![]() |
|
Брак со припадник од друга вера? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 27> |
Автор | ||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ne mesajte zejtin i voda .........
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
![]() |
||
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
|
Bugs - бидејќи е лично прашање, не сакав да навлегувам во таа дискусија, но... ако си и ти муслиманка и сопругот муслиман, тогаш значи дека и двајцата сте од иста вера? Ако е така - тогаш не зборуваме за брак на двајца од различна вера.
Или во случајов - ти си муслиманка, а тој не? |
||
Do what is right, come what may...
|
||
![]() |
||
deshad ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
|
Знае тој многу убаво за темата, ама не му се допадна твојот одговор. Очекуваше нешто друго.
![]() |
||
![]() |
||
BUGS ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Февруари.2008 Локација: India Статус: Офлајн Поени: 268 |
|
EvAngelos temata e brak so pripadnik od druga vera,opshto ne minato ili segashno vreme kojbil ili koj e sega. |
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
Ок BUGS, фала на одговорот. Значи сепак ти не си во брак со припадник од друга вера, туку со припадник на твојата сегашна вера - Исламот. Јас отидов да спијам![]() ![]() |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
BUGS ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Февруари.2008 Локација: India Статус: Офлајн Поени: 268 |
|
Islamot,jas go imam prifateno dobrovolno.Mojata familija se pravoslavni,no jas kako dete ne se sekavam nekogash da sum bila vo crkva osven babami koga bi ne zemala.Takvi bea i vreminjata.Jas poteknivam od familija na komunisti znaesh onie koj bea skarani so boga.
Ova ne e rezultat na mojata promena na verata i prifakanje na Islamot ,nitu pak brakot so soprugot. Ednostavno jas samata sakav da ja promenam. |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
BUGS, ти рече дека си стапила во брак со припадник од друга вера. Ме интересира, кој која вера е во вашиот брак? Не инсистирам на одговорот, онака само ме интересира |
||
|
||
![]() |
||
|
Fala EvAngelos ![]() |
||
![]() |
||
Shaxito ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
|
FALA ![]() ![]() ![]() |
||
''Ceni se samiot ako sakas da te cenat i drugite''
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Среќен Рамазан и на двете |
||
|
||
![]() |
||
|
Fala i tebe ti go posakuvam istoto.Cestit Ramazan,i lesen post. |
||
![]() |
||
Shaxito ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
|
![]() ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Jas sum za brak so pripadnik od druga vera bidejki jas sum go napravila toa.Nishto strashno.Veruvame vo eden Bog kako i da go narekuvame,samo imame razlicni obicai-adeti.
|
||
![]() |
||
|
Tocno e toa. deka nema prisila. I NIKOJ ne moze da te natera da VERUVAS VO nesto STO TI SAM NE VERUVAS!
|
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 27> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |