IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПОСТЕЊЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПОСТЕЊЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 50>
Автор
Порака Обратен редослед
izvoren Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 700
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај izvoren Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 15:15
Originally posted by Maran Ata Maran Ata напиша:

Originally posted by izvoren izvoren напиша:

Вака може до недоглед да ги искривуваш работите околу постот(таков ти е стилот православен).

Марко 2:18 Учениците на Јован и на фарисеите постеа. И приоѓаа некои, па Му велеа: „Зошто учениците Јованови и на фарисеите постат, а Твоите ученици не постат?“ 19 Исус им рече: „Зар можат сватовите да постат кога младоженецот е со
нив!? Додека е со нив младоженецот, тие не можат да постат;

Лука 5:33 А тие Му рекоа: „Зошто учениците Јованови постат често и се молат, како и фарисејските, а Твоите јадат и пијат?“

Ајде сега провери си го динамичниот превод и кажи ми од каде знаете како апостолите постеле, кога очигледно е дека не постеле на ист начин како евреите.

Ништо не е очигледно во случајов твој.

Апостолите не постеле дека младоженецот бил со нив.Значи не постеле.Немој да кажуваш дека има друг начин кога фино си е напишано.
Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 15:07

Вака може до недоглед да ги искривуваш работите околу постот(таков ти е стилот православен).

Марко 2:18 Учениците на Јован и на фарисеите постеа. И приоѓаа некои, па Му велеа: „Зошто учениците Јованови и на фарисеите постат, а Твоите ученици не постат?“ 19 Исус им рече: „Зар можат сватовите да постат кога младоженецот е со
нив!? Додека е со нив младоженецот, тие не можат да постат;

Лука 5:33 А тие Му рекоа: „Зошто учениците Јованови постат често и се молат, како и фарисејските, а Твоите јадат и пијат?“

Ајде сега провери си го динамичниот превод и кажи ми од каде знаете како апостолите постеле, кога очигледно е дека не постеле на ист начин како евреите.

+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај izvoren Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 15:06

Тетратка, Мислам имало и некој Бугарин ако тоа нешто менува околу постот, инаку останатите биле Евреи.

Изменето од izvoren - 09.Ноември.2008 во 15:08
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 15:05
не не грешка си ...тој е пасторот 
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 15:04
Сега му го нема пасторот....голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

Затоа е во заблудазадоволство
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 15:03

Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

да не потекнуваше се од православието може некој ке ти поверуваше намигнување

Во голема заблуда си.
ја или ти намигнување ти си тој кој ги собира и погрешно ги учи не сум јас таа...
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 15:03
Абе АПОСТОЛИТЕ - СИТЕ ЛИ БИЛЕ ЕВРЕИ?збунетост

газење%20од%20смеење    газење%20од%20смеење
ПА РЕДНО Е ДА НАУЧИШ КОЈ ШО НАПИШАЛ - НЕЛИ СИ ИЗВОРЕНзбунетост
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај izvoren Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 14:59
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

да не потекнуваше се од православието може некој ке ти поверуваше намигнување

Во голема заблуда си.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 14:53
да не потекнуваше се од православието може некој ке ти поверуваше намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај izvoren Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 14:51
   Во секој случај вашето православно постење е само корекција на секојдневното мени
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 14:37

Сега почнавме историски да ги гледаме работите а не Библиски.
Жално што немате некоја слика да прикажете како некаков аргумент оти гледам често ги употребувате на форумов за да ја докажете исправноста на вашето религиозно однесување.

Па јас библиски те прашав да ми одговориш.. дај ми цитат од Новиот Завет кога и како постеле апостолите?
Види вака, како постеле апостолите?Тие нели си биле Евреи а знаеш како постеле Евреите .А пак Христос кога дошол не рекол дека ке се промени начинот на постење, знаете дека и Тој самиот така постел.според овие работи начинот на постење (за ваше разочарување )останува непроменет.

Грешка си. Кога постеле евреите, апостолите не постеле, затоа Го укориле Господа со зборовите: Зошто фарисеите и јовановите ученици постат, а Твоите не постат?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај izvoren Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 14:34

Жално што немате некоја слика да прикажете како некаков аргумент оти гледам често ги употребувате на форумов за да ја докажете исправноста на вашето религиозно однесување.

Па јас библиски те прашав да ми одговориш.. дај ми цитат од Новиот Завет кога и како постеле апостолите?
Види вака, како постеле апостолите?Тие нели си биле Евреи а знаеш како постеле Евреите .А пак Христос кога дошол не рекол дека ке се промени начинот на постење, знаете дека и Тој самиот така постел.според овие работи начинот на постење (за ваше разочарување )останува непроменет.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 14:13

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај izvoren Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 13:52

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 50>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.