|
Смрт почеток или крај... |
Внеси реплика | страница <1 89101112 21> |
Автор | |
cecka
Сениор Регистриран: 04.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
potpolno te svakam zpsto nemozes da me razberes.....bidejki jas i ti sosema razlicno gi gledame rabotite, i toa e pravo na sekoj covek,,,da ima sopstveno mislenje.... smrtta ja prifakam kako normalna rabota, ama jas voopsto ne razmisluvam za toa sto ke bide so mojot spirit posle fizickiot prekin na zivotot.... mislam deka ke odam vo rajot...zosto sum epten srcka |
|
covek uci dodeka e ziv-OD MENE
|
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ajde
|
|
ekaterina
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 450 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se prasuvam zosto lugeto se opteretuvaat po ova prasanje?
kako da se plasime od segasnosta, od zivotot koj veke go ziveeme! dali ima zivot posle smrta sigurno ne! zivotot e sega, treba da se izzivee najdobro sto moze, ponatamu sigurno duhot na covekot ke probozi vo nekoja nova dimenzija(se soglasuvam so becenevem) i mislam deka ne sme sposobni da priznaeme edna vistina...prijateli, ajde da go napravime ovoj svet i ovoj zivot vreden za postoenje, a ona ponatamu...da go ostavime da dojde koga ke treba da dojde! tolku sme mladi i ubavi-AJDE DA ZIVEEME!!! |
|
people are strange
|
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dali znaci toa i deka pred potpisuvanjeto znael i kakov zivot ke ima i sto se' ke prezivee? od kade vakov zaklucok? |
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ednas vaka velis ednas taka velis ne se znae sega sto mislis sto znaes a sto mozes da razberes. toj sto ne ja prifaka smrta za zal i ne e ziv toj e kako polu mrtov. nejznaes kako izgleda posle toa eve jas znam. misija nemozes da imas samo edna edinstvena sto ti e sega tuka na zemjata, a ako veke imas misija znaci deka nekoj te pratil tuka pa posle rabota te docekuva nazat. krajot ti e dobar:smrtta ja svakam kako kraj...... daj boze da e pocetok....ama ne e.... Kolku ti sto tvrdis i velis deka smrta e kraj tolku sum i jas uveren deka ne e kraj, samo za teloto a toa e kako simnuvanje kaput, samo materijalnoto ostanuva, mada i toa samo podolgo trae, i teloto zavrsuva vo svetlina. ne se cudi ima raboti koj vo ovoj trodimenzionalen svet ne mozat da se razberat so 1% svesnost. sekoj potpisal smrtna kazna vo momentot koga se rodil. ve pregrna materijalnoto pa zatoa spiritualnoto ne go gledate. daltonistot razlikuva li boi? niti gi gleda, zatoa ne gledate niti sto se slucuva posle niti vi se vraka toa sto go pominavte.
|
|
cecka
Сениор Регистриран: 04.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da pocnam od nasovot na temava...
za mene smrtta e kraj.... neznam sto ke bide so mene posle,,,ne znam kako izgleda ,,drugiot,, zivot... dosega nikoj ne kazal.... Razmisluvam samo za zivotot,,,, za vremeto dodeka sum zemna... sto sum napravila, sto ke napravam, da ostavam nesto po sto ke me pametat moite najbliski..... da me pametat po dobro.... dosega mojata misija, pomina dve uspesni tretini od edna etapa narecena zivoten vek,,,,,osven ako ne mi se sluci nesto nepredvideno. Ne razmisluvam za smrtta, zosto sum zadovolna od zivotot.. nekogas samo na sega znam da kazam..i da umram...znam deka mnogu luge ke mi dojdat na poslednoto isprakanje... i zatoa smrtta ja svakam kako kraj...... daj boze da e pocetok....ama ne e.... |
|
covek uci dodeka e ziv-OD MENE
|
|
becenevem
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako od gasenica moze da stane prekrasna peperutka zasto ne bi mozelo i od duhovniot del na covekot da stane nesto. sto e edna gasenica povredna od covekot?
ajde nema veze nego drugo sakav da kazam zemjata e kako motel a lugjeto vo nego prestojuvaat doagjaat i si odat, toa sega sto vo eden motel se prestojuva edna vecer a zivotot na zemja e pomnogu godini nema nekoja razlika. mozda celiot zivot na zemjata trae 5 minuti samo na nas ni izgleda tolku dolg. |
|
Синдарела
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Бањана Пепелашка Регистриран: 06.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
можеби за многу работи у животот е и така - после секој крај има нов почеток ама искрено после смртта не верувам дека има нов почеток, т.е нема почеток за тој што починал а за сите други животот продолжува понатаму со нови почетоци!
|
|
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sekoj kraj ima nov pochetok- rekol nekoj pameten
|
|
always look on the bright side of the life!
|
|
becenevem
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako sonceto sto zaogja a od druga strana izgreva,
taka i covekot koga ke mu dojde vreme da mu se predadat trofeite, od edno mesto ke go snema a na drugo ke se pojavi. srekata e vo toa sto ova nie ne mozeme da go vidime. |
|
sp_dori
Сениор Регистриран: 19.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 1542 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Смртта - крај на едно дело, наречено живот
|
|
Се што било поминало и се што ќе биде ќе помине !!!
|
|
Pimp Daddy Manev
Сениор Регистриран: 15.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 2057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ja mislam deka samo teloto umira...a dusata izleguva i prodolzuva ponatamu...
|
|
Better watch how you talk, when you talk about me...Cause I'll come and take your life away!
|
|
Bibi sk
Сениор Регистриран: 10.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 96 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
najubavo e ako veruvas vo reinkarnacija. jas licno ne mozam da zamislam deka smrrta nosi edno golemo NISTO. Mislam deka zivotot se pretocuva od edna forma vo druga i deka e vecen So ubavo
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dosta za smrtta
zivejte go zivotot smrtta koga togas ke dojde, no ne ja cekajte |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
Внеси реплика | страница <1 89101112 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |