IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ЏИХАД
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЏИХАД

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 14>
Автор
Порака Обратен редослед
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 01:09
Normalno e deka moeto pisuvanje ce go okarakteriziras kako filozofiranje zasto ne odi vo tvoj prilog....no i za toa ce ostavime drugite da odlucat ok????

Inaku svemirski rece deka dzihadot e negoviot pat i deka toj za dzihad zivee, sto milis ti za toa ????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 01:05
Originally posted by ACELERA ACELERA напиша:

Од искуство знам каде водат вакви теми- сега ке си ја префрламе топката а крстоносни војни, па за џихад, па израелци - палестинци и така до недоглед. Интересно кога разговарате со муслимани прво за што се зборува се покорноста пред Бог, мир, понизност, никој нема да ви сервира гледишта за некаква света војна против незнабошците и да ви изложи стратегија за уништување на секој кој не е муслиман.Јас на тоа гледам вака- и во книгата која јас верувам дека е од Бог и света книга се зборува за конечна војна кога Исус ке го порази Ѓаволот и безбожниците...и тоа е така. И незнам зашто на џихадот во исламот да гледаме поинаку, и ние веруваме дека казна за безбожниците ке има, и дека ке умрат сите кои не веруваат во БогсреќаИ повеке од јасно е дека религијата низ времето биле и те како злоупотребувана за се и сешто- од војни, до богатење на свештенството, манипулација со народите, верска омраза и сл.голема%20насмевка

Onoa sto gi pravi nevozni site onie koi ne se muslimani e faktot deka k*ranot im nareduva na vernicite da vodat vechen dzhihad protiv site nevernici, dodeka Islamot ne stane edna i edinstvena religija na svetot.

Nitu edna druga religija ne bara toa od svoite vernici, iako vo mnogu od niv se veli deka eden den Bog ke gi kazni greshnicite. Razlikata e sto vo niv se veli deka Bog e toj sto ke odluchi kogo ke kazni i Bog e toj sto ke kaznuva. Vo niv ne se povikuvaat vernicite na sveti verski vojni protiv drugite koi se "nevernici".

Kaj muslimanite toa e naredba na koja ne smeat da se oglushat vo momentot koga nivnite sveshtenici ke gi povikaat na toa.

Bidejki samite rekoa oti tie ne se zanimavaat so lichno interpretiranje na knigite i onoa sto se sluchuva vo svetot, tuku chekaat spremno da prifatat onoa sto ke im se kazhe, togash mozhesh da zamislish kako na seto toa gledaat site drugi lugje na ovaa planeta...
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Padisah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Ноември.2007
Локација: Turkey
Поени: 393
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Padisah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 01:03
templ drugo e da zamolis da se prodolzi so temata
a drugo da `filozofiras`.... sepak da ne dolzime mnogu
Sultan Ulü-l Ebsar
T.Han B.Osman bin lahavle
Daimi Muzaffer
Dünya Fatihi Haşmetli ve Ulu Sultan
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Padisah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 00:59
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Padish ne spamiraj!
                     хипнотизиранхипнотизиранхипнотизиранхипнотизиранхипнотизиран

голема%20насмевка
Sultan Ulü-l Ebsar
Daimi Muzaffer
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 00:53
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Originally posted by Padisah Padisah напиша:

Padishahu     Sega sakas da mi kazes so videata deka 9/11 e proizvod na amerikancite aj te molam.....daj da diskutirame a ne da se igrame - teoriite na zavera se ubavi za vo slobodno vreme da se citaat i da se gledaat no vo ovoj slucaj milev za pokontruktiven i poubav odogvor.....      No kako i da e ovde e temata dzihad .... 9/11 i ocno odeleni ce bide sigurno otvorena koga ce se soberat dovolno slepci kako mene na forumov do togas povelete dikutirajte si .....

se uste ne mozes da sogledas nekoi raboti izgledaхипнотизиран

nema igranje изненадување ako nesto naveduvas odnosno spomnuvas

a ne drzi pa mora da reagiram!!!

e pa da ti gi otvorime ociteголема%20насмевкаголема%20насмевка

eve ti gledaj go ovaa i otvori gi i ocite i usiteголема%20насмевка

Kako prvo jas ne sum dete nekoe na koe ti mozes da mu dades kniga i da ja nauci kako lektira a ti nesi nikakov avtoritet koj moze toa da go napravi mozes da preporacas no ne mozes da navreduvas i da karikiras nekogo so toa sto ce mu reces da otvori i oci i usi - toa ne te pravi tebe popameten vo normalni konverzacii - imam gledano milion videa no ni edno ne mi go smenilo mislenjeto se dodeka ne e potkrepeno so dokazi od licnosti koi se kompetentni za da zboruvaat za taa tema - teoriite za zavera se napraveni i nameneti za zabava na sirokite narodni masi i se interesni za gledanje - no toa ne e tema ovdeka e tema dzihadot za toa ne se proiznesovte ja vrtite temata na nekoi drugi strani kade sto ne i e mesto. Sega otkako se razbravme i vi kazav za moeto percepciranje na realnosta i otkako se nadevam se razbravme deka jas sum tuka da raspravam so fakti i diskutiram na tema Dzihad kako i sto e postavena se nadevam deka ce prestaneme so klipcinja i teorii na zaveri i ce i se vratime na temata??????

Jas samo te zamoliv da se vratime na diskuijata i na temata a toa koj e slepec ce odluci nekoj drug ....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 00:52
Од искуство знам каде водат вакви теми- сега ке си ја префрламе топката а крстоносни војни, па за џихад, па израелци - палестинци и така до недоглед. Интересно кога разговарате со муслимани прво за што се зборува се покорноста пред Бог, мир, понизност, никој нема да ви сервира гледишта за некаква света војна против незнабошците и да ви изложи стратегија за уништување на секој кој не е муслиман.
Јас на тоа гледам вака- и во книгата која јас верувам дека е од Бог и света книга се зборува за конечна војна кога Исус ке го порази Ѓаволот и безбожниците...и тоа е така. И незнам зашто на џихадот во исламот да гледаме поинаку, и ние веруваме дека казна за безбожниците ке има, и дека ке умрат сите кои не веруваат во Богсреќа
И повеке од јасно е дека религијата низ времето биле и те како злоупотребувана за се и сешто- од војни, до богатење на свештенството, манипулација со народите, верска омраза и сл.
голема%20насмевка
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 00:52
Padish ne spamiraj!
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 00:46
Originally posted by Padisah Padisah напиша:

Padishahu     Sega sakas da mi kazes so videata deka 9/11 e proizvod na amerikancite aj te molam.....daj da diskutirame a ne da se igrame - teoriite na zavera se ubavi za vo slobodno vreme da se citaat i da se gledaat no vo ovoj slucaj milev za pokontruktiven i poubav odogvor.....      No kako i da e ovde e temata dzihad .... 9/11 i ocno odeleni ce bide sigurno otvorena koga ce se soberat dovolno slepci kako mene na forumov do togas povelete dikutirajte si .....

Kako prvo jas ne sum dete nekoe na koe ti mozes da mu dades kniga i da ja nauci kako lektira a ti nesi nikakov avtoritet koj moze toa da go napravi mozes da preporacas no ne mozes da navreduvas i da karikiras nekogo so toa sto ce mu reces da otvori i oci i usi - toa ne te pravi tebe popameten vo normalni konverzacii - imam gledano milion videa no ni edno ne mi go smenilo mislenjeto se dodeka ne e potkrepeno so dokazi od licnosti koi se kompetentni za da zboruvaat za taa tema - teoriite za zavera se napraveni i nameneti za zabava na sirokite narodni masi i se interesni za gledanje - no toa ne e tema ovdeka e tema dzihadot za toa ne se proiznesovte ja vrtite temata na nekoi drugi strani kade sto ne i e mesto. Sega otkako se razbravme i vi kazav za moeto percepciranje na realnosta i otkako se nadevam se razbravme deka jas sum tuka da raspravam so fakti i diskutiram na tema Dzihad kako i sto e postavena se nadevam deka ce prestaneme so klipcinja i teorii na zaveri i ce i se vratime na temata??????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2008 во 00:38
"Templarus,
gledas,ama ne gledas,prijatele."

(kako prvo ja kritikuvas mojata percepcija na realnosta i vo ist moment teznees da se postavis kako nekoj pogolem od mene veruvajci deka so tvoite zborovi si rekol nesto navistina mudro so sto ce gi impresioniras drugite i na toj nacin tvojot tekst ce dobie na jacina- vsushnost mozebi jas i nemam oci i od pocetok nametnuvas tvoj stav)

"Ima bradati Evrei,koi nered seat samo losa slika za Islamot da napravat. Ova ti go velam,veruval ti ili ne. Sledi mediumi,no ne samo eden,,, setaj malku po kanalite,citaj,uci..."

( Ima bradati evrei no ima isto tolku bradati muslimani i hristijani ja vrtis diskusijata sakajci da cepnes malku od istorijata na sudirot pomedju evreite i islamot sakajci na toj nacin da pripremis pocva za tvojata teorija za zagovor so malo delcve od druga teorija za zagovor opravduvajci go toa so toa deka evreite sakaat da napravat losa slika za islamot ja vrtis vodata kon toa deka islamot e sekogas obespraven i seto e samo losa percewpcija zamotana vo teorii na zaveri sto doveduva do zaklucok deka celiot svet kove zavera protiv islamot. Potoa mi velis deka toa ti go znaes od sigurni izvori veruval jas ili ne so toa sakas da dobies psiholoshki efekt so koj nikoj vsusnost nema da se zaprasa od kaj pa ti znaes? Za na kraj samiot da se vpletkas vo mrezata koja ja siris velejci deka treba da se sledat mediumi (pa neli evreite se sluzat so mediumi da plasiratat losa slika za islamot) no ne samo eden, sto i normlano i na kraj seto toa sakas da go zajaknes so licna uvreda vrz mene deka jas treba da ucam, aludirajci na moeto obrazovanie za koe pojma nemas kakvo e...no sepak sledejci go trendot na pocetokot na tvoeto pisuvanje na tvojata superiornost se koristis so toa za da go namalis efektot na moite argumenti)

Jas,konkretno za mene,za Dzihad ziveam,toa e celta na mojot zivot,vo Dzihad da bidam i vo Dzihad kako sehid da umram,InsAllah.

"Allah je nas cilj.Poslanik je nas vodja.Qur'an je nas ustav. Dzihad je nas put. Smrt na Allahovom putu je nasa naj veca zelja !"

Za krstonosnite vojni... otkako se zapocnati,ne se ni prekinati.Krstonosnite vojni seuste traat,bratce.

Ti neznam dali znaes sto sakam da kazam,no ke ti se povtoram. Ona sto go gledas,NE E REALNOST,BRATCE. Gledas so tugji oci i slusas so tugji usi i razmisluva drugi so tvoja glava.
Toa sakam da ti go kazam.

Eve nesto malku za Krstonosnite vojni a posebno tema ke ti otvoram i za toa:

(potoa ides malku so verski patriotizam sakajci da ja napravis tvojata kauza poprifatliva i obvitkana vo moderno ruvo na denesnite islamski tendencii i se pretstavuvas kako dzihaidst sto e vo red toa e tvoe pravo. I posle toa kako raketa vlegtuvas vo filmot Matrix kade se stavas vo ulogata na onoj sto mu dava na leo eve tableti edna plava i edna crvena, no razlikata e vo toa sto so prethodnite izjavi ti ne ni izgledas nitu pak imas kapacitet toa da mu go dades na nekoj drug, povtorno aludirajci na mojot intelekt i mojata percepcija na stvarnosta, pritoa ne vodejci smetka za toa deka ovoj post ce go cita i nekoj koj ne e od islamska veroispoved i deka nema da bide vo istiot film kako tebe so ovaa ne sakam da te navredam.    I potoa ocigledno od toa sto ne si prosetal po temava i ne si videl deka bas jas sum eden od avtorite na temata za krstonosni vojni vo koi so istoriski fakti dokazav zasto doslo do nea se facas za krstonosnite vojni pri toa vdenuvajci vo toj prostor uste edna teorija na zavera tvrdejci deka krstonosnite vojni se uste ne zavrsile,,,)

Изменето од Templarius - 08.Мај.2008 во 00:51
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Padisah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2008 во 23:22

Изменето од Padisah - 07.Мај.2008 во 23:55
Sultan Ulü-l Ebsar
Daimi Muzaffer
Кон врв
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2008 во 23:09

Originally posted by svemirski_duh svemirski_duh напиша:

Kazav,Templarus... ima mnogu bradeti Evrei ;)
Veruvaj ti i ponataka vo mediumite.
Nie tuka zboruvame sto e Dzihad spored Qur'anot i Hadisite.

Jas bas za toa zboruvam se izvinuvam ako e vo mnogu po relana forma, jas ne veruvam na mediumite jas sekoj den gledam kako nastanuvaat vestite koi vie gi gledate na tv ... no toa ne e tema svemirski jas samo sakam da diskutirame otvoreno i jas znam deka mora da postojat simpatii od tvoja strana kon dzihadot na kraj kraishta toa e tvoja vera toa se tvoji braca bilo kade vo svetot i normalno e da ti sakash da gi opravdash i deka e teshko za opravduvanje, no veruvaj jas te razbiram, shto mislish deka ako sega da receme momentalno se vodat krstonosni vojni deka jas ne bi gi podrzuval.....

Templarus,
gledas,ama ne gledas,prijatele.

Ima bradati Evrei,koi nered seat samo losa slika za Islamot da napravat. Ova ti go velam,veruval ti ili ne. Sledi mediumi,no ne samo eden,,, setaj malku po kanalite,citaj,uci...

Jas,konkretno za mene,za Dzihad ziveam,toa e celta na mojot zivot,vo Dzihad da bidam i vo Dzihad kako sehid da umram,InsAllah.

"Allah je nas cilj.Poslanik je nas vodja.Qur'an je nas ustav. Dzihad je nas put. Smrt na Allahovom putu je nasa naj veca zelja !"

Za krstonosnite vojni... otkako se zapocnati,ne se ni prekinati.Krstonosnite vojni seuste traat,bratce.

Ti neznam dali znaes sto sakam da kazam,no ke ti se povtoram. Ona sto go gledas,NE E REALNOST,BRATCE. Gledas so tugji oci i slusas so tugji usi i razmisluva drugi so tvoja glava.
Toa sakam da ti go kazam.

Eve nesto malku za Krstonosnite vojni a posebno tema ke ti otvoram i za toa:

KRSTASKI RATOVI.

Kako se’ zapocna:

Papata Urban II,vo strasveniot,propagandisticki govor pred stotici prisutni vernici vo Clermont vo Francija, 27.11.1095,gi povikal site vistinski hristijani da ja oslobodat svetata zemja od Muslimanskite vernici,koi Mudro vladale vo toa vreme.
Stotici naivni vitezi,kmetovi,pa duri I nekolku kralevi stavile na svoite konji crkveni krstovi I odat vo 200 godisen rat za osloboduvanje na navodniot Isusov grob. Zacineti so zakana od pekolot I obekavanje so nagrada (konkretno Papata ja dodelil “izlez od cistiliste na site sudnici,direktno vo Rajot),pozivot naisol na neocekuvan odziv.
Onie sto procitale za nasilstvoto vo biblijata znaat deka Krstaskite ratovi I Inkvizacijata I progon na Muslimanite I ostanatite “pagani” naogjaat tamu opravduvanje.

1.

--Prviot Krstaski rat e pokrenat 1096 – 1099 bojno pole “Deus Vult” (Bog taka saka),so poziv na unistuvanje na “nevernicite” vo “svetata zemja” . Krstasite vo Germanija prvo se obracunale so “nevernicite pomegju niv”,Evreite vo dolinata na Rrekata Rajna. Stotici se odvedeni od svoite domovi ili mesta kade sto se sokrivale,poklani ili zivi zapaleni (vatra cisti).Potoa religioznite legii ograbuvale i ubivale patem se do Erusalim.

Svestenikot Raymond Aguilers rekol: “Vo solomonoviot hram (vo Erusalim) gazevme do kolena vo krv pa I do konjski uzdi po praveden I cudesen Bozji sud. Okolu 50 000 Muslimani pobieno e vo tie dva dena I taka Erusalim e ocisten od “nevernickite race”. Posle pokolot,sobrani se okolu navodniot Isusov grob na misa na blagodarnost.

Za WTC... eve tuka citaj:

http://www.galaksija.com/cofsadrzaj.htm

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2008 во 22:59

Изменето од Templarius - 07.Мај.2008 во 23:00
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Padisah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2008 во 22:57

Brat... jas bi go ostavil da si talka vo svojata zaslepenost.

Onoj koj ima cisto srce,ima otvoreni race i prav mu e patot.

Slepec i na prav pat se sopina.

голема%20насмевка
Sultan Ulü-l Ebsar
Daimi Muzaffer
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Мај.2008 во 22:56

Kazav,Templarus... ima mnogu bradeti Evrei ;)
Veruvaj ti i ponataka vo mediumite.
Nie tuka zboruvame sto e Dzihad spored Qur'anot i Hadisite.

Jas bas za toa zboruvam se izvinuvam ako e vo mnogu po relana forma, jas ne veruvam na mediumite jas sekoj den gledam kako nastanuvaat vestite koi vie gi gledate na tv ... no toa ne e tema svemirski jas samo sakam da diskutirame otvoreno i jas znam deka mora da postojat simpatii od tvoja strana kon dzihadot na kraj kraishta toa e tvoja vera toa se tvoji braca bilo kade vo svetot i normalno e da ti sakash da gi opravdash i deka e teshko za opravduvanje, no veruvaj jas te razbiram, shto mislish deka ako sega da receme momentalno se vodat krstonosni vojni deka jas ne bi gi podrzuval.....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 14>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.