![]() |
|
Патување низ времето |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 16> |
Автор | ||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
абе како можеш да патуваш како тело низ нешто што не постои?
и како тоа времето зависи од брзината на движењето на телата? јас можам да се движам и со 10 и со 100 км на час во една минута, но на крај сепак ќе помине една минута остајте теории ова она, гледајте малку реално |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
![]() |
||
Dr. Cullen ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 19.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 58 |
|
Добро размислување, но јас би додал мој став по ова прашање. Нострадамус предвидел нешта кои ке се случат кои се засновани на одлуките на некои луге, одлуки кои сигурно се однапред испланирани од некоја повисока сила. Но одлуки кои можеме ние да ги смениме ако мислиме на последиците кои би се случиле со секоја наша одлука. Ова е многу за објаснување. Се надевам дека ке ме сфатите. |
||
![]() |
||
Соловиев ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 76 |
|
Не постои поголема брзина од c
![]() |
||
(Се моли непознатиот фактор одговорен за снемвање на овој потпис да не изводи)
|
||
![]() |
||
Gogo Energy ![]() Нов член ![]() Регистриран: 21.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 4 |
|
Vremenska masina?Po moe,malce bi go komentiral od drug aspekt:znaci ako nekoj moze da ja predvidi idninata,togas postoi sudbinata...Logicka rabota za postoenje za odredeni traektorii,koi nie seuste ne gi znaeme.Na primer,kako Nostradamus mozel da ja predvidi idninata,ako ne postoi nekoja,odreden pravec,kade sto se se slucuva,odnapred predvideno,so ogled na mali pomestuvanja,koi se rezultat na minimalni vlijanija,na pozitivna ili negativna energija
![]() |
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
ne slushna deka kaza,..ke go prashal tome,...pa,...i na nas ke ni oibjasni,...ako tome na nego mu kaze,..
![]() |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||
![]() |
||
sasebt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 311 |
|
i mene me interesira so e to so pogolema brzina od c. aj daj nekoj link
|
||
Портфолио - Пушењето е штетно по здравјето
|
||
![]() |
||
Dr. Cullen ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 19.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 58 |
|
Ке го прашам Томе и ке ти одговорам. Поголемиот дел од проектите на Тесла се мистерија до денешен ден, зш кога умрел ДБ му ги запленила сите документи. Изменето од Dr. Cullen - 21.Јуни.2009 во 22:43 |
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
samo na napismeno,.."veruvam",
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Погледни ја емисијата на Миленко, гостин беше Томе Шумански, тој прв го спомна тоа таму. |
||
![]() |
||
|
"Тесла испратил сигнали да се движат со брзина од 360000 км/с што е за 60 км поголемо од брзината на светлината."
- samo da pitam,..ne se mesham u vash*te "fundamentalni" analizi na problemot ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Теоријата на Ајнштајн кажува дека телото кое се движи со некоја одредена брзина, за него тече времето побавно, во однос на тело кое е во мирување. Кажуваш дека тело не може да постигне брзина поголема од таа на светлината? Што е со WARP брзините кои сеуште се само теории, но сигурно еден ден би биле можни и практично. Тесла испратил сигнали да се движат со брзина од 360000 км/с што е за 60 км поголемо од брзината на светлината. |
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
Прво, теоријата на Ајнштајн вели дека ниеден материјален објект, ниту материјална честичка, не може да ја достигне брзината на светлината, а камо ли да ја надмине, така што не можеш да ја користиш таа теорија за да донесуваш заклучоци кои таа во нејзините основи ги забранува како можни.
Второ, Теоријата на Ајнштајн не вели дека ако се движиме со брзината итн итн. затоа што таа вели дека не можеме да ја достигнеме таа брзина. Но дури кога би се движеле со брзина приближна на брзината на светлината, дури и тогаш времето би минувало исто за нас, а би минувало побавно за оние инерцијални системи во однос на кои ние се движиме со таа брзина. Но од друга страна пак, тие инерцијални системи, релативно гледано, во однос на нас исто така се движат со брзина приближна на светлината и затоа нивното време минува побавно гледано од перспектива на нашиот референтен систем.
Да не должам многу. Теоријата на Ајнштај предвидува релативно забавување на времето во инерцијалните системи во однос на референтниот систем од кој го набљудуваме тоа движење, но не и стопирање на тоа време, ниту пак одење назад кон минатото или пак скокање кон иднината.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
sasebt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 311 |
|
ako nekoj ja cital The Elegant Universe od Brian Greene (ja ima online od rapidshare), ima eden primer koj so kazva deka ne moes da definiras 2 nastani koi se slucile istovremeno. mozat da se slucat istovremeno, ako se posmatrani od 1 koordinaten sistem, a od drug, bi izgledale deka ne se istovremeno. shto znaci, deka nesto tuka ne e bas kako so treba, i celoto prasanje za patuvanje niz vremeto bi mozelo da padne vo voda. mozno e to da e samo nasa percepcija na rabotite.
maka mi e da pisam poke, ako ima nekoj da odgovori na ova, ke pisam poke detalji pozdrav |
||
Портфолио - Пушењето е штетно по здравјето
|
||
![]() |
||
Marko Polo 1 ![]() Сениор ![]() ![]() venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
|
Vreme...
![]() Se ima svoj pocetok i kraj. Vremetraenje. Znaci, postoi VREME kako dimenzija. Rabotata e vo odnos na sto se meri toa vreme. Odnosno, sushtinata na se e soodnosot. Ova vreme koe nie go poznavame, za koe velite deka ne postoi - e relativno vreme, koe covekot go izmislil, vo odnos na pojavite koi gi poznava, a najveke od se vo odnos na sopstvenata dolzina na zivotot. Ova nase vreme vo odnos na kosmickoto vreme e cista zaebancija. Tie vremenski dimenzii se daaaaaleku pogolemi od nasite svakjanja. Zatoa mislam deka ste somnicavi vo odnos na vremeto. Patuvanje niz vremeto? Ne znam, no ne veruvam deka e mozno. Ili barem ne kako patuvanje na materija. Ako postoi nesto takvo, bi nastanale mnogu anomalii vo materijalnot svet... Kako na primer bezbroj paralelni svetovi, nelogicni pojavi na raboti itn... Ako nekoj nekogas izmislil takva naprava, bilo vo minatoto ili idninata (vo takov slucaj veke se apsurdni poimi "ke izmislat" "ke napravat" i sl), togas prezema ogromna odgovornost za kontrolata na istata vo odnos na postoenjeto na rabotite, pa i svetovite... Edna od nelogicnostite e sledna: izumitelot na napravata odi vo minatoto, deluva nekako na nesto, moze da predizvika razlicen razvoj na nastani - sto moze da afektira nekoj negov predok, odnosno da predizvika nastan razlicen od onoj koj vodi do sopstvenoto ragjanje (na izumitelot na taa naprava).... Sto togas? Ke iscezne vo istiot moment ili ke prodolzi da postoi, no toa veke ke bide nekakov paralelen svet???? itn, itn...Lavirint... |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |