![]() |
|
Инхибиција |
Внеси реплика ![]() |
страница 123> |
Автор | |
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 31.Јули.2009 во 12:31 |
Inhibicija e koga se vozdrzuvas da prdnes pred luge
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Да сакаш да кажеш нешто-а нешто од внатре ти вели да не го кажеш тоа.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Koga sum gol sum poinakva licnost
|
|
![]() |
|
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
vo momentot se trudam da bidam druga licnost.....
ne taa sto sum .... i nekako dobro mi uspeva.... od inhibicija stanuva prohinbicija ......... ![]() |
|
![]() |
|
Site bidnaa zbuneti
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Види сега, малку ми е конфузен твојов пост. Но, ако се работи за анксиозност, фобија, депресија-сето она што ти го напишав погоре-важи. Значи не се работи за праќање по нервни клиники, туку ти направив една ако може да се рече компилација на сите современи пристапи за третирање на состојбата. Тоа е тоа. Овој пост пак ме збунува, за каква инхибиција станува збор ако се инхибираш да зборуваш на пример пред луѓе, непознати, пак оди во прилог на да речеме социјална фобија, за која важи се што пишав погоре. Ако е за друга инхибиција, незнам на што мислиш конкретно... Сите имаме некакви инхибиции, на пример, сакам на директорот да му речам “Давам отказ, кој те шиша“, или ми доаѓа да мавнам по некого со чаша-но општествените норми, правила на живеење пишани или не, нашата совест, супер егото, ни кажуваат да не правиме така, т.е. нашето супер его не инхибира да не направиме глупост, просто кажано. Незнам навистина, дали ова ќе ти помогне. Изменето од maria_magdalena - 01.Февруари.2008 во 01:11 |
|
|
|
![]() |
|
Гостин ![]() Гостин ![]() |
хм,... па баш и не се познаваме....... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Carnation ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
vo prviot post spomna deka psihoanalizata e promasena rabota.ponatamu prodolzvis so izjavi deka si probal pojke nacini da si go resis stravot i ne si uspeal/a.moj sovet ti e da go smenis mislenjeto vo odnos na psihoanalizata i da si zemis eden podolg tretman so dobar psihoanaliticar pa da vidis od kade vsusnot poteknuvat stravot.
|
|
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
|
![]() |
|
Vreme leci se
|
|
![]() |
|
jas ili nie ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 23.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 90 |
VO PARK , DA NA KLUPA, NE SLUCAJNO EDEN CICKO SEDNUVASE VO PARK I NA KLUPA GI SRETNUVASE SVOITE UCITELI KOI BEA EKSTREMNO ZABAVNI, PA I KNIGITE SO NIV USTE POZABAVNI , VNATRESEN OGAN PA ORLOV LET WOW , E SEGA BRZO IZLEZE EDNA KNIGA ZA ZIVOTOT I DELOTO NA KASTANEDA
DALEKU I OD ZAPEK I OD PREMNOGU SRA*E KOGA NEMA STO DA SE KAZE MALKU MI E NEJASNO STO TOA POTISNUVAM KOGA OVDE NAJOTVORENO KAZUVAM DEKA CUVSTVUVAM TAKVA I TAKVA INHIBIRANOST , JAS OTVORENO SE PRASUVAM I SEBE I VAS ZOSTO DA POSTOI SEUSTE TOJ MOMENT NA BEGANJE OD LUGE I NEDOVERBA KOGA NEMAM OCEKUVANJA KOGA ZNAM DEKA MOZES DA RAZGOVARAS ZA VREME ILI ZA NIVNITE NAJBLISKI NAJOSO I TAKA DO BESKRAJ DA SI SE DRUZIME .KOGA NE IDEALIZIRAM KAO NESTO SEGA SITE SE DRUZAT OD KORIST PA ELA PRIBLIZI IM SE NA LUGETO BEZ DA IMAS STO DA IM DADES. TOA RAZMISLUVANJE SAKAV DA GO SPODELAM OVDE SO VAS CUDNO SEPAK I KOGA VO ZIVO JA SPOMENAM OVAA TEMA VEDNAS SE BARAAT LEKARI OD NERVNI KLINIKI, A SEGA ISTOTO MI SE SLUCUVA I OVDE A NE OCEKUVAV PRAVO DA VI KAZAM , SAMO OD OVOJ FORUM OVDE TAKOV MOMENT NA "POMOS" NAJVEROJATNO SE POZNAVATE MEGUSEBNO PA E LOSO DA SE POSTAPI POINAKU OTKOLKU KLINICKI SO CISTI RACE |
|
![]() |
|
Гостин ![]() Гостин ![]() |
јас бев таа што ја отворив темава,.... па да ти кажам и јас нешто..... ![]() ![]() ти тоа го потиснуваш во себе,.... и се тераш самиот себеси да се соочиш со него,.... точно не можат другите да ти помогнат којзнае колку,... ама не можеш ни да живееш сам..... ![]() ![]() ![]() мој предлог,..... седни некој ден во парк,..... и само гледај што прават луѓето околу тебе,.... свати дека никој не мисли ништо лошо за тебе,..... погледни ги луѓето,....... човекот не е створен да живее сам,.... разговарај со некој во кој имаш доверба,..... бидејќи на крајот на краиштата,...... ние не те ни знаеме ни познаваме,...... и биди малце повеќе оптимистичен....... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
vreme e da go pobaras lekot! a,toj se naoga vo tebe!
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
![]() |
|
jas ili nie ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 23.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 90 |
KAKO PROZBOREV EVE 7 GOD. SAKAM DA SLUSNAM I DRUGI MISLENJA ZA SETO OVA AMA ZNAES MI SMETA STO SE SE SKRATUVA SO NEKOJA TEHNIKA NA "LECENJE", "RESENIE". "SPAS" NEBARE JAS BARAM NEKOJ PRIVATEN RAJ ZA SEBE SAMO , NEKOJ DOBAR "LEK"
A NE BARAM |
|
![]() |
|
Абе слушај ме ти мене само
![]() Каква болест какви бакрачи, денес на 10 души 7 минале низ тоа, само не секој зборува за тоа.а па каков стручњак бил тој што ти рекол дека ти нема спас оти не си верник-процени сама. И ако грчевитосе бориш против стравот, вртиш круг, кој се вика страв од страв. Кога ќе те облие стравот-знај дека ќе мине и пусти го да мине. |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |