|
И Библијата забранува свинско месо |
Внеси реплика | страница <1 89101112 18> |
Автор | ||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Знам дека ви е забранета свињата, но каде пишува т.е. каде Мухамед рекол дека телешкото ви е дозволено?
Ајде дајте ми еден стих каде Мухамед јадел телешко?
п.с. Ве потсеќам на некој?
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ili cekat da mu se objavet nekoe otkrovenie,vo vrska so Svinjive.
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Cekaj otide da ja slece oblekata od Pink Panter!
|
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eve sto ni je zabraneto---On vam jedino zabranjuje: strv i krv i svinjsko meso, i ono što je zaklano u nečije drugo ime, a ne u Allahovo. A onome ko bude primoran, ali ne iz želje, tek toliko da glad utoli, njemu grijeh nije. - Allah zaista prašta i milostiv je“ (El-Bekare: 173).
Ako malku podlaboko razmislis(ako vece mois da mislis),tuka nema nikakva zabrana za Telesko..Evangelose.... Jas pobarav pasus kade Direkno Isus dozvoluvat jadenje na Svinja... EVE VO k*rANOT IMAS DIREKNA ZABRANA ZA JADENJE NA SVINJATA,I VO STARIO ZAVET IMAS DIREKNA ZABRANA ZA JADENJE NA SVINJATA.... DAJMI PASUS KADE STO ISUS VIKAT...VI SE DOZVOLUVAT SVINSKO..ITN..ITNN.. ME RAZBIRAS... |
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Abe vecerva moram da ti priznaam mnogu si humoristicen! |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како и да е, штом Мухамед не јадел телешко, значи и на вас ви е забрането да јадете телешко
|
||
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
He,he,he kasno se doseti,pogore vece ja nasetiv tvojata namera,imas pojasnenie vo postot sto nie zabraneto. P.S. Muhammed a.s. je rekao:"Vjernik nece dozvoliti dvaput da bude ujeden iz iste rupe!" |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи забрането ви е да јадете телешко месо
|
||
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
P.S. Ova sto pogore go pastirav mozete da go prokomentirate,a potoa back up na ontopic!
|
||
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
he,he,he majcin toj itroman,sega ce se obide nesto da poistovetuva so svinskoto.Ajde da ti recam deka Muhammed a.s. ne jadel telesko posto nemalo telinja vo arabija togas(ako gresam neka me popravi nekoj od bracata),no za da ja zadovolam tvojata sueta,i da ti go zatnam ustuleto,eve nesto ce ti pastiram vo vrska so hranata od islamski aspekt: Postoje mnogi k*r'anski ajeti i hadisi Poslanika, a.s., koji preporučuju određenu hranu kao što je med, hurme, smokve, mlijeko i masline zbog njihovih hranljivih sastojaka. Na primjer, k*r'an naglašava hranljive sastojke meda: „Gospodar tvoj je pčelu nadahnuo: "Pravi sebi kuće u brdima i u dubovima i u onome što naprave ljudi, zatim, hrani se svakovrsnim plodovima, pa onda idi stazama Gospodara svoga, poslušno!" Iz utroba njihovih izlazi piće različitih boja koje je lijek ljudima. To je, uistinu, dokaz za ljude koji razmišljaju“ (En-Nahl: 68-69). Hurma koja je poznata po svojim hranljivim sastojcima je, također, spomenjuta. Poslanik Muhammed, a.s., je rekao: „Postoji drvo koje je nalik vjerniku (po dobroti) a to je palmino drvo (na kome rađaju hurme)“ (Buhari). Maslina je nekoliko puta spomenuta u k*r'anu. „On je taj koji stvara vinograde, poduprte i nepoduprte, i palme i usjeve različita okusa, i masline i šipke, slične i različite - jedite plodove njihove kad plod dadu, i podajte na dan žetve i berbe ono na šta drugi pravo imaju, i ne rasipajte, jer On ne voli rasipnike“ (El-En'am: 141). Zabranjena hrana u islamu U islamu su sve vrste hrane dozvoljene osim onih koje su štetne. k*r'an daje sljedeće naredbe u vezi ishrane: „On vam jedino zabranjuje: strv i krv i svinjsko meso, i ono što je zaklano u nečije drugo ime, a ne u Allahovo. A onome ko bude primoran, ali ne iz želje, tek toliko da glad utoli, njemu grijeh nije. - Allah zaista prašta i milostiv je“ (El-Bekare: 173). „Zabranjuje vam se strv, i krv, i svinjsko meso, i ono što je zaklano u nečije drugo, a ne u Allahovo ime, i što je udavljeno i ubijeno; i što je strmoglavljeno, i rogom ubodeno, ili od zvijeri načeto - osim ako ste ga preklali - i što je na žrtvenicima žrtvovano,* i zabranjuje vam se gatanje strjelicama.* To je porok! - Danas su nevjernici izgubili svaku nadu da ćete vi otpasti od svoje vjere, zato se ne bojte njih - već se bojte Mene. Sada sam vam vjeru vašu usavršio i blagodat Svoju prema vama upotpunio i zadovoljan sam da vam islam bude vjera. - A onome ko bude primoran - kad hara glad, bez namjere da učini grijeh, Allah će oprostiti i samilostan biti“ (El-Ma'ide: 3). Alkohol je, također, zabranjen: „Pitaju te o vinu i kocki. Reci: "Oni donose veliku štetu, a i neku korist ljudima, samo je šteta od njih veća od koristi." I pitaju te koliko da udjeljuju. Reci: "Višak!" Eto, tako vam Allah objašnjava propise da biste razmislili“ (El-Bekare: 219). |
||
|
||
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i mene
Aj kje proverime...
|
||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
хммм гурман си бил човекот, секоја чест, но мене ме интересира дали јадел телешко месо? |
||
|
||
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Najomilena mu bila jagneska pleska.
|
||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А Мухамед јадел телешко месо?
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 89101112 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |