|
Комплекс |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 05.Август.2009 во 21:12 |
Koga nekoj mi mafta ili mi se nasmevnuva obicno se vrtam blesavo naokolu da vidam dali ima nekoj vo moja blizina,zasto mislam deka mene nikoj ne me zabelezuva.
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako nekoja se zainteresira za mene, prvo pomisluvam deka saka nesto loso da mi napravi, oti taa sigurno ne e normalna
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Лоша работа се комплексите. Тие се како ментална кочница особата да живее и диши со полна плуќа. |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
izrazuvanje na kompleksi.....hmmmmm
definitivno nacin na izrazuvanje od tie osobi... poradi nedovolno zapazuvanje,neznost i ljubov ..... zatoa site osobi so kompleksi se povleceni licnosti po priroda...... site zivi sustestva imaat nedostatoci...pomali pogolemi.... no ne site imat kompleksi .....zatoa sto tuka se vnimanieto ....neznosta ...ljubovta....i ne dozvoluva da se iskopleksiraat...... Изменето од bijonse1 - 05.Август.2009 во 14:06 |
|
Astra
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 297 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I taka pak stignavme do energetskiot vampirizam (crpenje energija)
|
|
What you see,hear and feel is not always true.
|
|
Рокси
Сениор Регистриран: 06.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добар пост Во право си, многу енергија ми црпи девојчето... цеел живот се дружиме, но во последно време ја избегнувам... Изменето од Рокси - 12.Септември.2008 во 19:43 |
|
Eternity is a mere moment.. just long enough for a joke!
|
|
Astra
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 297 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
дел од комплексите ги навлекуваме усте од раното детство впивакќи ги од својата околина.Дел се резултат и на нашето сопствено незадоволство од самите себе било да се работи за физичкиот изглед или некои достигнувања од секојдневниот живот.
Проблемот е што луѓето некои работи(среќата, задоволството) ги бараат надвор од себе, иако во суштина најголемата убавина е во нив самите, само што најчесто истата ја игнорираат и не ја препознаваат. |
|
What you see,hear and feel is not always true.
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ja utnav temata a........mislev deka stanuva zbor za vistinski iskompleksiranite...... aj ke cekam do sledniot pat....da ne izbrzuvam...a |
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Затоа следниот пат кога ќе почне да ти зборува дека е дебела, грда, итн (да бара потврда од тебе, бидејки со тоа се храни,тоа всушност и е многу добро, и ти црпи енормно енергија), кажи и искрено но по можност најнормално, природно (не со емоции и иронија дека е „слончица“, туку едноставно сериозно) дека можеби и има право и што би требало да превземе за да смени нешто во врска со нејзините т.н. недостатоци. Пробај да бидеш конструктивна. Да најдеш вистинско решение, а не да ја убедуваш. Во таква ситуација, таквите луѓе најчесто се повлекуваат и бараат нови „жртви“ на кои повторно ќе им кукаат и ќе се хранат.
Тоа што тоаа го прави е игра. Ако и ја играш „играта“ ти не и помагаш всушност. На таквите не им треба решение за нивниот проблем, ним им требаат луѓе за да им ја земаат енергијата и времето. А тоа е пак последица на некаква внатрешна празнина, ниска самодоверба, комплекс.
(Макар што мене ми се чини дека во случајов се работи за пубертетски комплекси, што е многу природна и најчесто минлива работа.)
Изменето од chuchuliga - 10.Септември.2008 во 00:17 |
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga "solenkite" se zalat deka se predebeli vsusnost sakaat da im nabijat kompleksi na "normalnite"
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
Рокси
Сениор Регистриран: 06.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас мислам дека немаат доволно самодоверба, и пробуваат да ја стекнат со тоа што постојано ги гњават другите... Само незнам како не и влегува во глава на девојчево тоа шо ќе и го речам... ќе и речам дек не е дебела, и таа после другиот ден пак ќе ме праша дали е дебела... некогаш ме нервира така и и викам: ко слоница си
|
|
Eternity is a mere moment.. just long enough for a joke!
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
овие личности сакаат постојано да им се восхитуваш..... кога си толку самокритичен,всушност сакаш само пофалби Изменето од mrzla - 09.Септември.2008 во 16:11 |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па,верувам дека не постои човек без комплекси.има луѓе кои се убедуваат, или ја убедуваат околината дека немаат комплекси...но комплексите се наше секојдневие..потполно се сложувам со Фрагола и мислам дека твојата пријателка Рокси сака да привлече внимание или да ги натера другите да и делат комплименти со тоа што ќе се жали дека е дебела...слаба..има жолти заби... |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
taka e |
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |