|
Чизкејк |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | ||||||||||||||||||||||||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 20.Декември.2020 во 11:10 |
|||||||||||||||||||||||||
„Магичен“ рецепт за чизкејк со совршени слоевиПотребни состојки:За украсување:
За основата:
За филот:
Начин на подготовка:
Изменето од Valerija - 20.Декември.2020 во 11:10 |
||||||||||||||||||||||||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||||||||||||||||||||||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||||||||
Чизкејк со ф’стациПробајте го овој необичен, но супер вкусен рецепт: Чизкејк со ф’стаци. Потребни состојки:
Начин на подготовка:
Изменето од Valerija - 08.Декември.2020 во 20:31 |
||||||||||||||||||||||||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||||||||||||||||||||||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||||||||
Рецепт за чизкејк со ликер од портокалМожете да направите чизкејк на многу начини, но овој вкус нема да го заборавите толку лесно затоа што е посебен. Потребни состојки:
Начин на подготовка:Премачкајте го плехот со масло. Во блендер, измешајте ги кексите со какаото, потоа ставете ги во еден сад и додајте го путерот. Ставете ја смесата во плехот, израмнете ја и цврсто притиснете ја со прстите. За кремот, со миксер изматете ги маскарпонето, крем сирењето, шеќерот во прав и павлаката. Потоа, додајте ја кората од портокал и измешајте. Со лажица нанесете го кремот на подлогата и оставете го да се излади неколку часа. За да направите желе, со метална лажица измешајте ги ликерот, прошекот, газираната вода и сирупот. Обидете се да оставите колку што можете повеќе меури. Натопете го желатинот во вода и оставете го да стои додека не стане мек и еластичен. Затоплете ја смесата од ликерот, а потоа тргнете ја настрана и додајте го желатинот откако ќе го извадите од водата. Добро измешајте и оставете да се излади. Прелијте го кремот и оставете го колачот во фрижидер најмалку 6 часа. Изменето од Valerija - 08.Декември.2020 во 20:26 |
||||||||||||||||||||||||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||||||||||||||||||||||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||||||||
Dave’s Kitchen: Освежителен чизкејк со шумско овошјеОвој рецепт е еден од најосвежителните десерти кои што ги имаме пробано до сега. Не само што се подготвува брзо, лесно и не бара печење, туку се состои од ефтини состојки кои се лесно достапни.
За филот:
За преливот со шумско овошје:
Начин на подготовка: |
||||||||||||||||||||||||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||||||||||||||||||||||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||||||||
Чизкејк од праски и манго – Комбинација на вкусови која не остава никого рамнодушенОвој лесен чизкејк создаден од чудесна овошна комбинација од праски и манго, многумина ќе се согласат дека претставува идеален летен десерт, кој едноставно не остава никого рамнодушен! Совршен за летните горештини! СостојкиЗа филот
За пандишпанот
За преливот
Начин на подготовка
|
||||||||||||||||||||||||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||||||||||||||||||||||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||||||||
Dave’s Kitchen: Чизкејк со малини и ванилаЧизкејкот е совршен летен десерт, лесен за подготовка, а уште полесен за јадење. Од кујната на Dave’s Kitchen ви ја претставуваме најосвежителна варијанта – малини и ванила. Потребни состојки: За основата:
За филот:
За преливот со малини:
Начин на подготовка: |
||||||||||||||||||||||||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||||||||||||||||||||||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||||||||
Cheesecake кој вашето семејство ќе го обожава Тајната на овој неверојатен чизкеј е во тоа што состојките се подготвуваат загреани на собан температура. Уште едне важен трик е што чизкејкот не се пече класично во рерна туку во сад со вода. Поради тоа на него после печењето нема пукнатини. Кремастиот дел да нема грутки Стефани нагласува пред подготовката треба барем десет до дваесет минути јајцата и крем сирењето да ги извадите од фрижидер. Важно е состојките да не ги мешате пресилно, ниту пак предолго, бидејќи чиз кејкот при печењето нема убаво да нарасне туку едноставно ќе “потоне“. Состојки за Чизкеј:100 g растопен маргарин 300 g дробени бисквити 200 g шеќер во прав 1 лажичка пченкарно брашно 3 јајца 2 лажички лимунов сок неколку капки чиста ванила или екстракт од ванила прстофат сол 2 шолји кисела павлака за готвење Cheesecake – Подготовка:Рерната вклучете ја на 180°C и лесно загревајте ја. Дното и страните на калапот со димензии 22 x 6 сантиметри премачкајте ги со маргариот. Исечете хартија за печење така да едниот дел да го прекрие дното на калапот, а другиот страните. Хартијата премачкајте ја со масло за готвење. Издробените бисквите ставете ги во калапот и во него лесно измешајте го растопениот маргарин. Добиената смеса втиснете ја на дното на калапот, користејќи чаша или нешто слично. Изматете го крем – сирењето со електричен миксер да добиете глатка смеса. Водите сметка да не матите премногу за да не биде смесата премногу мека после печењето. Потоа ставете го пченкарното брашно, па додадете ги јајцата, едно по едно, мешајќи секојпат кога додавате за да добиете глатка смеса. Сипете го сокот од лимонот, ванилата и солтта. Измешајте ја и киселата павлака додека не се соедини со сите состојки. Смесата ставете ја во калап кој ќе го поставите во поголем сад за печење. Во него ставете врела вода во висина до половина од садот. Печете 50 минути, а потоа исклучете ја рерната ама вратичката не ја отварајте наредниот час. Овој чекотр е многу важен и Стефани особено го нагласува. После еден час извадете го калапот од вода и колачот во потполност изладете го пред сервирање на решетката во вашиот фрижидер. Изменето од Valerija - 14.Јуни.2020 во 22:30 |
||||||||||||||||||||||||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||||||||||||||||||||||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||||||||
Чоколаден чизкејк без печење – Кралот на сите десерт и по вкус и по изгледМногумина го избегнуваат правењето на чизкејк, бидејќи по правило е посложен десерт за правење, но не и нашиот чоколаден крал! Денес ви го подготвивме најлесниот и највкусен рецепт за чизкејк! Состојки
Начин на подготовка
Изменето од Valerija - 10.Мај.2020 во 14:36 |
||||||||||||||||||||||||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||||||||||||||||||||||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||||||||
Рецепт за чизкејк со ликер од портокалМожете да направите чизкејк на многу начини, но овој вкус нема да го заборавите толку лесно затоа што е посебен. Потребни состојки:За подлога:
За крем:
За желе:
Начин на подготовка:Премачкајте го плехот со масло. Во блендер, измешајте ги кексите со какаото, потоа ставете ги во еден сад и додајте го путерот. Ставете ја смесата во плехот, израмнете ја и цврсто притиснете ја со прстите. За кремот, со миксер изматете ги маскарпонето, крем сирењето, шеќерот во прав и павлаката. Потоа, додајте ја кората од портокал и измешајте. Со лажица нанесете го кремот на подлогата и оставете го да се излади неколку часа. За да направите желе, со метална лажица измешајте ги ликерот, прошекот, газираната вода и сирупот. Обидете се да оставите колку што можете повеќе меури. Натопете го желатинот во вода и оставете го да стои додека не стане мек и еластичен. Затоплете ја смесата од ликерот, а потоа тргнете ја настрана и додајте го желатинот откако ќе го извадите од водата. Добро измешајте и оставете да се излади. Прелијте го кремот и оставете го колачот во фрижидер најмалку 6 часа. |
||||||||||||||||||||||||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||||||||||||||||||||||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||||||||
Без печење: Чоколаден чизкејкВи се јаде благичко додека сте дома нели? Сакате да подготвите нешто на брзинка? Што велите за чоколаден чизкејк без печење? Потребни состојки:
Подготовка:Измешајте ги бисквититите, млекото, стопениот маргарин, шеќерот и чоколадото за готвење. Смесата поставете ја на подлога со дијаметар од околу 25cm и распоредете ја смесата. Подготвената подлога ставете ја во фрижидер додека го подготвувате филот. Изматете ја слатката павлака додека да добие цврстина. Во посебен сад изматете го крем сирењето со шеќерот во прав. Додадете го стопеното млечно чоколадо и измешајте ги заедно. Додадете ја оваа смеса во смесата од слатката павлака и соединете ги состојките. Добиената смеса ставете ја во калапот врз подлогата. Тортата ставете ја во фрижидерот додека ја подготвувате глазурата. Слатката павлака загрејте ја до вриење на средна температура. Додадете го чоколадото за готвење и мешајте додека не се растопи. Глазурата оставете ја да се олади и потоа прелијте го филот во калапот. Тортата оставете ја во фрижидер во текот на ноќта за да се стврдне добро. Декорирајте со овошје по желба. Изменето од Valerija - 23.Март.2020 во 09:47 |
||||||||||||||||||||||||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||||||||||||||||||||||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||||||||
Десерт на денот: Чоколаден чизкејкОвој десерт за чизкејк нема да ве остави рамнодушни. Состојки: За корка 65 гр. мелени бисквити 90 гр. сецкани ореви Лажица шеќер 40 гр. путер За филот 120 + 125 мл слатка павлака 170 гр. црно чоколадо 220 гр. кафеав шеќер Три лажици брашно Лажичка екстракт од ванила ¼ лажичка сол Две лажички јаворов сируп Три јајца Начин на подготовка: Загрејте на рерната на 180 степени. Обложете го тавчето со хартија, а потоа измешајте кекс, ореви и шеќер, па додајте го растопениот путер и промешајте. Соединете ја смесата и рамномерно распоредете, па печете 10 минути. Додека се лади кората, во помало тавче додајте 120 мл. слатка павлака и оставете да зоврие, додајте чоколадо и измешајте. Изматете го крем сирењето и додајте шеќер, 125 мл. слатка павлака, брашно, екстракт од ванила, сол и две лажици јаворов сируп. Измешајте ги состојките и додајте ги јајцата, па изматете. Прелијте ја смесата преку корката, ставете 3 лажици од смесата, а преостанатиот дел измешајте го со чоколадото. Направете шари со помош на чепкалка за заби. Печете околу 50-60 минути. Изменето од Valerija - 14.Јануари.2020 во 11:17 |
||||||||||||||||||||||||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||||||||||||||||||||||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||||||||
Летен десерт без печење: Лимон чизкејкВо пеколните летни денови кога ни на памет не ви паѓа да ја вклучите рерната, а сепак сакате да одушевите со спектакуларен десерт, најдобро кулинарско решение е чизкејк со лимон. Балансираната комбинација од освежителен фил од лимон и слатка база од кекси ќе ве маѓепса од првото залче. СОСТОЈКИЗа основата
За кремот со лимон
За преливот
ПОДГОТОВКА
|
||||||||||||||||||||||||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||||||||||||||||||||||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||||||||
Dave’s Kitchen: Чизкејк во чашаЧизкејкот во чаша е вистинскиот рецепт за пролетно уживање!
Начин на подготовка: |
||||||||||||||||||||||||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||||||||||||||||||||||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||||||||
Чизкејк со џин тоник Потребни состојки:- 200 гр. чајни колачиња - 100 гр. путер - 500 гр. крем сирење - 25 гр. шеќер во прав - 50 мл. џин - 1 чајна лажичка исцеден сок од лимета (или лимон) - кора од една лимета - 100 гр. бело чоколадо - 300 мл. павлака за шлаг Начин на припрема:1. Сомелете ги чајните колачиња со миксер или во блендер додека не добиете прав. 2. Измешајте ги колачињата со растопениот путер, а смесата втиснете ја во калап за торта и ставете ја во фрижидер за да се зацврсти. 3. Во големиот сад, измешајте го крем сирењето, шеќерот, џинот, сокот од исцедената лимета и изрендана кора додека не добиете хомогена смеса. 4. Растопете го белото чоколадо на пареа и оставете малку да се излади (околу 2 минути), пред да го измешате со смесата за филот. 5. Во посебен сад изматете ја павлаката за шлаг и полека вмешајте ја во смесата од сирењето и белото чоколадо. 6. Прелијте ја смесата врз тестото и вратете го калапот во фрижидер на барем шест часа, а идеално е да го оставите преку ноќ. 7. Вака подготвениот десерт послужете го со вашиот омилен коктел. На здравје! |
||||||||||||||||||||||||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||||||||||||||||||||||||
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |