![]() |
|
ПОМОШ- ИДИВИДИ ОРДИНАЦИЈА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 48> |
Автор | |
paris25 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 969 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
da peve atibiotici amocikav edna cela doza ,ama nema vrska toa ne mi pomogna nisto eve i deneska imam onaka bolki vo vnatresnosta na levata strana na grloto a i dobivam napadi na zdriganje ama vo grlo i zdrigam vo grlo neznam sto e problemot pijam i apcinja famosan za od zeludnikot da ne e taka mi kaza maticniot ama nema pomin i od toa ne e od kiselini neznam veke od sto e zdriganje vo grlo pocnuvam da mislam nesto na nervena baza da ne
![]() |
|
![]() |
|
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Можно е да е воспалена некоја пљувачна жлезда од забите.
Верувам дека по ектракцијата на двата корена ти препорачале некој антибиотик да се спречи инфекција,а со тоа би се регулирал и проблемот со жлездата. Посоветувај се со стоматолог доколку продолжи болката! |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
![]() |
|
paris25 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 969 |
imam bolka vo grloto no samo od levata strana i koga bev na maticen lekar me pregleda mi vika nemas grlo moze ti e od zabot od umnikot bolkata i posle nekoe vreme go izdadov zabot umnikot i seskata bea samo korenja gi izvadov 2ta naednas i od togas ima pominato 2-3nedeli ja eve pak imam isto bolki vo grlo od levata strana a se gledam na ogledalo nemam krajnic i dvete strani mi se so ista golemina i plus zdrigam vo grlo moze li da mi kaze nekoj od sto e taa bolka ili koj ispituvanja da gi pravam kade da odam
|
|
![]() |
|
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Елена,постојат повеќе причини за надуеност во стомакот,а најчесто вакви симптоми укажуваат на воспалени црева. Ако нема физичка причина да го објасни симптомот,тогаш се бара врска меѓу мозокот и стомакот,што значи дека стресот може да доведе до вакви состојби,потоа брзата храна која може да го успори метаболизмот и да предизвика опстипација. Како и да е пробај да вежбаш ,биди активна во таков период, имај редовни и потечни оброци и наутро на празен стомак да испиеш по една чаша свежо цеден сок од зелка.Не е вкусно ,ама мошне ефикасно за прочистување на цревата. |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
![]() |
|
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Дехидратација причина за мигренаБлага дехидратација може кај еден човек да го дестабилизира расположението, нивото на енергија и способноста за размислување, покажала студијата спроведена на американскиот Универзитет во Конектикат. Дури и мала дехидратација, губитокот од 1,5 отсто од нормалниот волумен на вода во телото, може да го наруши балансот во нашиот организам, особено кај жените. Најчест проблем кој се јавува е мигрената. Чувството за жед не се ни јавува се додека не дехидрираме 1 или 2 отсто. Дотогаш дехидратацијата е веќе присутна и влијае на нашиот мозок и телесна состојба. Во истражувањето учествувале 10.000 луѓе и откриено е дека кај младите жени блага дехидратација предизвикува главоболка, замор и тешкотии при концентрација. Кај помладите мажи откриено е дека се јавуваат потешкотии при некои активности, посебно во подрачјето на памтењето. Изменето од емил - 11.Март.2012 во 15:12 |
|
![]() |
|
Elenask ![]() Нов член ![]() Регистриран: 11.Март.2012 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Stomakot mi e poduen iako menstruacijata mi e redovna no koga ke rabotam nesto na primer koga ke krenam nesto tesko,koga ke se optegnam,koga ke kleknam me boli tvrd mi e i mi se poduva ednostavno nemozam nisto ni da krenam ni da se svitkam ne e nekoja jaka bolka no sepak boli.So koleskite na rabota go komentiravme ova i oni mislat deka imam kila a nesakam da odam na lekar no sepak sakam da slusnam i vase mislenje blagodaram odnapred :)
|
|
![]() |
|
BellaGrandma ![]() Сениор ![]() Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Фала ти...
.......Знам за нервозата...страв...несоница ![]() Ми се жалеа еднаш дека се чувствувале како дрогирани, па реков ај овој пат не земам иако ми беа препорачани од доктор...
Изменето од BellaGrandma - 05.Март.2012 во 15:00 |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
![]() |
|
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Да, мошне полезно дејство. Искрено, несоницата без нив се прашувам како ќе ја победев. Пред да ги пијам спиев сосема малку, а и не чувствував никаква потреба за сон. Откако почнав да ги пијам, почнаа нештата да се подобруваат. Впрочем, имааат полезно дејство на сиот организам дури и преку ден. Предизвикуваат смиреност и ја намалуваат нервозата или возбудата.
|
|
![]() |
|
BellaGrandma ![]() Сениор ![]() Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Се мислев дали да пишам...ама ќе те прашам...
![]() Имаа некакво дејство кај тебе капкиве? |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
![]() |
|
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Употребував капки од валеријана повеќе од седум-осум недели. Правам пауза и не ги земам веќе пет недели.
На овој портал прочитав дека истите се употребуваат три недели, а потоа се прави пауза од пет недели. Сакам повторно да почнам да ги употребувам. Дали тоа значи дека јас треба да правам пауза десет недели, затоа што ги употребував седум-осум недели? Не консултирав лекар, истите ги земав на своја рака. П.С. Емил, ако имаш болки во пределот на челото по прошетки на многу студено време, може да станува збор и за синусите. Јас имам таков проблем со синусите кога е многу студено и во текот на зимскиот период.
Изменето од Македон - 05.Март.2012 во 14:32 |
|
![]() |
|
Фала пантер...мислам дека си го најдов одговорот...
Промена на хормоните кај жените. Варирањето на естрогенот предизвикува главоболка кај жените кои страдаат од мигрена.
Веќе некое време имам некои пореметувања .... уште не се подобрила ситуацијата ... за жал!
![]() |
|
|
|
![]() |
|
panter123 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 15783 |
Ke ti pomine naskoro glavobolkata http://www.cybermed.hr/clanci/migrena http://www.femina.mk/здравје/заболувања/мигрената-многу-повеќе-од-главоболка |
|
![]() |
|
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
балата мадама ако одлучиш за акупунктура и не можеш да најдеш во Македонија ,Грција и Србија ете ти линк за клиника во Софија
се надевам да ја пребориш болката колку се може побрзо .И јас имам нешто слично на твоето и обично ми се појавува кога се шетам на многу ладно или жешко време или седам долго време пред компјутерот -оштра и неподнослива болка во челото и во областа на носот и десното око
|
|
![]() |
|
Paaa...saguaro i panter fala vi
![]() ![]() Za akupunktura vo MK vrska neam kaj ima..ni vo SK ni vo cela MK Moze vo Grcija da najdam toa ... Inaku sakala ili ne, sinoka si zemav apce, ama denes... ![]() Fala panter za linkovite i jas citav nesto na net, ama od maka ostaviv za koga nema da mi e macno..sega ke citnam... Vitamini osven preku ishrana, zemam i dopolnitelno...odamna mi bese preporacano od maticen...portokali jadam sekoj den po mnoooogu...zavisna sum od toa..znaes ![]() Vrska nemam...aj fala vi
|
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 48> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |