|
Епидемија на заушки во РМ |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | |||
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 02.Мај.2009 во 01:50 |
||
Не ти се заушки затоа што отокот што се јавува кај заушките ( се јавува позади angulus mandibule т.е вертикалната линија на долната вилица ) не предизвикува промени на кожата ја деформира главата нели, тој дел е отечен и поголем ама кожата на тоа место останува непроменета не е зацрвенета или нешто слично! ( барем така сум информирана од доктор ) |
|||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Луѓе помагајте! Вчера забележав благ оток под ушето и прво што помислив дека е или умник или заушки, испадна дека не е ни едно ни друго ама мене ме интересира дали некој кој имал заушки страдал од иритација на кожата истовремено кога му се појавил отокот, зошто откако потеков кожата на образот блиску до отокот ми поцрвене, ме чеша и е потечена на места... мене се ова ми нема врска едно со друго, но можеби некој има некаква идеја? Инаку бев на доктор но пред да ми се јави иритацијата...
|
|||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|||
Keri
Сениор Регистриран: 29.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 574 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Каков страв ме фати сега...разбрав дека има заушки другарка со која се сретнав пред недела дена...леле,не сакам
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
како и секогаш топката ќе се префрла од еден ешалон на друг,додека заушките ги косат нашите деца
и што кога ќе се најде виновникот(кој сигурно нема да биде вистинскиот виновник,туку жртвено јагне,како секогаш досега),ќе го осудат на 3 месеци тешка робија??? ова е сериозна работа и се додека не паднат 2-3 глави од рамена,како што беше во Кина со млекарчињата,ова ќе ни се случува и вакцините што ги примаат кој знае што вакцини се,од некоја си “хуманитарна помош од Зимбабве“ ми се случило кога треба да се вакцинираат децата докторката да ми рече-ај почекај ја следната тура ама колку деца ќе примат вакцина од оваа тура??? каде е свеста на лекарите и министрите каде им е Хипократовата заклетва??? |
|||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ogromni propusti... decata skapo gi plakjaat...
ЕПИДЕМИЈАТА ОД ЗАУШКИ ПОСЛЕДИЦА НА ЧОВЕЧКИ ГРЕШКИ Вакцинирале еднаш, запишувале двапати Лошото менаџирање на здравството во изминатите години е причина за појавата на епидемија од заушки, тврди професорот по епидемиологија Драган Данаиловски и поранешен министер за здравство. За тоа што сега се случува ги обвинува пониските ешалони на министерството и стручните служби за превентива, кои не ги известувале првите луѓе дека децата не се вакцинирани. - Затаил човечкиот фактор во менаџирањето. Сега на потег е обвинителството, кое треба да истражи дали е некој виновен за тоа што се случува - вели Данаиловски. |
|||
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Skraja da se!
|
|||
always look on the bright side of the life!
|
|||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ova e za pozdrav |
|||
scream4help
Група Регистриран: 27.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 66 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ЛЕЛЕЕЛЕЕЕЕЕЕЕ ,АМА МЕ ФАТИ СЕА СТРАВ ,НЕМАВ ПОЈМА ЗА ТОЈ ТЕСТ ....керќа ми има 16 години(штотуку наполни пред неполн месец)...кога имаше 10 и пол месеци прележа мали сипаници и поради тоа на 13 месеци во 94та не ја прими комбинираната вакцина со заушки,во прво одд.си прими редовно...поради овааа ситуација во четвртокот матичната докторка и докторката од училишниот динспанзер не совотуваа детето веднаш да биде вакцинрано и така керќата прими вакцина ..ниту една од двете докторки не не посочи до инфективната клиника за тестот...сега 20 дена ќе бидам како на трње и во неизвесност и да се молам се да биде во најдобар ред ... |
|||
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
секој може, иако повеќе би требало да бидат помали деца... ако во нивното школо има заболени, тогаш има шанси... но, затоа и настана епидемијава... почнаа и тинејџери да заболуваат... |
|||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
мене само не ми е јасно,и нормално кога ќе прашам сите креваат раменици.
што ако во моментот на примање на вакцина детето има веќе заушки во инкубација Биба кажа дека во клиника во Скопје се вршат испитувања но што со вакцинирањата во училиштата? сигурно ќе ги вакцинираат сите кои не ја примиле вакцината и тоа на ќоро,нормално јас им реков на моиве деца да не се даваат за жива глава кај се чуло да се врши вакцинација на болест која во моментот има епидемиолошки размери во Прилеп секојдневно бројот на заболени деца се зголемува,сеуште |
|||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|||
Дак
Сениор Регистриран: 09.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Баш ми е жал Дали се јави кај твојот лекар? |
|||
Љубов и само љубов
|
|||
goga_04
Нов член Регистриран: 06.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
I ja imam
|
|||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А ДЕЦА ОД 10-11 ГОДИНИ???
|
|||
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |