|
Има ли живот пред смртта? |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | ||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13948 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 13.Ноември.2012 во 15:23 |
|
,,/ja majkata samo ti so dolg post,,,/,,,,
osnovata na bitisuvanjeto se tameli na beskrajniot opstanok na se ona shto sushtestvuva i shto navleguv vo sebesi,,,od najniskite oblici na zhivot,,,do chovekot,,,toa e lanec koj se odviva vo se zhivo,,od najprosto do najslozheno ,,,da se prodolzhi zhivotot,,,,site se stremat kon zhivotot,,,pokorno stremejki se ,,kon beskonechnosta ,,,narechena ,,,smrt,,,zhivotot e sushtinata na smrtta,,,,no dali taa postoi,,,,zhivot,,,,smrt,,,,variaciiina edna ista tema,,, /,,,epa jas bev budala pa,,,prochitav sho napishala vaa pogore,,,^^^,,/ |
||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ние, човечките суштества не поседуваме моќ да перцепираме во таа димензија која ги содржи во себе објаснувањата за чудата на животот, почетокот и крајот, смислата, целта, пред и потоа. сите обиди на големите философи да го откријат одговорот биле бескрајно пливање на бродоломник во бесконечен океан она што мене ми изгледа интуитивно логично е задачата да ја изиграме претставата најдобро што можеме, публиката да е задоволна, а ние среќни. Знаеш, велат дека смртта се најавува, дека знаеш кога ќе ти дојде судниот ден. Е тогаш кога ќе го чекаш на постела, да си речеш, - Тоа е тоа, сума сумарум не беше лошо. И да си заминеш насмеан (напишав долг пост - не сте будали да го читате....) |
||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.....стварно,ова изгледа не е вистински живот.После ќе си умреме,и пак ништо од животот. Абе ајде не ме зезајте... |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи...
тоа е... тотално небитно прашање... пошто... никој не може да го знае одговорот... |
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
сакаш да кажеш дека ним еден им е и премногу....
|
||
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тие во Австралија и Канада со го средиле животот и сега само дават совети како да оди државата напред ама немат ташаци да се врата назад . Некако не им одговара . Посебно на оној што е емигрирал од Охрид во Австарлија
|
||
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
блазе тебе Митро..... ...и што викаш,вие во ЕУ имате повеќе животи на располагање или така само збориш?. како е тек во Канада,Австралија..НЗ...гарант тие само што се родиле умраат и одма пак се раѓаат или така некако...гарант нешто прават..не е можно поинаку да е... |
||
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кажано е дека еден живот живееме
Во Македонија и не може повеќе
|
||
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...па п.м.што не кажете дека ова сега е само сон!. Значи има уште еден живот..после оваа голгота. |
||
|
||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne me plasi cel zivot kako sto me plasi imas cela vecnost pred tebe wtf?
|
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа "цел живот" те исплаши, а ? Не се плаши, на некои им се случило моментално.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
toa ne ke da e bas za mene.
|
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Верно. Некои луѓе минуваат цел живот во обид да го сторат тоа... и кога ќе се случи тоа претставува момент на просветлување затоа што тогаш светот се осознава онаков каков Е, а не како што ни проектира нашиот ум. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Некогаш е навистина толку многу тешко човек да се фокусира на сегашниот миг особено ако има ум што галами за мрачни нешта. Но не е темата сега тоа.
|
||
|
||
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |