![]() |
|
ПМС - Пред менструален синдром |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 8910 |
Автор | |
soncence ![]() Сениор ![]() Регистриран: 04.Февруари.2006 Локација: American Samoa Статус: Офлајн Поени: 2341 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jas sum nervozna i vikam na site po doma(zatoa site vrati se ispokrseni
![]() ![]() i zgolemen apetit,no gledam mnogu da ne jadam... ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Valerija 2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 9044 |
Varijacii na raspolozenie,i golem apetit za slatki nestaaaaaa
![]() |
|
Jakiot covek ima samo edna slaba strana-zenata sto ja saka
|
|
![]() |
|
KaLiNa ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
mene ne mi vlijae mnogu na raspolozenie, ama zatoa koga ke mu se nafrlam na cokoladoto...mh,mh,mh.,...
![]() |
|
kuliraj
|
|
![]() |
|
BiG_kIsS ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
Мене на почетокот воопшто ништо не ме болеше и бев супер расположена.... Ама сега
![]() ![]() |
|
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
|
![]() |
|
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
јас можам да кажам дека тогаш сум посебно расположена за чистење и јадење чоколадо
![]() |
|
![]() |
|
KaLiNa ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
Предменструалниот синдром се опишува како непријатни физички и психички симптоми кои се јавуваат недела или две пред почетокот на менструацијата. Овие денови знаат за жените да бидат тегобни. Што може да се стори за барем малку да си олеснат? Еве 10 начини како да се ублажи ПМС. 1. Промена на стилот на живеење: прифатете ги здравите навики, лесно вежбајте најмалку три дена неделно по 20-30 минути. 2. Избегнувајте тежок физички напор и практикувајте техники за релаксација: јога, медитација, пријатна музика за опуштање, лесна масажа на стапалата. 3. Повеќе сон: спијте најмалку 6-8 часа дневно. 4. Избегнувајте го стресот, избегнувајте стресни ситуации. 5. Смалете го внесувањето на кофеин, сол и алкохол. 6. Јадете повеќе соја. 7. Мултивитамински препарати: посебно се корисни калциумот, магнезиумот, витамините Ц, Д, Е и Б. 8. Диуретици се исто така препорачани, но со намалено внесување на сол. 9. Лекови: кај силно изразените емотивни симптоми, помош од лекар, психолог или психијатар е неопходна. 10. Хормонална терапија: во потешките случаи, потребна е хормонална терапија која може да ја одреди исклучиво гинеколог. Изменето од KaLiNa - 23.Ноември.2006 во 15:46 |
|
kuliraj
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 8910 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |