|
Ислам (конечно од Чорбаџијата) |
Внеси реплика | страница 123 8> |
Автор | |
Чорбаџија
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1065 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 22.Мај.2007 во 23:32 |
На темата “Евангелије по Филип) ми е на некој начин замерено зошто сум се
нафрлил на Христијанството и зошто не дискутирам за Исламот. Вакви
“натукнувања“ имаше и порано како и неклку пораки по ЛП. Прво, Христијанството
го проучувам подолго време (прв пат за Исламот почнав да читам негде 1989/1990
(некои 10 години по Христијанството) и ПЛУС многу потешко и поретко се наоѓаше
литература за историја на Исламот, неговите учењата, филозофија... отколку за
Христијанството (како и денес) Значи Исламот го знам во раниот период, првите
неколку века, историски но и догматско - филозофски. Сега како што гледам,
нивото на познавање на Исламот овде на форумот се сведува на копи пасте на сури
од коранот, како и дискусии “на високо ниво“ кој повеќе тепал жени и која религија
е полоша а верници поглупи, така да однапред знам што да очекувам и каков
развој на дискусијата. Од премислување дали да почнам со некоја филозофско
догматска или историска чиненица, се решив за историјата.... сега само за
Арабија пред исламот... (касно е) Ќе застанам овде пред да продолжам со првата ревелација (објава) на Мухамед. Ако сум згрешил во некои факти, ги повикувам сите кои знаат поинаку да ме исправат. |
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
имам прашање..
од кај го препиша сега ова? |
|
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Овој текст еднаш веќе го напишав овде пред година дена, и дел (за Мухамед) го зедов од Ворд, пошто си ги чувам повеќето дискусии. Пошто пишувам за факти имиња, години и мест, значи не дислутирам или објаснувам идеи, ставови...
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znaci pedanterija ziva
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Поучен од форуми и јас отпрвин по неколку пати препишував дискусии, кои се вртеа околу иста тема али сега се што е подолго и е озбилна дискусија оди во Ворд. Еден ден хаџијата ќе му се фали на децата од маката дека ги има собраните дела на Чорбаџијата и ќе докажва дека тој е оној аџија кој го споменувам во книгите како лош пример.
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
какви книги бе чоек... ти стварно мислиш дека некој би го објавил она ѓубре? или уште повеќе, дека некој би го читал?
за жалење си човек... за жалење... |
|
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па ти не пропушти ни еден пост мој да прочиташ ... да издадам книга... па прв ќе преспиеш пред книжара, за да го купиш првиот примерок.
|
|
hardcore
Сениор Регистриран: 20.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 268 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
1.Koj gi zema dusite na umrenite:
32:11---angelot na smrtta
47:27-----angeli(mnozina)
39:42----alah
2.Koj bil prv musliman:
6:14,163-----muhamed
7:143---------mojsej
26:51--------nekoi egipjani
2:127,133----abraham
2:37----------adam
3.Za alkoholot(nakratko):
4:43--ponastrana od alkoholot
2:219---moze da e dobar,moze da e los,ama povece e los(grevot e pogolem od profitot)
5:90,91---totalno los
(Dali ovie stihovi se pisuvani vo sostojba na "razlicno raspolozenie"vo stilot"pijem da je zaboravim")?
4.Dali lugjeto ce stanat od grobovite da ja primat kaznata ili nagradata(vo zavisnost kakvi bile):
6:36,7:57,21:21,30:50-------na sudniot den
3:169----vednas posle smrtta
***Znaci ne se vozdrza.....se iskaza koj i sto si i po veroispovest i po "naucno"svacanje....E ajde islamistu,razjasni gi ovie gluposti(daj objasnuvanje)...
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кој вика дека ти ги читам постовите?
мислиш неам попаметна работа од тоа да ги читам комплексите на еден излапен старец???? хехе...чорбо чорбо... |
|
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
хахахаааа како се зплеткува се повеќе и повеќе... еми како одговараш сега овде ако немаш прочитано што ти напишав Кај има да си купам еден аџија за дома да ме разонодува? |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па кај гледаш дека одговарам на твоите постови...хихихи...
многу ми е гајле колку деца имал психопатот од мека... чорба, кажи, најде ли конечно на стари години библија? |
|
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е тоа темата, то ќе си прашаш на друго место... јас не знам за тоа, овде ме премолија по ЛП и јавно по дискусии да кажам нешто за исламот, па ко кажав зовреа, збеснаа, почнаа да се бришат постови и закани.... а бе ова е луна парк бе... забава невидена |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па КАЖИ нешто за исламот, не да ми препишуваш учебници од социологија за 3 одделение... ХЕхе...
|
|
hardcore
Сениор Регистриран: 20.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 268 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Islamot se pojavil sesto i kusur godini po pocetokot na odbrojuvanjeto na godinite.Sto ima pred toa?Logicno sledi odgovor---pagani imalo....(glupost).Zosto ne otpocnalo odbrojuvanjeto na godinite od pojavata ma muhamed(bog neka mu e napomos za grevovite).Pausalni razgovori-NE!!!Ne go opravduvaj tvoeto neznaenje so kopiranje na tekstovi sto i sam ne gi razbiras....Zadovolstvo ce mi bide ako i tebe poleka no sigurno te razoblicam kako "studentite",miralem,kairo.....
Ako si upaten vo islamot,profesore,objasni gi stihovite prethodno navedeni,a ako ne,zamolci.
|
|
Внеси реплика | страница 123 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |