![]() |
|
Кога веќе не ти е гајле... |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 10> |
Автор | |
laki_bu ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 14.Февруари.2015 во 23:38 |
Koga vekje ne ti e gajle .....Moze sto sakaat da mislat i da ti zboruvaat pozadi grb
![]() |
|
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Кога нема да ти биде гајле (не дека сме рамнодушни, како што спомна outlook123 ) значи дека си простил… прво на себе си, а потоа и на другите. Тоа е една последица од таканареченото "спасување" во Христијанството. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
...гајле или не,тоа е само една од диоптриите преку кои ги процесираме промените во и околу нас
...некому му требаат секунди,некому денови...некому цел живот за обработка на истите ...прашањето зошто би го преформулирал во како да ни биде или не гајле ![]() П.С.важен е начинот а не причината...таа е секогаш присутна тука некаде ![]() |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
|
outlook123 ![]() Сениор ![]() ![]() Maya Регистриран: 16.Октомври.2014 Статус: Офлајн Поени: 1633 |
Кога и да кажеш - Не ми е гајле!,
наскоро ќе ти стане! .. ![]() И обратно.. ![]() Но, зосшто да ми биде гајле или да не ми биде гајле - еве прашувам ја?? ![]() Немој само некој да ми каже, дека тоа е рамнодушност - бидејки не е! ![]() Изменето од outlook123 - 12.Февруари.2015 во 12:36 |
|
едно е - не се две
|
|
![]() |
|
lotus flower ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
koga nesto ne se poklopuva so moite zelbi,principi..nacin na zivot
ne mi e gajle moj zivot,moi pravila
|
|
![]() |
|
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
za nesto sto veke ne ti e gajle
![]() |
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
![]() |
|
lotus flower ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
zavisi za sto stanuva zbor
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Особено не ти е гајле кога ќе се разведеш со Егото. Тогаш навистина не ти е гајле… само имаш чувство на љубов и милосрдие… порив да помогнеш каде што можеш… но и тоа го прифаќаш како што ќе дојде и како што ќе отиде. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
ANA_MARIJA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2011 Статус: Офлајн Поени: 1275 |
кога веќе не ти е гајле за актуелните дешавки едностано не ги есапиш више
|
|
Mи е гајле
И за универзумот и законите кои го движат, Гајле ми е ако утре запре светов |
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
...znaci deka mi e ...seedno.
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Не ми е гајле за ништо... ни за што со другите ни за што со себе. Фали уште една капка да се прелие чашата. За таа капка ми е гајле, за останатото, ништо не ме занима..
|
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
koga veke ne mi e gajle..hm..ednostavno ne mi e gajle...
koga sum vo taa faza(mada tesko se stignuva tamu...milion pati se preslusuvam i vrtam film) mene mi olesnuva...togas drugite neka mu se sekiraat zosto mene ne mi e gajle za niv ![]() |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Кога не ми е гајле си
![]() |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
![]() |
|
pHp ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Кога ич не ми е гајле....па шо знам најчесто се насмвнувам и викам "ОК" .... и си терам по својот пат....
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |