IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Прашање до атеистите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Прашање до атеистите

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 24>
Автор
Порака Обратен редослед
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 20:20
Originally posted by Fantastic Lady Fantastic Lady напиша:

Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

И ти ме разочара месинџер....по што тоа заклучи дека “девојката“ е искрена, па обвини други за предрасуди?Еве лично јас имам предрасуди против вакви лигави створења кои се бламираат.

Me cudite vie,,kako e mozhno da imate predrasudi, koga ne me poznavate??
Ne mi e jasno sto ima tolku interesno vo meshanjeto na angliski so makedonski,,za jas namerno da go storam toa...Jas od pocetokot objasniv deka “razbiram, no ne mozham da se izrazuvam, ednostavno bidejki zborovite ne mi teknuvaat, po sto jas ne sum bila opkruzhena so makedonskiot jazik, i toa e mnogu ednostavno koga ne zhiveesh vo makedonija,,

No nema da vi “zanemaram”, bidejki kaj poveketo lugje postoi poznatiot fenomen “Projection” - kaj drugite se gledame sebesi, i koga im presuduvame na drugite,,si presuduvame sebesi,, t.e. koga samiot sebe si ispolnet so negativna energija,dlaboko iskompleksiran,poln so nedovreba, neiskrenost,,agresivnost,,,mislish deka site lugje se takvi “crni”,,,i site gi gledash so takvi oci,,.bez pritoa da si svesen deka pravish golema nepravednost, i deka razlikata pomegju realniot i svetot koj sto e kreiran od tvoja strana e ogromna.
Fantastic Lady..nemoj da se nerviras...i nema potreba voopsto da reagiras na isffrustruiranite komentari na maria_magdalena..ona eprotiv se i sekogo...taka da sto pa tebe bi te zemala kako izuzetak...ma pusti ja...бла%20бла
Кон врв
Fantastic Lady Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јануари.2008
Локација: United States
Поени: 169
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fantastic Lady Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 20:10

И ти ме разочара месинџер....по што тоа заклучи дека “девојката“ е искрена, па обвини други за предрасуди?Еве лично јас имам предрасуди против вакви лигави створења кои се бламираат.

Me cudite vie,,kako e mozhno da imate predrasudi, koga ne me poznavate??
Ne mi e jasno sto ima tolku interesno vo meshanjeto na angliski so makedonski,,za jas namerno da go storam toa...Jas od pocetokot objasniv deka “razbiram, no ne mozham da se izrazuvam, ednostavno bidejki zborovite ne mi teknuvaat, po sto jas ne sum bila opkruzhena so makedonskiot jazik, i toa e mnogu ednostavno koga ne zhiveesh vo makedonija,,

No nema da vi “zanemaram”, bidejki kaj poveketo lugje postoi poznatiot fenomen “Projection” - kaj drugite se gledame sebesi, i koga im presuduvame na drugite,,si presuduvame sebesi,, t.e. koga samiot sebe si ispolnet so negativna energija,dlaboko iskompleksiran,poln so nedovreba, neiskrenost,,agresivnost,,,mislish deka site lugje se takvi “crni”,,,i site gi gledash so takvi oci,,.bez pritoa da si svesen deka pravish golema nepravednost, i deka razlikata pomegju realniot i svetot koj sto e kreiran od tvoja strana e ogromna.
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 18:20
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Originally posted by efendija efendija напиша:

Ok,,im deeply sorry if some of you dont like the way i write,,,but im surprised kako e mozhno da ne imate razbiranje deka,,jas ne mozham da se izrazuvam na makedonski,,(mojot tatko e makedonec no majka mi e american,,i jas ne sum zhiveela vo mkd za da znam da zboruvam kako vas),,,so be happy...I WONT WRITE ANYMORE!!!
Не се бламирај моме, иселеничките чеда имаат препознатлив англо-македонски дајалект. И што македонец па бил тој татко што не те научил македонски?збунетост

100% студира драмска уметност,па сега глуми...ама ептен воочливо....се гледа дека е почетничка...да не речам аматерка

I ti se najde efendija da presuduvash za nekoj koj nikogash vo zhivot ne si go videl pred sebe.

Ne ti e dovolno devojkata sto iskreno kazhuva kakva e nejzinata sostojba i zoshto ne go vladee makedonskiot jazik kako sto treba, pa ti sega ke ja "razgoluvash vistinata" i povtorno ke izigruvash nekakva Vangja.

Navistina me razochara. So ova dokazhuvash deka ne si vo sostojba da ja prifatish vistinata dokolku taa ne odgovara na tvoite odnapred zacimentirani predrasudi. Velam predrasudi, zatoa sto seto onoa sto se bazira vrz nekakvo si poraneshno iskustvo i se proektira vo segashninata ili idninata bez da se obrne dolzhno iskreno vnimanie so otvoren i chist um , ne e nishti drugo tuku - predrasuda.

I koga taa ke stane del od sekojdnevniot zhivot stanuvame nesvesni deka imame:

- rasni predrasudi

- nacionalni predrasudi

- kulturni predrasudi

- tradicionalni predrasudi

- verski predrasudi

I poveke ne go gledame svetov kakov e, tuku onaka kako sto nie si zamisluvame ili pretpostavuvame deka e!

I koj ima um ke razmisli i ke razbere sto zboruvam, a koj nema Bog neka mu pomogne.

A ti Mesi--Mislis li deka nemas Predrasudi,i Mislis deka si Praveden,,,Od site ovie koi i pisale na Devojkava kaoja ne go "znae"Makedonskiov, ti odma na Efendija se Navre,zs ne im se obrati na Drugite???koi pred Efendija,i repliciraa na Devojkata za toa sto ne se Izjasnuvat na Makedonski???zosto bas na Efendija>????

Sigurno zaradi Predrasudite so gi imas kon Muslimanite??? daaa,,toa ce da e..
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 18:14
efendija, jas tvojata replika ne ja svativ kako shega, zatoa reagirav onaka kako sto reagirav. Ako si se sheguval, togash dobro sto go kazhuvash toa.

Inaku, ako se javeshe nekoj nov chlen i se obrateshe i kon tebe so slichni zborovi, ke reagirav na slichen nachin.

Ne ti replicirav kako na vernik od bilo koja religija, tuku kako na chovek, a seto onoa sto sledeshe vo tekstot vazhi za site lugje bez obzir dali se vernici ili ateisti.

I nemoj da mislish deka mene hristijanstvoto mi znachi neshto poveke od muslimanstvoto ili od budizmot, so koj ti postojano me zadevash. Ako ti imash nekoj svoj lichen preferans i nekoi svoi vrednosti za koi sakash da zboruvash, taka imam i jas, a tie ne se sekogash identichni so tvoite. Toa treba da go zemem, bez potresuvanje i bez histerija, kako fakt na zhiveenjeto.

Taa razlika ne pravi nikoj od nas da bide apsolutno potochen ili popogreshen. Samo ne pravi razlichni i toa e dobro. Inaku ke zhiveevme vo nekoja ednoumna utopija koja egzistirala samo vo fantaziite, a nikogash vo chovekovata istorija.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 18:11
ti se najde efendija da presuduvash za nekoj koj nikogash vo zhivot ne si go videl pred sebe.

Ne ti e dovolno devojkata sto iskreno kazhuva kakva e nejzinata sostojba i zoshto ne go vladee makedonskiot jazik kako sto treba, pa ti sega ke ja "razgoluvash vistinata" i povtorno ke izigruvash nekakva Vangja.

Navistina me razochara. So ova dokazhuvash deka ne si vo sostojba da ja prifatish vistinata dokolku taa ne odgovara na tvoite odnapred zacimentirani predrasudi. Velam predrasudi, zatoa sto seto onoa sto se bazira vrz nekakvo si poraneshno iskustvo i se proektira vo segashninata ili idninata bez da se obrne dolzhno iskreno vnimanie so otvoren i chist um , ne e nishti drugo tuku - predrasuda.

И ти ме разочара месинџер....по што тоа заклучи дека “девојката“ е искрена, па обвини други за предрасуди?
Еве лично јас имам предрасуди против вакви лигави створења кои се бламираат.

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 17:50
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Ok,,im deeply sorry if some of you dont like the way i write,,,but im surprised kako e mozhno da ne imate razbiranje deka,,jas ne mozham da se izrazuvam na makedonski,,(mojot tatko e makedonec no majka mi e american,,i jas ne sum zhiveela vo mkd za da znam da zboruvam kako vas),,,so be happy...I WONT WRITE ANYMORE!!!
Не се бламирај моме, иселеничките чеда имаат препознатлив англо-македонски дајалект. И што македонец па бил тој татко што не те научил македонски?збунетост

100% студира драмска уметност,па сега глуми...ама ептен воочливо....се гледа дека е почетничка...да не речам аматерка

I ti se najde efendija da presuduvash za nekoj koj nikogash vo zhivot ne si go videl pred sebe.

- rasni predrasudi

- nacionalni predrasudi

- kulturni predrasudi

- verski predrasudi

I poveke ne go gledame svetov kakov e, tuku onaka kako sto nie si zamisluvame ili pretpostavuvame deka e!

I koj ima um ke razmisli i ke razbere sto zboruvam, a koj nema Bog neka mu pomogne.

Messenger: да не си престрог во критериумите за мене,ЗАРЕМ НЕ ГЛЕДАШ ЧОВЕКУ ДЕКА ТОА Е САМО ШЕГА...,јас лично немам ништо против фантастичната дама,таа е добредојдена овде,и топло прифатена од сите нас.Е сега понекогаш ќе искочи и по некоја добронамерна шега,без дискриминирање на личноста,тоа е нормално секаде,и во животот а и на форумов.Незнам зошто толку се вознемири на мојата добронамерна шега,сега јас земам за право да погодувам дека тебе очигледно не ти се допаѓа мојата личност и само чекаш погоден момент,тоа да го искористиш за да ме нападнеш.Messenger: Сега ти мене ме разочаруваш...иако веќе колку толку ја сватив твојата иронија која во неколку наврати МУДРО ни ја упати на верниците(да не речам муслиманите),јас на тоа неколку пати ти премолчив,ајде си реков да не долевам масло врз огнот.Но,очигледно сум погрешил,очигледно требало да земам поинаков став.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 17:42

Ti prodolzhi si da pishuvash kako sto umeesh i ako ti e polesno da meshash makedonski i angliski, togash pravi go toa. NIKOJ NEMA PRAVO DA TI SE ISMEJUVA ILI DA TI ZABRANUVA DA SE JAVUVASH NA OVOJ PODFORUM.

Ako ima nekoj problem so tvoeto izrazuvanje NEKA NE TE CHITA.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 17:37

- rasni predrasudi

- nacionalni predrasudi

- kulturni predrasudi

- verski predrasudi

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 16:46

Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 16:37

Не се бламирај моме, иселеничките чеда имаат препознатлив англо-македонски дајалект.
И што македонец па бил тој татко што не те научил македонски?збунетост
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
tofu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Февруари.2008
Поени: 328
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tofu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 16:25
diogenskopje токму за тоа зборувам. Се согласувам со секој твој збор. Според верниците ако убијам човек јебига, Господ така сакал да заврши другиот човек, а сепак јас сум одлучил за мојата грешка. Значи сечија грешка мене ќе ме кошта многу, ама сепак Господ бил тој што ми ја одредил мене судбината! Нема врска! Во право си диогенскопје со секој збор што го кажа.
Или да ги прашам верниците - еве се раѓа бебе, мало никому зло не сторило, сите се пресреќни поради него. Одеднаш нешто се случува бебето го губи животот. Што сега тоа значи? Зошто вашиот Господ воопшто се мачел да го створи бебето ако го убие веднаш??? Само да им остави болка на сите??? За да казни лоши родители можеби??? Не мора да е бебе, тоа го зедов затоа што е најчисто човечко битие. Земи средновечен човек, млада девојка, стар дедо...луѓе што гинат без потреба! Луѓе што гинат од човечка рака.
Друго, ако се раководам од мислата ‘ќе го видам она во што верувам‘ тогаш ми велите дека треба да почнам да халуцинирам! Нема никаква смисла религијата. Точно е тоа дека верата, религијата се измислени од луѓето за да ги контролираат народните маси. Како што реков, ако попот ти речи да направиш нешто, ти ќе го направиш тоа без многу да размислуваш. Свештениците владеат со светот за жал.
Кон врв
Fantastic Lady Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јануари.2008
Локација: United States
Поени: 169
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fantastic Lady Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 15:29
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 15:23

А јас сум разочаран,што воопшто ти се обратив!
Во секој случај ти благодарам за......топлите зборови.
bez gajle..razocaruvanjeto e sostaven del od sozrevanjeto..ne bidi strog sprema sebe големо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 15:16
А јас сум разочаран,што воопшто ти се обратив!
Во секој случај ти благодарам за......топлите зборови.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 24>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.