![]() |
|
Заборавен од Господ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 25> |
Автор | ||||||||||||
*moon* ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||||||
кога говориме во името и за името господ треба барем да внимаваме барем малку со кои зборови се обраќаме
ТОЈ НЕЕ ГИ ДЕЛИ ЛУЃЕТО НА БУДИСТИ,ПРОТЕСТАНТИ,ЗА НЕГО СИТЕ СЕ ИСТИ,А ЈАС КАКО ВЕРНИК И НЕГОВ СЛЕДБЕНИК ГИ ДЕЛАМ ЛУЃЕТО НА ЛУЃЕ И НЕЛУЃЕ.... |
||||||||||||
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|||||||||||
Seto toa sto si iznapishal se samo razni nachini na interpetacija na neosoznaenoto, kako i teoloshki dogmatiziranja od onie popametnite koi sakale da go ekskluziviraat prosvetluvanjeto na malkuminata, sakajki da kapitaliziraat na niv. |
||||||||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|||||||||||
Mislam deka ti odgovoriv na prashanjeto, kako sto odgovoriv i na drugite prashanja. Ako ima neshto drugo ili ako ne sum te razbral dobro, togash parafraziraj go tvoeto prashanje ushte ednash, pa da vidime... no pred toa prochiatj gi odgovorite od pochetokot na temava. |
||||||||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|||||||||||
море меси ова е круцијално |
||||||||||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|||||||||||
Mnogu dobar odgovor majkl. |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|||||||||||
поздрав и добро утро
се гледа сека во австралија се раздени слушај сега добро вие тука убо си пишувате на форумот, ваши идеализирани мисли и чуства јас во погорниот пост напишав со се непостои во светот во моментот на ниту еден збор таму немит мамено тоа постои, и тоа не е убаво, башка милијарда лугје се замесани во сето тоа погоре опишано сега ти со една твоја изјава ќе го негираш сето тоа со е факт???? Изменето од anakin - 22.Октомври.2008 во 02:08 |
||||||||||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
*moon* ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
|||||||||||
мета на ѓаволот е секој човек,само од него зависи дали ќе одолее на искушенијата....мислам дека тоа го мозе само прав верник,монах-монахиња и слични на нив...зависи во кои се пронаоѓашме
|
||||||||||||
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
Maran Ata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
|||||||||||
Значи навистина ако вчера ти го напишав моето искуство, ќе беше само мета на осудување и препирање?!!?? ![]() ![]() ![]() Тие што пават безбожни работи во името на Бога, воопшто не се ни верници ниту Го познаваат Бога. Тоа неколку пати го потенцираа повеќе форумџии од разни вероисповеди. Затоа, не треба да мешаш што Господ ни дал како заповеди да исполнуваме, со она како на некој му е угодно да си прави. Опитен убаво објасни, секој има слободна волја да го избере или доброто или злото. А ако би немале слободна волја, тогаш би биле компјутерски машини. Изменето од Maran Ata - 22.Октомври.2008 во 02:01 |
||||||||||||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|||||||||||
pak kje potenciram
vo svetot postoi edna golema civilizacija, kade ima se i seshto BOG, Bogovi, duhovi, crni magii, woodoo, vesteri pretskazuvaci, nadrilekari kristijani, muslimani, budisti, judei, jehovini biblii, k*rani , posledni zaveti, Almuti............ obicai, rituali, ceremonii papi, poglavari, predavaci crkvi, dzamii, sinagogi, cudni kabineti, totemi, obredni hramovi na crna ruza vojni, delbi, sobiri, priznavanje , nepriznavanje................ i toa samo poradi veruvanje vo TVOREC, SEVISEN, SEMOKJEN , svet duh koJ bdee nad nas ako ve prasam dali toa vi se dopagja seta ova cirkus religija vo ime na edno veruvanje koja ja narekuvame vera, kje kazete NE zasto GOSPOD nerece NE,,,, ili ne ste vo pravo koga mislite NE ili sme zaboraveni od samiot GOSPOD ama se iznapisav ![]() Изменето од anakin - 22.Октомври.2008 во 01:55 |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
|||||||||||
Ниче е еден барач на БОГА, но не оној бог кој го (зло)употребуваат широките народни маси, туку Оној кој беше во Срцето ХРИСТОВО. Ниче (зарасутра) вели: Бог е мртов – а ние го убивме! Пред некоја година - без да знам за ниче и песната на Архимандритот Серафим Алексиев – ми откри живиот БОГ, дека несум ништо подобар од оние што го заковаа на крст. Тоа беше едно големо доближување до ВИСТИНАТА (т.е. таа до мене). Никој не е заборавен од Господа, но и никој од Него нема да биде силуван за да биде спасен! |
||||||||||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|||||||||||
imali verodostojni dokazi deka ova e napisano od BOG ![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|||||||||||
ostajte go na mira fix
oti toj do sega najubo napisal vie ste mi nekako zbuneti konfuzni i koristite veronauticki pesnicki |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
|||||||||||
Секогаш можеш да побараш исписница од црквата ако сакаш, иако незнам во Македонија која е точната процедура и дали се плаќа.
Е за тоа треба ги сикараш родителите можеби, но добрата вест е дека тоа што Бог ти го дал - слободата - никој не може да ти го одземе, па сега можеш што сакаш да правиш.
![]() Изменето од Majkl - 21.Октомври.2008 во 22:12 |
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|||||||||||
mesi brej
kazuj neso za ZABORAVEN OD GOSPOD so ne zaboravil vo ova bilion man show?????? |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |