IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Родителите знаат подобро од мене?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Родителите знаат подобро од мене?

Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
Прашање: Dali roditelite znaat shto im e podobro na decata?
Одговор Гласови Статистика
3 [25,00%]
9 [75,00%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака Обратен редослед
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Статус: Офлајн
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Родителите знаат подобро од мене?
    Испратена: 02.Ноември.2010 во 13:22
Математика знаат многу подобро. голема%20насмевка
Кон врв
ANTEROS Кликни и види ги опциите
Група
Група

Seeker

Регистриран: 06.Септември.2010
Поени: 77
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANTEROS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2010 во 12:37
Ај додека се децата навистина деца, навистина знаеме подобро од нив, тие ионака немаат никаков животен пат, па ни искуство, и секако се зависни од нас и не ретко се сложуваат со изборите кои ги правиме за нив, подоцна кога со процесот на созравање сами почнуваат да формираат свој став за себа, за работите кои сакаат да ги прават и кога се пројавува желба за независност и истражување, ретко кога се сложуваат со наше мислење дали е нешто добро или не, мислам од проста причина што сакаат сами да се уверат во нештата. Така и јас сум правел, колку пати моите ми викале дека нешто не чини, ама и покрај тоа сум го направил за сам да видам дали е така...
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2010 во 12:26
Да мислиш и да знаеш е многу различно.
Мислењето е претпоставка,знаењето е факт.
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
ANTEROS Кликни и види ги опциите
Група
Група

Seeker

Регистриран: 06.Септември.2010
Поени: 77
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANTEROS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2010 во 12:24
Животоното искуство има дава за право да мислат дека знаат што е подобро, ама она што е добро од нивна перспектива, за мене може да не е така. Често кога мене ми било стварно добро, на нив им се чинело како да сум во најголема заблуда.
Кон врв
Ивона02 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Септември.2009
Поени: 1149
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ивона02 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 01:34
znaci sepak jas znam deka e najdobro za mene tie da ne znaat jas sto znam, sto bi rekla deka ako bi go znaele toa sto jas go znam, sigurno bi bilo  deka ne bi znaele nisto podobro da znaat otkolku jas sto znam голема%20насмевка
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 01:27
Za tvoe dobro!
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ивона02 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 01:26
ajde uste eden iskren odgovor
tatko mi ako razbere toa sto ne trebe da go razbere, ce me izbrka od doma za pomalku vreme otkolku sto go pisuvav ovoj post  голема%20насмевка
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 01:21
Ne, sekako deka ne e toa...

Tuku, prashanjeto i odgovorot lezhat vo srceto na temata. Ne mislev da se ispovedash KOI raboti tvorite roditeli ne gi znat, tuku ZOSHTO ne gi znaat?

Poagjajkji od moeto iskustvo so moite roditeli, jas ne sakav niv da gi zapoznavam so site neshta zatoa sto znaev deka tie "PODOBRO ZNAAT OD MENE STO E NAJDOBRO ZA MENE".

Iskustvoto mi pokazhalo deka podobro e da ne gi ubeduvam oti nivnoto "podobro" e sigurno podobro za niv... i istovremeno da pravam onoa shto smetam deka treba da go napravam za mene.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ивона02 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 01:05
ovaa tema e za ispoveduvanje ili?
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 01:04
Ova beshe navistina iskreno.

Sega, bidejki e mnogu vazhno, bi te prashal, a ZOSHTO E TOA TAKA?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ивона02 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 01:01
roditelite ne znaat podobro od mene za mene, vsusnost nisto ne znaat za mene голема%20насмевка
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 01:00
Ushte koga beshe sin mi mal go sovetuvav:

- Sekogash stavaj gi pod prashanje avtoritetite, vkluchuvajki me i mene.Sekogash prashuvaj koga ne ti e jasno, a potoa proveri go kazhanoto. Ako povtorno neshto ne ti e jasno, prashaj ushte ednash. Ako odgovorot ne te zadovoli, prashaj povtorno. Ne zemaj nishto zdravo za gotovo i ne bidi intimiditiran od nekoj koj e postar od tebe ili se postavuva od pozicija na sila i mokj. Oti samo siledzhiite i onie koi sakaat da te izmamat postapuvaat taka, a na vistinata ne i e potreben nikakov prisiluvach ili branitel. Potpiraj se edinstveno na onoa shto samiot i go proveril i potvrdil, bez obzir shto mislat drugite za toa.
Кон врв
Blue Scarlet Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Амазонка

Регистриран: 03.Ноември.2009
Поени: 9011
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Scarlet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 00:17
Na denesno vreme i roditelite se pod znak prasalnik ... taka da zavisi za kakov roditel stanuva zbor i dali navistina moze da ni sluzi kako primer i da se vrednuva negovoto mislenje .....
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Кон врв
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2009 во 21:17
- ZA TVOE DOBRO, MAGARE EDNO!

Ti mene magare?изненадување
Togash bre roditelu / staratelu, neli ti me vospituvashe i me motivirashe da gi steknam prvite obichai i naviki i neli od tebe nauchiv deka KRUSHATA POD KRUSHA PAGJA... Shto znachi, ne si mi nitu vospituvach, nitu uchitel, ti si samo eden obichen tatko magare, shto si napravil ushte edno, za da go prodolzhi zhivotot posle tebe... Pa da se falish deka si besmrten.голема%20насмевка

Eve vi deca, eden obichen demant ako nekogash ve narechat magare...

Kakov tatko takov sin.намигнување
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.