|
ВТОР ПОГЛЕД II |
Внеси реплика | страница 123 105> |
Автор | |
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 18.Јануари.2007 во 09:22 |
Za site koi sakaat da objavuvaat svoe glediste za slikite objaveni na foto.idividi, ova e NOVOTO mesto i " Noviot Vtor Pogled".
ROE - or Rules Of Engagement, if you will: Isklucivo obrabotki na sliki od foto.idividi ! |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Ajde da go sevtosame noviot VTOR POGLED.
Ova e originalot: Crkvava mi se gleda malu premnogu temna...pa zatoa ja modeficirav: Mene vaka poveke mi se dopagja. OK, moze da bide i malu potemna... Изменето од Zoran K - 19.Јануари.2007 во 01:03 |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
orginalot e popriroden i posuptilen
me potsetuva na PRED DOZDOT filmot Изменето од anakin - 19.Јануари.2007 во 01:08 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Jas malu ja preosvetliv, samiot priznav na krajot...no se uste mislam deka originalot e malu pretemen. Koga ima detali koi se nagovestuvaat, koi se vazhni za slikata, a ne mozat da se vidat poradi bilo koja prichina, za mene toa pretstavuva propust...
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
slika treba da se custvuva kako i detalite
ne da se gleda jas licno bi ja kupil prvata sakam kontrasti mnoguuuuuuuuuuuuuuuu Изменето од anakin - 19.Јануари.2007 во 01:19 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
OK jas i ti i bilo koj makedonec na sajtov ke gi chustvuva nevidlivite detali bidejki znaeme sto se i kako izgledaat... Jas sekogas poagjam od osnovata na eden obichen neinformiran chovek od bilo koj del na svetot...kako toj bi ja gledal izlozhenata fotografija. Dali taa prenesuva dovolno informacija za da moze toj chovek da razbere sto gleda.
Sekako deka toa e samo moj pogled na rabotite i ne znachi deka e ispraven. Изменето од Zoran K - 19.Јануари.2007 во 01:46 |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sakaaaaaaaam kontrasti
mnoguuuuuuuuuu znaes to mi e zabavno tocno e vkusovite ne se diskutira pola kje ti kazat sakame prva a pola sakame vtora znaci si napravil odlicna rabota pazi jas sum laik za slikanje no ekspert za umetnicki sliki taka da moeto ne go zimaj vo obzir Изменето од anakin - 19.Јануари.2007 во 01:22 |
|
|
|
slavicca
Група Регистриран: 22.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 42 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zoran , tvojata obrabotka e ok ama sekako od tvoj aspekt , mojata ideja ne bese bas da ja prikazam crkvata i detalite tuku bas ona prozorce koe se gleda mi bese glaven objekt na interes a mislam deka ok se gleda na pogolema fotografija ... temninata mi dava misticnost , duhovnost ....smirenost ... jas taka ja dozivuvam !:) milo mi e ako vi se dopadnala :) pozdrav
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
slavice ti si moj heroj
ti znaes so sakas mozes da go napises tvoeto portfolio? Изменето од anakin - 19.Јануари.2007 во 01:30 |
|
|
|
KoKi
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 466 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
tuka se slozuvam, glavniot ojekt na interes na slavica - prozorceto, ne e do tolku dominantno i vpecatlivo bash zaradi drugite delumno osvetleni delovi na zidot od crkvata... eve ja mojata verzija... moze nema na site da im se dopadne (toa sigurno) ama sakam silueti, sto da pravam |
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
KoKi, posle objasnuvanjeto na Slavica, tvojov komentar doagja tokmu na mesto! Jas pojdov na sprotivnata strana...
|
|
KoKi
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 466 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
original:
moja verzija: mojava verzija ne e bash toa sto go imav zamisleno... ama priblizno |
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Odlichno KoKi.
|
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Po prasanje na crkvata moram da konstatiram deka ona sto Slavica go izbrala kako ekspozicija ne e ni vamu, ni tamu. verojatno najgolemiot problem pri eksponiranjeto. Ako sakas da se gleda crkvata (cela) ce eksponiras taka, ako te interesira prozorot, togas eksponiraj za prozorot da bide dominanten.
Site sme go imale, ili seuste go imame toj problem. Duri veruvam deka i poznati i svetski priznaeni fotografi, ne sekogas uspevaat da go dobijat bas ona sto go sakaat. Sekako procentot im e pogolem od nasiot, a i losite sliki si gi krijat . Velat deka razlikata pomedju "pro" i fotograf "amater" e vo toa sto, profesionalecot ne gi pokazuva neuspesnite fotki za ziva glava . Mi se dopadjaat i dvete obrabotki, sekoja od razlicen aspekt normalno, iako fotkata na Slavica e daleku od neuspesna. Sum videl na sajtot mnogu, mnogu polosi fotki na crkvi, kako edna moja na primer (sega vece izbrisana). |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
Внеси реплика | страница 123 105> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |