IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Медицина
  Активни теми Активни теми RSS - ПОМОШ- ИДИВИДИ ОРДИНАЦИЈА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПОМОШ- ИДИВИДИ ОРДИНАЦИЈА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 48>
Автор
Порака Обратен редослед
paris25 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Мај.2006
Статус: Офлајн
Поени: 969
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај paris25 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2012 во 21:31
da peve atibiotici amocikav edna cela doza ,ama nema vrska toa ne mi pomogna nisto eve i deneska imam onaka bolki vo vnatresnosta na levata strana na grloto a i dobivam napadi na zdriganje ama vo grlo i zdrigam vo grlo neznam sto e problemot pijam i apcinja famosan za od zeludnikot da ne e taka mi kaza maticniot ama nema pomin i od toa ne e od kiselini neznam veke od sto e zdriganje vo grlo pocnuvam da mislam nesto na nervena baza da ne збунетост
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2012 во 17:48
Можно е да е воспалена некоја пљувачна жлезда од забите.
Верувам дека по ектракцијата на двата корена ти препорачале некој антибиотик да се спречи инфекција,а со тоа би се регулирал и проблемот со жлездата.
Посоветувај се со стоматолог доколку продолжи болката!
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
paris25 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Мај.2006
Поени: 969
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај paris25 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2012 во 17:40
imam bolka vo grloto no samo od levata strana i koga bev na maticen lekar me pregleda mi vika nemas grlo moze ti e od zabot od umnikot bolkata i posle nekoe vreme go izdadov zabot umnikot i seskata bea samo korenja gi izvadov 2ta naednas i od togas ima pominato 2-3nedeli ja eve pak imam isto bolki vo grlo od levata strana a se gledam na ogledalo nemam krajnic i dvete strani mi se so ista golemina i plus zdrigam vo grlo moze li da mi kaze nekoj od sto e taa bolka ili koj ispituvanja da gi pravam kade da odam
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2012 во 17:23
Originally posted by Elenask Elenask напиша:

Stomakot mi e poduen iako menstruacijata mi e redovna no koga ke rabotam nesto na primer koga ke krenam nesto tesko,koga ke se optegnam,koga ke kleknam me boli tvrd mi e i mi se poduva ednostavno nemozam nisto ni da krenam ni da se svitkam ne e nekoja jaka bolka no sepak boli.So koleskite na rabota go komentiravme ova i oni mislat deka imam kila a nesakam da odam na lekar no sepak sakam da slusnam i vase mislenje blagodaram odnapred :)

Елена,постојат повеќе причини за надуеност во стомакот,а најчесто вакви симптоми укажуваат на воспалени црева.
Ако нема физичка причина да го објасни симптомот,тогаш се бара врска меѓу мозокот и стомакот,што значи дека стресот може да доведе до вакви состојби,потоа  брзата храна која може да го успори метаболизмот и да предизвика опстипација.

Како и да е пробај да вежбаш ,биди активна во таков период, имај редовни и потечни оброци и наутро на празен стомак да испиеш по една чаша  свежо цеден сок од зелка.Не е вкусно ,ама мошне ефикасно за прочистување на цревата.

Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2012 во 15:12

Дехидратација причина за мигрена

Блага дехидратација може кај еден човек да го дестабилизира расположението, нивото на енергија и способноста за размислување, покажала студијата спроведена на американскиот Универзитет во Конектикат.

Дури и мала дехидратација, губитокот од 1,5 отсто од нормалниот волумен на вода во телото, може да го наруши балансот во нашиот организам, особено кај жените. Најчест проблем кој се јавува е мигрената.

Чувството за жед не се ни јавува се додека не дехидрираме 1 или 2 отсто. Дотогаш дехидратацијата е веќе присутна и влијае на нашиот мозок и телесна состојба.

Во истражувањето учествувале 10.000 луѓе и откриено е дека кај младите жени блага дехидратација предизвикува главоболка, замор и тешкотии при концентрација. Кај помладите мажи откриено е дека се јавуваат потешкотии при некои активности, посебно во подрачјето на памтењето. 

Изменето од емил - 11.Март.2012 во 15:12
Кон врв
Elenask Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 11.Март.2012
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Elenask Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2012 во 11:16
Stomakot mi e poduen iako menstruacijata mi e redovna no koga ke rabotam nesto na primer koga ke krenam nesto tesko,koga ke se optegnam,koga ke kleknam me boli tvrd mi e i mi se poduva ednostavno nemozam nisto ni da krenam ni da se svitkam ne e nekoja jaka bolka no sepak boli.So koleskite na rabota go komentiravme ova i oni mislat deka imam kila a nesakam da odam na lekar no sepak sakam da slusnam i vase mislenje blagodaram odnapred :)
Кон врв
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2012 во 15:00
Фала ти...

.......Знам за нервозата...страв...несоницасреќа
Ми се жалеа еднаш дека се чувствувале како дрогирани, па реков ај овој пат не земам иако ми беа препорачани од доктор...

Изменето од BellaGrandma - 05.Март.2012 во 15:00
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2012 во 14:57
Originally posted by BellaGrandma BellaGrandma напиша:

Се мислев дали да пишам...ама ќе те прашам...среќа

Имаа некакво дејство кај тебе капкиве?

Да, мошне полезно дејство. Искрено, несоницата без нив се прашувам како ќе ја победев. Пред да ги пијам спиев сосема малку, а и не чувствував никаква потреба за сон. Откако почнав да ги пијам, почнаа нештата да се подобруваат. Впрочем, имааат полезно дејство на сиот организам дури и преку ден. Предизвикуваат смиреност и ја намалуваат нервозата или возбудата.
Кон врв
Сениор
Сениор

Game over

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2012 во 14:49
Се мислев дали да пишам...ама ќе те прашам...среќа

Имаа некакво дејство кај тебе капкиве?

Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2012 во 14:31
Употребував капки од валеријана повеќе од седум-осум недели. Правам пауза и не ги земам веќе пет недели.
На овој портал прочитав дека истите се употребуваат три недели, а потоа се прави пауза од пет недели. 

Сакам повторно да почнам да ги употребувам.

Дали тоа значи дека јас треба да правам пауза десет недели, затоа што ги употребував седум-осум недели?

Не консултирав лекар, истите ги земав на своја рака. 

П.С. Емил, ако имаш болки во пределот на челото по прошетки на многу студено време, може да станува збор и за синусите. Јас имам таков проблем со синусите кога е многу студено и во текот на зимскиот период.

Изменето од Македон - 05.Март.2012 во 14:32
Кон врв
Сениор
Сениор

Game over

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2012 во 04:41
Фала пантер...мислам дека си го најдов одговорот...

Промена на хормоните кај жените. Варирањето на естрогенот предизвикува главоболка кај жените кои страдаат од мигрена. 

Веќе некое време имам некои пореметувања .... уште не се подобрила ситуацијата ... за жал!среќа
Кон врв
panter123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Април.2010
Поени: 15783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај panter123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2012 во 16:57
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2012 во 16:56
балата мадама ако одлучиш за акупунктура и не можеш да најдеш во Македонија ,Грција и Србија ете ти линк за клиника во Софија  

се надевам да ја пребориш болката колку се може побрзо .И јас имам нешто слично на твоето и обично ми се појавува кога се шетам на многу ладно или жешко време или седам долго време пред компјутерот -оштра и неподнослива болка во челото и во областа на носот и десното око
Кон врв
Сениор
Сениор

Game over

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2012 во 16:43
Paaa...saguaro i panter fala viголемо гушкањеголемо гушкање

Za akupunktura vo MK vrska neam kaj ima..ni vo SK ni vo cela MK

Moze vo Grcija da najdam toa ...

Inaku sakala ili ne, sinoka si zemav apce, ama denes...кубење коса

Fala panter za linkovite i jas citav nesto na net, ama od maka ostaviv za koga nema da mi e macno..sega ke citnam...

Vitamini osven preku ishrana, zemam i dopolnitelno...odamna mi bese preporacano od maticen...portokali jadam sekoj den po mnoooogu...zavisna sum od toa..znaesнамигнување

Vrska nemam...aj fala vi
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 48>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,235 секунди.