt Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7174 |
|
treba da se juade meso no ne da se preteruva
|
||
Bidi Neverna, Da Ti Bide Veren,Vrti Mu Go Grbot Ke Trca Po Tebe.Ne Roni Solzi Kolku I Da Boli ,Bidi Hrabra I Toj Ke Te Moli!!!
|
||
![]() |
||
sensei ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
|
квалитетното месо е последното нешто што треба да е опасност за нашео здравје. секојдневно се труеме со секакви хемикалии.
|
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
se e zdravo- koga znaes pametno da go koristis
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
|
не ми се гади од месото...и го јадам во умерени количини...
и знам колу е убаво кога ке го испржам мириса дури до
главната улица...ама викаат не било здраво...
![]() |
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
aj vaka zasto bi stanala vegetarijanka???? e prasanje samo vo eden slucaj- ako ti se gadi od mesoto ako ne jadi go vo umereni kolicini vkusno e dinstano so pecurki hmmmmmmmmmmmmm pa i supi hmmmmmmmmmmmmmmm ako te predomislam napraviv dobro delo zatoa sto nasiot stomak znae od se umereno da izvadi najpotrebno od teloto neka ne te muvat muavatorite koi si naogjat uste edna religija - tn vegenauka hehhehehehe |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 910111213 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |