|
Библијата поддржува Алкохолизам?! |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | |
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 28.Мај.2007 во 11:17 |
се извинувам, цитативе се на англиски од некоја верзија на Библијата но знам дека перфектно го владате англискиот јазик па нема да ви биде проблем да ги прочитате и протолкувате цитатите подоле.
Дали Библијата поддржува Алкохолизам? Јас според Библиските цитати би рекол ДА! Proverbs 31 -- 4 It is not for kings, O Lemuel, It is not for kings to drink wine, Or for rulers to desire strong drink, 5 Lest they drink and forget what is decreed, And pervert the rights of all the afflicted. 6 Give strong drink to him who is perishing, And wine to him whose life is bitter. 7 Let him drink and forget his poverty, And remember his trouble no more. |
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Edna od taktikite za napad na musliman, e pogresno citiranje i vadenje na rabotite von kontekst.
Mist e klasicen primer na musliman so vesto ispran mozok, koj do bukva ja sledi ovaa islamska praksa. Poglednete go celiot citat> „Сине мој, мило чедо на мојата утрога, сине што те испросив преку молитва! Не троши си ја силата по жени, не упропастувај се како другите цареви! Не е за цареви Лемуеле, не е за цареви со вина да се опиваат, не е за владари жесток пијалак да пијат, зашто така пијани, законот ќе го заборават, и угнетените од правдина ќе ги лишат. Остави ги жестоките пијалоци за оние кои се на умирање, остави го виното за разочараните: тие нека пијат,бедата да си ја заборават - својата бедна положба да не си ја помнат. Заземи се за оние кои самите не можат да се бранат, и за правдината на отфрлените; да заземи се за правата на слабите и бедните и пресудувај праведно.“ Поговорки 31:1-9 |
|
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mislev adzija Изменето од belichka - 28.Мај.2007 во 11:29 |
|
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
|
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па за нив ти зборував аџијо, за нив ... незнам колку разликуваш ЦРВЕНА БОЈА! Значи, ако човек е пред умирање, начукај го дамлосан да умре .. што побрзо. НЕ лекови туку .. ЖЕСТОКИ ПИЈАЛОЦИ. А за разочараните, НЕ ПОМАГАЈ ИМ, тие нека пијат ... пијаници нека се сторат ... не да им помогнеш да се оттргнат од бедната положба туку да им дадеш да пијат ... па да излезат и возат пијани .. да направат сообраќајка, да позагинат тие и други околу нив .. да се врата дома жената и децата да ги гњават ... да прават проблеми!!!! ЗА ОВА ТИ ЗБОРАМ АЏИЈО. Вака ли заповеда Библијата? Бог? не се чудам зошто има толку алкохоличари ... тоа што го читаш .. таков стануваш .. читаш вакви неморални работи .. стануваш неморален, јадеш ѓубре стануваш ѓубре |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
напротив, целата поука е да не се опива, велејќи да им го остави опивањете на неморалните...
ама знам, дека треба интелигенција од барем 65 за ова да се сфати... |
|
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
толкувањето на Августин мисли, а аџија?
гледај ги Библиските цитати кои СТРИКТНО ти заповедаат да се пианчиш ако си разочаран и ако си пред умирање. СИГУРНО сега имаш некој ЖЕСТОК ПИЈАЛОК до тебе! симптомите кои се опишани во библијата ги имаш, уште заповедта да ја извршиш, да се опијаниш! |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
65 е ниво на интелигенција на просечно 12 годишно дете...
патем речено... |
|
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
abe fakt e za mene deka koj gleda deka nekoj odi po voda bil 1000000% pod vino.....
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а за мене факт е дека кој напишал ваков коментар гарант е надуван...
|
|
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Петар ли беше тој испијанчениот? |
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne be..Muhamed
|
|
|
|
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
белег, ВОН ТЕМА СИ ! на аџија моментално му бројат ... неможе да се свести од нокаутот ... па морам јас да ја земам улогата на МОДЕРАТОР и да те потсетам на темата ...
Тема: Библијата поддржува Алкохолизам?! Изменето од mist - 28.Мај.2007 во 11:58 |
|
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
k*ran podrzuva pedofilija
sto e postrashno? Изменето од belichka - 28.Мај.2007 во 12:01 |
|
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne e pedofilija spored k*ran da se zenish so 6 godishno devojche...
|
|
|
|
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |