IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Ајвар
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Ајвар

 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 11>
Автор
Порака Обратен редослед
Omar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Too young to die...

Регистриран: 22.Февруари.2009
Статус: Офлајн
Поени: 12633
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Ајвар
    Испратена: 08.Април.2015 во 17:54
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2012 во 16:34
го обожавам љубов
Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор


Регистриран: 19.Мај.2010
Статус: Офлајн
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2012 во 16:29
АЈВАР НЕ! ...... 50 метри понатаму ......... БУРЕК ДА! ви текнува на графитите (тие што се од СК)??? смеење
 
Така и јас, повеќе јадам бурек од ајвар... голема насмевка
Кон врв
Schatzii7 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unglaublich

Регистриран: 19.Октомври.2011
Локација: Lost somewhere
Статус: Офлајн
Поени: 7061
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Schatzii7 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2012 во 16:26
Не го јадам баш...може да каснам само кога е пресно изваден, додека е топол со сиренце
инаку не го погледнувам.
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
Кон врв
Klara-D Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Март.2011
Статус: Офлајн
Поени: 2671
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Klara-D Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2011 во 15:15
 
 
  Mislam deka majka mi  i tatko mi go pravat najubaviot (po izgled i boja)
i  najvkusniot  ( po vkus )  ajvar ....  samo od crveni piperki  bez drugi dodatoci osven  zejtin i sol   среќа
Кон врв
mariija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2459
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mariija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2010 во 09:39
ajvarce+sirence mmmmmmmm ukusnoплазењеi cajce
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2010 во 09:05
Како од фабрички да направите домашен ајвар?


Ако не сте во можност самите да направите ајвар а го обожавате, земете една тегла ајвар на ВИПРО. Може и од друг произведуваш но бито е да биде лупен и правен од пиперки-ајварки.

Содржината истурете ја во тава или лонец, додајте ладно цедено сончогледово масло и на среден оган пржете отприлика 15 минути. Исклучете го оганот и на крајот додадете 1 супена лажица јаболков оцет и 1-2 супени лажици мед. Не се плашете... нема да го претворите во благо, напротив, ќе добие посебен домаќински шмек. Најубваво оди со лепче и бело сирење. Така подготвенниот вратете го во тегла и може во фриждер или веднаш да се послужи топол.

Изменето од Majkl - 25.Септември.2010 во 09:06
Кон врв
Pejik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Ноември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pejik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2010 во 09:58

Умерено лут со модри патлиџани.

Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Статус: Офлајн
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2010 во 01:46
Originally posted by mrzla mrzla напиша:

Originally posted by crazy. crazy. напиша:

лутиот ајвар тhe mosт

само ретко јадам ајвар,оној топлиот првиот ми е најубав.
И по можност да е најситно што може мелен,инаку мачкам и по 5 мин го тргам од рибанката,онака колку да се бојадиса лепчето.
ми сметаат парчињата чушки.

добро мелен,малку лут и сирење го мезам со ракија
И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2010 во 05:12
убаво нешто ви е ајварот дада
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2010 во 22:00
закон работа да 
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Статус: Офлајн
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2010 во 21:58
Originally posted by crazy. crazy. напиша:

лутиот ајвар тhe mosт

само ретко јадам ајвар,оној топлиот првиот ми е најубав.
И по можност да е најситно што може мелен,инаку мачкам и по 5 мин го тргам од рибанката,онака колку да се бојадиса лепчето.
ми сметаат парчињата чушки.
И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
Кон врв
crazy. Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Септември.2010
Статус: Офлајн
Поени: 14
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај crazy. Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2010 во 21:30
лутиот ајвар тhe mosт
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Статус: Офлајн
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 10:44
mmmm so sirenceплазење
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.