|
Ајвар |
Внеси реплика | страница 123 11> |
Автор | ||
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 08.Април.2015 во 17:54 |
|
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
го обожавам
|
||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
АЈВАР НЕ! ...... 50 метри понатаму ......... БУРЕК ДА! ви текнува на графитите (тие што се од СК)???
Така и јас, повеќе јадам бурек од ајвар...
|
||
Schatzii7
Сениор Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не го јадам баш...може да каснам само кога е пресно изваден, додека е топол со сиренце
инаку не го погледнувам. |
||
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
||
Klara-D
Сениор Регистриран: 03.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 2671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mislam deka majka mi i tatko mi go pravat najubaviot (po izgled i boja)
i najvkusniot ( po vkus ) ajvar .... samo od crveni piperki bez drugi dodatoci osven zejtin i sol
|
||
mariija
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2459 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ajvarce+sirence mmmmmmmm ukusnoi cajce
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако не сте во можност самите да направите ајвар а го обожавате, земете една тегла ајвар на ВИПРО. Може и од друг произведуваш но бито е да биде лупен и правен од пиперки-ајварки. Содржината истурете ја во тава или лонец, додајте ладно цедено сончогледово масло и на среден оган пржете отприлика 15 минути. Исклучете го оганот и на крајот додадете 1 супена лажица јаболков оцет и 1-2 супени лажици мед. Не се плашете... нема да го претворите во благо, напротив, ќе добие посебен домаќински шмек. Најубваво оди со лепче и бело сирење. Така подготвенниот вратете го во тегла и може во фриждер или веднаш да се послужи топол. Изменето од Majkl - 25.Септември.2010 во 09:06 |
||
Pejik
Сениор Регистриран: 13.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Умерено лут со модри патлиџани. |
||
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
добро мелен,малку лут и сирење го мезам со ракија |
||
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
убаво нешто ви е ајварот
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
закон работа
|
||
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
само ретко јадам ајвар,оној топлиот првиот ми е најубав. И по можност да е најситно што може мелен,инаку мачкам и по 5 мин го тргам од рибанката,онака колку да се бојадиса лепчето. ми сметаат парчињата чушки. |
||
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
||
crazy.
Нов член Регистриран: 10.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
лутиот ајвар тhe mosт
|
||
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mmmm so sirence
|
||
Внеси реплика | страница 123 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |