![]() |
|
ЗЕМЈАТА ПЛАНСКИ ИЛИ СЛУЧАЈНО СОЗДАДЕНА? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 891011> |
Автор | |
Miralem1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Taka e. Navistina ne e Bitno,barem vo vakvi temi se slozuvame.... oti i Jas veruvam vo KREATOR-STVORITEL-SOZDATEL i Toj isto taka... znaci ne veruvame deka se' slucajno nastanalo... koj kako go narekuva i koj kako veruva vo Negovata VELICESTVENOST,SILA,MOK,BEZGRESNOST,SE'ZNAJNOST...toa se drugi prasanja. Razlikata bese samo vo toa sto sekoja tocka Doktor Mustafa Mahmud ima i Qur'anski aet koj go potvrduva toa.Kako na primer sto bese zozdavanjeto na covekot. Ima mnogu raboti koi ni kazuvaat deka Covekot i negovata kompleksnost nemoze da bidat slucajno sozdadeni. Ima znaci mnogu pricini.
Ona sto sakav da go kazam bese deka ako se procita izvorniot text,osven sto doznavame deka postoi BOG-SOZDATEL,tuku doznavame i KOJ E TOJ.
|
|
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Sosema si vo pravo Miralem.
Toj tekst (bez nekolkute modernizirani dodatoci vo nego) datira mnogu odamna i e najchesto kopiran i prezentiran od site ostanati religii koga sakaat "nauchno" da si se dokazhat samite sebe si. Nim tolku im se dopagja primenetata logika vo navedenata prezentacija sto ne im prechi prekjutno da ja pozajmat i da si ja pretstavat kako svoja, samo ako mislat deka toa ke im pomogne vo nivnata afirmacija. Na krajot, sepak ti i EvAngelos se slozhivte za edna rabota. Ne e vazhno koj od kogo prepishal. Vazhno e deka, kako prijateli od razlichni religii, si pruzhivte raka na vzaemno razbiranje i pomiruvanje. Sega, koga osnovnite zaednichki temeli vi se cvrsto postaveni, pochnete so nadgradbata osnovana na ljubov i razbiranje, kako sto svevishniot Alah/Bog/Jehva odamna ni go preporacha preku site negovite pratenici. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
Miralem1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Nemase potreba da mi gi brises postovite. Ne bea nadvor od temata.
Kazav deka textot od prviot post e izvaden od Knigata na Mustafa Mahmud,koj saka celosno i vo original da go procita da ja pobara knigata.
Isto kazav samo deka vo temite kade sto sme gi otvorile za Ateistite,nekolku pati istiot ovoj text odavna sum go pisuval,samo sto ne e kirilica
![]() |
|
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
e nema znam Zoki
so da se prait moja sudbina e tuka na planetava planski napravena a ne vo rajot |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Zoran K ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anakin, so vakvi majtapi ti nema da odish vo Rajot! |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Заклучок: Земјата е плански и целисходно создадена од Творецот за истата да подржува живот и да биде наш прекрасен дом за живеење.
tocno PLAN ZA STVARANJE ZEMJA avtor: BOG eden edinstven i nema drug bog osim mene 1. pravenje svetlia - ene edno sonce golemo ( taman tolku)- malenko 2. pravenje planeta na rastojanie ( tamn tolku ) - kratko 3. aj da napram uste 7 8 da ne e samo 4. Mesecina moit ( tanav 12 pati pomalenka) 5. ama mi trgna so satelitov daj da si naredam i na drugo planeti 6. morinja da pravam 7. eden kontinent 8. abe so eden kje go sarkinam i kje go rastrkam kolumbo da si ima rabota 9. vaduh 10. hemisli elementi komada 200 _ da si ima rabota Mengeleev 11. Covek- homo sapiens 12. daj i zena moit edna ..... a da.. neka se nervira covekot 13. komarci. baterii, slonovi. ajkuli,.................lele ama gi ima se izvinuvam do citatelite.... drugite 99999999 stani od planot gi izgubiv nekade vo prostorov |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Izzi ![]() Сениор ![]() ![]() BRAINIAC Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4475 |
Секаде прочиав нешто за идеално...не е прво човекот создаден па земјата да биде создадена СО ИДЕАЛНИ УСЛОВИ за него...тоа е бидејки со текот на годините живите организми се адаптирале на условите...затоа се идеални условите...
![]() Изменето од Izzie - 13.Октомври.2007 во 15:10 |
|
![]() |
|
![]() |
|
zenmaster ![]() Сениор ![]() ![]() Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
![]() |
|
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Avtroskite prava na gorenavedeniot tekst nema nikogash da gi najdete. Toa e pishuvano, prepishuvano i dopolnuvano so stotici godini i pretstavuva najinfantilen obid za "nauchno verificiranje" na dogmata. Vakvite tekstovi ke gi najdete vo site denominacii na hristijanskata vera, vo Hubartovata Scientologija, kako i vo mnoshtvo muslimanski pisanija. Toa e najrasprostranetata i najpopularnata "nauchno teoloshka" demagogija.
Idejata zad vakviot pristap e ednostavna: ako se slozhime so nauchnite fakti deka samo pod vaka striktno sozdadenite uslovi mozhe da postoi chovekot i negovata civilizacija, togash posledicata od toa e ultimativnata, nedvosmislena i nesoborliva "nauchna" potvrda na teoloshkata dogma. Vakvoto stavanje na babi i zhabi vo ist kosh mozhe da pomine samo kaj skudno educirani lugje koi nemaat nekoi pogolemi poznavanja nitu od naukata, nitu pak od religijata, a zborot logika imaat prilika samo da go slushnat , no nikogash navistina ne go prakticiraat. Изменето од Messenger - 13.Октомври.2007 во 14:58 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
По лична порака договорете се од која книга е материјалот, нема да ја расипете темава со докажување на авторски права. Имаме убав вовед, дискутирајте околу тоа.
|
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Каде е линкот Миралем?
![]() ![]() Еве го мојот линк: Исламски Плагијат ![]() Изменето од EvAngelos - 13.Октомври.2007 во 02:18 |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
...ЕЕЕЕ, АЈДЕ СЕГА ДА ВИДИМЕ КОЈ Е ВО ПРАВО....САМО АЈ УТРЕ...
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
Ova ti bese naj jako.
Ako e slucajno,slucajno e.A ako e planski,koj a sozdal ??
Samo da kazam,citatite se izvadeni od edna kniga na Doktor Mustafa Mahmud. Mislam ne mi bega nisto od nego,posto mi e eden od naj omilenite aftori.... cesro znam od nego i jas kopi pajste da napravam
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 891011> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |