|
Табу или менталитет??? |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |||
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 05.Мај.2010 во 23:47 |
||
Vidi , vidi kakva tema a jas sum ja ispustila .... cccc...
Aj vaka ....
Onaa sto tolku dolgo vreme se posakuva a nikako da se ostvari .... slobodna ke bide samo onaa devojka/zena koja ke go oslobodi svojot duh od sekakva stega i ke nauci da dise so polni plukja ...
Se dodeka se svrtuva zad nea za da vidi kako drugite reagiraat nikogas , ama NIKOGAS nema da go postigne onaa sto go posakuva ...
Stravot od etiketiranje i otfrlanje na okolinata e nesto koi samite si go vmetnuvaat vo glava i se zamaraat so onaa "Sto ke kaze toj/taa/tie .... " ...
Ednas ke mora da se nauci deka treba da bides sloboden zaradi SEBE .....
|
|||
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|||
Meg
Нов член Регистриран: 21.Јули.2009 Локација: Cuba Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
bond007
Група Регистриран: 08.Декември.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 80 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...NA ZALOST. Ali,Renata, toa sto ne uspeale kaj devojka,e samo KAPAK,VRV na nivnite frustracii.Tuka oni "pukaat" kao karakteri.Uste koga ke se najdat nekolku takvi u drustvo,a obicno takvite se druzat posto se na ista "frekvencija",ne daj boze da si u isto drustvo...Na doticnite "strukturi" im smeta SVE: -Gazdata na rabota gi "maltretiral" (ili rabota NEMALO ???!!! ) -u gradov segde bilo "tapa" -u Makedonija "ne se ziveelo",a nikad ne mrdnale nadvor da vidat kako e (ja da mozam odma bi im dal viza i karta u 1 pravec)...itn,itn... I,normalno,devojkite u MK bile vakvi-onakvi. Klasicen sindrom na KUKAVICA.Nikad problemot ne e vo nego,ama zatoa SVE DRUGO NE CINI. I da skratam: NE POSTOJAT PODOBRI DEVOJKI OD DEVOJKITE VO MK !!!! |
|||
EYES WIDE SHUT
|
|||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Bond kolku realno od tvoja strana,obichno zenite go imaat toj epitet na ogovarachki ali sum imala prilika da slusham izjavi na luzeri(mashki)ma toa se najgolemite alapchi bash zaradi toa shto ne uspeale kaj nekoja devojka...taka oni vozvrakjaat na porazot.
|
|||
bond007
Група Регистриран: 08.Декември.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 80 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Malce e podlabok problemov...
Na 1 devojka sto ke napravi malce posmel poteg u javnost (disko,kafic...) doagjaat 20 maski "papani" sto nemaat smelost da i' prijdat.Arno ama,mozat nedela dena da "kakaat" ona sto napraila i oni sto sve "znaat" za nea od "prva raka". ...u posledno vreme mi izgleda deka OGOVARANJETO e tipicna maska osobina...zatoa i mnogu retko gi druzam. Ne go gledam problemot u zenskite,definitivno! |
|||
EYES WIDE SHUT
|
|||
paris25
Сениор Регистриран: 16.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 969 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
па парис промени го начинот на пријдување
|
|||
paris25
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
па што ке напагат кога фрчат корпи нашиве девојки си мислат ако им придеш сам дека си пијан и одма корпа летат овоа го зборам од лично искусто на 10-20 им придов сам минатата год и со никоја не останав во добри контакти а со 10-20 што ги имам запознато преку други луге со сите живеам и сега што е проблемот јас сум истиот дали кем им придам сам или прек друг тој сум ама девојките не се навикнати на такви напади и те одбиват одма а некој не те одбиват тогаш одма си разговараш си пиеш со нив таа нок ама после веке не се гледаш или н ети дават број и ај да не разлагам уште |
|||
paris25
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
pa vie koga ne ste kretatvni da pisete nesto i da prasate za maskite mene ne me lici da pisam za maskite ke pomislat tuka nekoj deka sum od modernive otvarajte temi i kako sto gledam poveke zenski ve ima tuka na forum aj mene ako mi tekne nes sega ke napisam samo da ne mi gi izbrise moderatorot pozz ete otvoriv tema na Ljubov za maskite Изменето од paris25 - 03.Јануари.2009 во 21:15 |
|||
SiReNaTa
Сениор Регистриран: 25.Ноември.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 257 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
a mushkite u MK ic ne napagaat. sve ti ide preku treta osoba...nemoj korpa da ne mu dadesh pred drugarite
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ma vo pravo si
vo sekoj naslov treba da stoi zbor NEKOI vaka ispagja deka e generalno kazano i ne veruvam deka toa bila cel |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Mhm, vo posledno vreme mnogu cesto se povikuvaat zenite. k*rva ili fraerka? Zosto zenite ne priznavaat koga se vinovni? Zosto devojkite glumat? Zosto devojkite sakaat da gi molis? Ako nemas pari, ne mozes da imas devojka? Zosto zenite gi izneveruvaat vernite maski? Dali e do mene, sto postojano zabelezuvam nekoe povikuvanje na zenite za ova ili ona, i tie se stavaat vo pozicija da se objasnuvaat, i postojano se obvinuvani za bilo sto...ili nesto sepak se slucuva?:) Od kade toj maski gnev sprema zenite..dali e mozebi nemokj vo prasanje? |
|||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А зошто секогаш се отвараат теми или сите дискусии водат кон прашање за женскиот морал? Зошто никогаш не се дискутира за тоа како мажите се однесуваат? Или тоа едноставно и не е важно бидејќи жените се тие кои се причина за последичното машкото однесување? Не ме засега како жените бираат да се однесуваат, дали како пасивни посматрачи или како активни играчи. Нивно човечко право е дали ќе прават мајмуни од себе, дали ќе бидат примерни фини дами или некоја десета варијанта. Само помислувам дека целокупното однесување на денешниот човек/жена е во согласност со нивната вистинска природа, онакви какви навистина се блудни или чедни, сеедно, добиле прилика да се покажат сите во вистинското светло. А тие што живеат закопани во локалниот менталитет кои нема тенденција кон развој е и нормално да гледаат на промените како за апокалипса да се работи. Изменето од GlenKlouz - 03.Јануари.2009 во 15:22 |
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
табуата се вградени во менталитетот
не обратно |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |