|
Посни јадења |
Внеси реплика | страница <1 89101112 14> |
Автор | |
Pear
Сениор Регистриран: 16.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 1071 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eve edno posno jadenje,kolicinata na sostojkite sami ja odreduvate vo zavisnost od toa za kolku lugje spremate
OSNOVNI SOSTOJKI SE:RIBA I KROMID ribata se cisti dodeka e mrzla se sece na parcinja isto kako za przenje se posoluva se valka vo brashno i se przi,koga ke bide isprzena ribata preminuvate na kromidot,se cisti kromidot se secka ne mnogu sitno i se proprzuva vo zejtin,potoa taka proprzeniot kromid se stava vo tava za pecenje,moze zemjena tava povkusno e i odlzgora vrz kromidot se redat parcinjata przena riba,se poleva so dve cashi belo vino i ushte malku maslo se dodava,se stava vo rerna da se potpece.Se pece dodeka da ispari vinoto i da zarumeni kromidot.Vo ovaa jadenje dodavate vegeta biber i drugi zacini koj shto saka po vkus.(ne stedete na kromid,bidejki otkako ke se proprzi pa se pece go snemuva ,a i nema da mirisa,bidejki se pece so vino) |
|
lexus
Група Регистриран: 05.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 71 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pita so zelka
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne gi obozavam
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
......ja najdovvvvvvv...dodeka se topli relnata eve da ja otkucam:
- 15 fildzani brasno
- 5 fildzani zejtin(masli za jadenje)
- 3 fildzani pivo
- 1 vanilin seker
- 1 prasak za pecivo
Brasnoto se mesa so êcivoto i vanilata vo dlabok sadi se zamesuva so zejtinot i pivoto,Ke dobiete testo sto se dvoi,no negrizete se....treba da bide takvo
Se pravat mali topçinja kako za kifliçki ,ama jas rasukuvam kora ,i ja seçam na trijagolniçinja....koi se polnat po vkus.orevi so cimet ,marmelad......ili jas momentalno imam slatko od kapini od kaj mama....Se peçat 15 min. na 180°C ,no da ostanat beli i uste topli se valkaat vo prav seker.
......a sega zavratete rakavite i sakam komentari
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.....moram da ja najdam se natokmiv uste taa mi fali
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Марија, МОРАШ да ја најдеш!!!
И да ја израпортираш овде...Ги обожавам тие колачиња ама никако да најдам рецепт за нив |
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.....imav recepta od posni kolaçinja so pivo ,prah seker,ama nemozam da ja najdam
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја пробав рецептава.......наместо хељда ставив интегрален ориз...... Со оглед на тоа дека обожавам леќа........превкусни беа...... Изменето од polzavce - 21.Март.2009 во 00:19 |
|
МИР со сите
|
|
Valeta
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 24220 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Посни солени топчиња
Пола маргарин(125гр.) 2 конзерви ситна туна 2 чешниња лук сецкан магдонос сенф малку кечап сол, црн бибер, и сусам. Подготовка: Маргаринот се омекнува и се мати. се додава исцедената туна. се додаваат сите состојки(освен сусамот)се зачинува по вкус. Се формираат топчиња Секое топче се валка во претходно запржен сусам, се редат на хартија и се ставаат во фижидер да се стегнат. |
|
Вистината е нашата најценета сопственост. Затоа ја употребуваме толку штедливо.
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
може бе со сејтан........исто како месо е....... |
|
МИР со сите
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
може и со свежо морковче, а може и без морковче....... |
|
МИР со сите
|
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A sto mi zavrsi tursijata:))) moze svezo morkovce da odi? |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Де де луѓе.. Ај нешто посно...ама со месо
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве уште некој предлог: Тава ориз со грашок, Тава ориз со леќа, Тава грашок со компири и сејтан, Турли тава посна без месо........и разни други тави......
|
|
МИР со сите
|
|
Внеси реплика | страница <1 89101112 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |